GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaja Tesle nadmašila očekivanja

Prodaja Tesle nadmašila očekivanja
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2020 / 08:47
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Proizvođač električnih automobila Tesla isporučio je gotovo 140.000 automobila u trećem tromjesečju, nadmašivši očekivanja.

Proizvođač električnih automobila brzo se oporavlja od loše prodaje tokom ograničenja povezanih s pandemijom. Za treće tromjesečje američka grupa objavila je rekordne podatke o isporuci kupcima 139.300 automobila između lipnja i kraja rujna. To je bilo 44 posto više nego prije godinu dana.

Tesla je premašio očekivanja analitičara, koji su konsenzusom računali sa 137.000 vozila.

Prethodni tromjesečni rekord iznosio je 112.000 u posljednjem tromjesečju 2019. godine, na što pandemija još nije utjecala.

U prvih devet mjeseci Tesla je isporučio 318.000 vozila, iako je tvornica u Fremontu u Kaliforniji morala biti zatvorena zbog pandemije. Tesla je u januaru postavio cilj da ove godine proda više od pola miliona vozila. To bi bio porast za više od trećine u odnosu na prethodnu godinu.
Ali, to također znači da se u posljednja tri mjeseca u godini mora predati više od 200.000 automobila.

Grupa je u izvještajnom razdoblju proizvela 145.036 električnih automobila. Dobrih 128.000 otpada na kompaktnije Model 3 i Model Y, a novih 17.000 na veći Model S i Model X.

Šef grupe Elon Musk rekao je u rujnu da želi povećati proizvodnju na 20 miliona automobila godišnje u roku od deset godina. To bi bilo otprilike dvostruko više od Volkswagena, najveće svjetske automobilske tvrtke po prodaji.

Tagovi: Tesla, Elon Musk, električni automobili, Tesla Model S, Tesla Model X
PROČITAJ I OVO
Europskoj uniji nedostaju punionice za električna vozila
PUNIONICE
Europskoj uniji nedostaju punionice za električna vozila
BRUXELLES - Europski zeleni sporazum predviđa da će do 2025. u Europskoj uniji postojati milijun punionica za električna vozila.
Toyota razvija novi motor na vodik
NOVI ISKORAK
Toyota razvija novi motor na vodik

TOKIO - Japanska Toyota razvija novi motor na vodik, kao dio svog koncepta smanjenja emisije stakleničkih plinova, kaže se u priopćenju korporacije objavljenom u četvrtak.

BMW u prvom kvartalu poslovao bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
BMW u prvom kvartalu poslovao bolje od očekivanja
MUNCHEN - BMW grupa zabilježila je rast prodaje u svim glavnim regijama svijeta u prvom tromjesečju. To se također odražava u postignutim rezultatima.
Daimler ponovo skraćuje radno vrijeme zbog nestašice čipova
PROBLEMI
Daimler ponovo skraćuje radno vrijeme zbog nestašice čipova

STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Daimler ponovo je odlučio skratiti radno vrijeme za tisuće radnika zbog nestašice čipova koja je teško pogodila automobilsku industriju.

Stellantis se zbog nestašice čipova vraća analognim brzinomjerima
POTEZI
Stellantis se zbog nestašice čipova vraća analognim brzinomjerima

TORINO - Proizvođač automobila Stellantis najavio je u srijedu da će na jednom modelu Peugeota zamijeniti digitalne brzinomjere analognima zbog globalne nestašice poluvodičkih čipova koja je teško pogodila automobilsku industriju.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE