GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu

Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2024 / 08:27
Autor: SEEbiz
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.

U prvom kvartalu ove godine Škoda je isporučila više od 220.000 automobila diljem svijeta, što predstavlja rast od 5,2 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Tržišni udio u Europi, kao Škodinom najvažnijem tržištu, također raste. Ako analiziramo pojedinačno po tržištima, Škoda je u prva tri mjeseca u Njemačkoj, koja je ujedno i njihovo tradicionalno najveće tržište (porast od 8,9 posto), isporučila 43.500 automobila. Na drugom mjestu u Europi je Češka s 20.300 prodanih automobila, gdje domaći proizvođač drži čak 35,2 posto ukupnog broja registracija. Na trećem mjestu je Velika Britanija sa 18.400 isporučenih Škoda.

Svjetske isporuke jedinog električnog modela, Škode Enyaq, porasle su za 12,3 posto na godišnjoj razini. U Češkoj je ovaj SUV postao najprodavanije električno vozilo u prvom tromjesečju i osvojio tržišni udio od 17,8 posto. U Njemačkoj je Enyaq zauzeo drugo mjesto s nevjerojatnih 43,7 posto rasta u odnosu na prethodnu godinu – najviše od svih tržišta – i nevjerojatnih pet posto udjela.

Najpopularniji Škodin model ostaje Octavia, koja je prije nepuna tri mjeseca doživjela pristojan redizajn. Škoda je u prva tri mjeseca isporučila više od 61.000 primjeraka Octavije, čime je prodaja ovog bestselera povećana za 36 posto. Drugi najprodavaniji model bio je Kamiq (28.600 primjeraka), ali ipak najveće iznenađenje je Kamiqov tehnički rođak, Fabia. Ovaj nekoć iznimno popularni model B segmenta popeo se na treće mjesto Škodine prodajne ljestvice s 27.600 isporuka, pretekavši tako konvencionalne SUV-ove Karoq i Kodiaq.

Tagovi: škoda, fabia, octavia, komiq
PROČITAJ I OVO
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
ZELENO SVJETLO
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
GRUENHEIDE - Tesla je u četvrtak dobila zeleno svjetlo za proširenje svoje njemačke tvornice u Gruenheideu u blizini Berlina od lokalnog vijeća unatoč prosvjedima protiv planova američkog proizvođača električnih vozila.
Honda će udvostručiti ulaganja u električna vozila
INVESTICIJE
Honda će udvostručiti ulaganja u električna vozila
TOKYO - Japanski proizvođač vozila Honda udvostručit će svoja planirana ulaganja u električna vozila do 2030.
Volkswagen će platiti 50 milijuna eura odštete zbog skandala Dieselgate u Italiji
ODŠTETA
Volkswagen će platiti 50 milijuna eura odštete zbog skandala Dieselgate u Italiji
RIM - Njemački proizvođač automobila Volkswagen platit će odštetu talijanskim kupcima vozila opremljenih nedozvoljenim uređajem za isključivanje niske temperature. 60.000 potrošača dobit će odštetu u ukupnom iznosu od 50 milijuna eura, objavila je Europska organizacija potrošača (BEUC).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE