GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pozitivnija klima u njemačkoj autoindustriji

Pozitivnija klima u njemačkoj autoindustriji
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2024 / 21:12
Autor: SEEbiz/DPA
BERLIN - Njemački automobilski koncerni bolje ocjenjuju trenutnu situaciju i prije svega mnogo pozitivnije gledaju na naredne mjesece nego na kraj 2023. godine, rekla je Anita Wefll iz ekonomskog instituta Ifo.

Poslovno raspoloženje u njemačkoj automobilskoj industriji također se osjetno popravilo u siječnju. Indeks instituta Ifo porastao je na minus 6,3 boda, nakon minusa od 15,8 bodova u prosincu.

"Tvrtke iz njemačke automobilske industrije bolje ocjenjuju trenutnu situaciju i prije svega mnogo pozitivnije gledaju na naredne mjesece nego na kraj 2023.", rekla je u četvrtak Ifo stručnjakinja Anita Wölf.

Kako je rekla, globalni prosjek njemačkih kompanija lani je porastao, a stručnjaci i za ovu godinu očekuju snažan rast na važnim izvoznim tržištima.

No, usprkos tako dobrom razvoju situacije, još uvijek nisu isključeni svi alarmi, rekla je Velflova.

Neke tvrtke i dalje stanje s radnim nalozima smatraju nezadovoljavajućim, smanjena je iskorištenost raspoloživih kapaciteta, a vlada sve veći nedostatak stručne radne snage.

Tagovi: njemačka, automobili, bmw, mercedes, audi
PROČITAJ I OVO
Rekordna godišnja dobit Honde
SJAJNE BROJKE
Rekordna godišnja dobit Honde
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Honda ostvario je 20,4 trilijuna jena (120 milijardi eura) prihoda od prodaje u fiskalnoj godini koja završava u ožujku, što je 20,8 posto više nego godinu ranije.
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
UZLET
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Nissan u prošloj je fiskalnoj godini, koja je završila krajem ožujka, ostvario 426,6 milijardi jena (2,55 milijardi eura) čiste dobiti, što je 92,3 posto više nego godinu prije.
Rimac otkrio koliko je u tri godine prodano Nevera
OTKRIĆA
Rimac otkrio koliko je u tri godine prodano Nevera
LONDON - Tri godine nakon lansiranja serijske Nevere dosad je prodano 50 primjeraka, što je tek trećina od 150 planiranih primjeraka, rekao je Mate Rimac okupljenim sudionicima na konferenciji o budućnosti automobila Financial Timesa u Londonu.
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
STAVOVI
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
BERLIN - Njemačka želi ravnopravno natjecanje, a ne trgovinski rat, izjavio je ministar prometa Volker Wissing u osvrtu na istragu Europske komisije o uvozu električnih automobila iz Kine koja bi mogla rezultirati kaznenim carinama.
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
REKORDI
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota udvostručio je neto dobit na rekordnih 4940 milijardi jena (29,6 milijardi eura) u financijskoj godini koja je završila u ožujku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE