GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ponuđeno da Croatia Rally ostane u kalendaru WRC-a barem još dvije godine

Ponuđeno da Croatia Rally ostane u kalendaru WRC-a barem još dvije godine
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2021 / 13:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zahvaljujući uspješnoj organizaciji Croatia Rallyja, održanog prošlog tjedna, WRC Promoter i Međunarodni automobilistički savez (FIA) ponudili su fiksni ugovor na barem još dvije godine u kojima bi Croatia Rally bio uključen u kalendar Svjetskog prvenstva.

"Ovakva svjetska manifestacija sjajna je prilika za produljenje turističke sezone i fantastična promocija Hrvatske diljem svijeta. Nadam se da će to prepoznati svi, od institucija do korporativnog sektora i pomoći nam da utrku u Hrvatskoj organiziramo i u narednim godinama. Dobili smo šansu, bila bi ludost izgubiti je i propustiti", ističe predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Iza Hrvatske je spektakularan sportski vikend tijekom kojeg su kroz 20 brzinskih ispita na 300 kilometara lokalnih cesta Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba svoje vještine pokazali najbolji reli vozači današnjice. Sportski spektakl i snimke iz Hrvatske obišle su 150 zemalja širom svijeta, a više od 200 stranih novinara i snimatelja boravilo je u Hrvatskoj, što je najveći broj svjetskih medija koji je bio uživo prisutan na nekoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj.

Unatoč izazovnoj godini s mnogo restrikcija zbog aktualne pandemije, organizaciju relija koji je ovoga vikenda bio glavna tema u Hrvatskoj i šire, pohvalili su vozači, timovi, novinari, ali i brojni ljubitelji automobilizma koji su se unatoč pozivima da utrku prate putem malih ekrana, našli uz duž staza na kojima su se vozili brzinski ispiti. Brojke povezane uz manifestaciju iduće bi godine mogle biti daleko impresivnije, jer održavanje natjecanja s gledateljima donosi višestruko veću korist i kroz generiranu potrošnju u Hrvatskoj.

Kao primjer navodi se Portugal, koji tijekom održavanja WRC-a posjeti 930 tisuća gledatelja, čime se generira potrošnja od 70 milijuna eura, a vrijednost promocije od održavanja Svjetskog prvenstva u reliju za Portugal se procjenjuje na 75 milijuna eura.

Tagovi: Croatia Rally, WRC Promoter, Daniel Šaškin, Međunarodni automobilistički savez, Jean Todt
PROČITAJ I OVO
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
REKORDI
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
PEKING - Kineski proizvođač električnih vozila BYD lani je zabilježio rekordnih 30 milijardi juana (3,8 milijardi eura) neto dobiti, što je gotovo 81 posto više nego prethodne godine.
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
POTEZI
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
INGOLSTADT - Audi je zaustavio proizvodnju TT-a 10. studenog prošle godine, dok je R8 trebao biti umirovljen ubrzo nakon toga. Međutim, tada se to nije dogodilo.
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
AGONIJA
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
NEW YORK - Fiskerovi pregovori s velikim proizvođačem automobila o potencijalnom dogovoru propali su, rečeno je u ponedjeljak usred rastuće neizvjesnosti za novoosnovano poduzeće koje je prošlog tjedna pauziralo proizvodnju električnih vozila.
Northvolt ulaže 4,5 milijardi eura u pogon u Njemačkoj
INVESTICIJE
Northvolt ulaže 4,5 milijardi eura u pogon u Njemačkoj
STOCKHOLM - Švedski proizvođač baterija Northvolt počeo je s gradnjom tvornice baterija u Njemačkoj u koju planira uložiti 4.5 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE