GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Porsche najavljuje novi električni SUV

Porsche najavljuje novi električni SUV
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2022 / 11:17
Autor: SEEbiz / Nezavisne novine
STUTTGART - Na krilima uspjeha modela s povećanim razmakom od tla i prevladavajućim trendovima elektrifikacije, tim iz Zuffenhausena priprema još jedan EV SUV, piše Automotoshow.

Govoreći na Porscheovom Danu tržišta kapitala, održanom ovog tjedna u centru za istraživanje i razvoj u Weissachu, šef tvrtke, Oliver Blume, najavio je proširenje asortimana:

"Planiramo dodati novi, luksuzni, čisto električni SUV našem atraktivnom portfelju ." Pridošlica će se sklapati u tvornici u Leipzigu, a dok detalji još nisu poznati, sljedeća izjava sugerira da će biti veći i skuplji od Macana EV:

"Ovaj novi model dodatno će proširiti naše pozicije u segmentu luksuznih automobila." Ono na što ciljamo su kategorije s višim maržama unutar kojih želimo iskoristiti prodajne prilike."

S ovim novim, većim električnim SUV-om, nadolazećim Macanom EV i modelima 718 s nultom emisijom, Porsche je na putu da postigne svoj cilj više od 80 posto prodaje električnih automobila do 2030.

Prema glasinama, riječ je o automobilu koji je "dijelom sedan, dijelom crossover", glamuroznog profila i bez stilskih elemenata koje dijeli s Macanom i Cayenneom. Trgovcima je u to vrijeme rečeno da ima plug-in hibridni pogon, s potpuno električnim pogonom koji će stići nešto kasnije. Ako se radi o istom modelu, to bi moglo značiti da projekt nema nikakve veze s projektom Artemis VW grupe.

Naime, Automobilwoche je početkom ove godine izvijestio da je Porsche voljan otkupiti ugovor za 100 milijuna eura kako bi u svojoj kući izradio novi električni automobil. Prema prvotnom planu, ovaj se model u Hannoveru trebao sastavljati VW Commercial Vehicles.

U izvješću se dalje navodi da će Porsche na kraju proizvoditi ovo vozilo u Leipzigu, što je u skladu s izjavom Blumea danom tijekom Dana tržišta kapitala. Umjesto da se temelji na projektu Artemis, očekuje se da će pridošlica počivati na platformi PPE koju su zajednički razvili Porsche i Audi. Arhitektura Premium Platform Electric debitirat će 2023. s Macanom EV i Q6 e-tronom.

Tagovi: Porsche,i električni SUV, Porsche Macan, Porsche Cayenne, Oliver Blume
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE