GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaja novih automobila u Hrvatskoj pala 3,3%

Prodaja novih automobila u Hrvatskoj pala 3,3%
BLAGI PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2022 / 13:12
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvih 11 mjeseci ove godine prodano 41.385 novih putničkih vozila, što je 3,3 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine kada ih je prodano 42.805, dok je samo u studenome prodano 2.698 novih vozila, rast od 5,3 posto, podaci su Promocije plus.

Volkswagen je prodao najviše novih vozila u dosadašnjem dijelu godine, njih 4.953, pa VW ima udjel u ukupnoj prodaji od 11,9 posto. Druga je Škoda s 4.158 prodanih novih vozila i udjelom od deset posto, treća Kia s prodajom od 3.313 auta i udjelom od osam posto. Na četvrtom je mjestu Opel (3.259 prodanih i udjel od 7,8 posto), peta je Dacia (2.998 prodanih i udjel od 7,2 posto).

U studenome je uz ostalo prodano 25 Tesli, 19 Porschea te jedan Ferrari.

Od četiri najprodavanija modela u pretposljednjem mjesecu godine tri nose oznaku VW.

Najprodavaniji je bio VW Taigo kojih je prodano 106 komada, na drugom je mjestu Škoda Octavia sa 86 prodanih primjeraka, dok treće i četvrto mjesto drže VW T-Cross i Tiguan sa po 67 prodanih novih vozila.

I dalje su najtraženija vozila na benzinski pogon - od siječnja do kraja studenoga benzinca je odabralo 21.760 kupaca ili njih 52,6 posto. Slijede hibridi sa prodajom od 8.502 vozila i udjelom od 20,5 posto, dok je dizelaša prodano tek nešto manje od hibrida, 8.267, a što je udjel od 20 posto.

Plinski pogon kupilo je 1.642 ljudi, odnosno četiri posto od svih prodanih, a potpuno električni njih 1.214 (udjel 2,9 posto).

Tagovi: prodaja automobila u Hrvatskoj, Opel, opel Mokka, Škoda Octavia, Škoda, Volkswagen, Toyota, dizelaši, Kia Motors
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE