GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Proizvođači automobila obnavljaju proizvodnju u Kini

Proizvođači automobila obnavljaju proizvodnju u Kini
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2020 / 12:07
Autor: SEEbiz
PEKING - Proizvođači automobila uključujući Daimler, Ford i Teslu najavljuju nastavak proizvodnje u Kini nakon što su bili prisiljeni da zatvore tvornice nakon izbijanja novog koronavirusa.

Ispod su detalji o planovima proizvođača automobila (abecednim redom):

- BMW-ov joint venture s Brillianceom najavio je 5. veljače da je kineska tvrtka planirala ponovo pokrenuti proizvodnju 17. veljače.

- Daimler je najavio 3. veljače kako planira nastaviti proizvodnju osobnih automobila u Pekingu 10. veljače.

- Fiat Chrysler priopćio je 6. veljače da poremećaji u opskrbi dijelova mogu ugroziti proizvodnju u jednom od njegovih europskih postrojenja u roku od dva do četiri tjedna.

- Ford Motor je objavio 29. siječnja kako planira nastaviti proizvodnju 10. veljače u tvornicama u Chongqingu i Hangzhouu zajedno s partnerom iz zajedničkog ulaganja Chongqing Changan Automobile.

- General Motors izjavio je da 10. veljače planira ponovno pokrenuti proizvodnju u Kini 15. veljače.

- Honda je 7. veljače izjavila kako će 13. veljače ponovno pokrenuti svoja tri postrojenja u Wuhanu, koja posluje s Dongfeng Motor Group, a Honda je rekla da nema problema s lancem opskrbe koji bi ometali proizvodnju.

- Hyundai Motor i sestrinska tvrtka Kia Motors postupno će povećavati proizvodnju u Južnoj Koreji od 11. veljače, navele su tvrtke u izjavi od 10. veljače.

- Nissan Motor objavio je 4. veljače da razmišlja o ponovnom pokretanju proizvodnje u Kini, u svom poslu s Dongfengom, nešto nakon 10. veljače. Proizvodnja u Hubeiu započet će nešto nakon 14. veljače. Njegova prodaja u Kini u siječnju je pala za 11,8%.

- PSA Peugeot Citroen, koji je u procesu spajanja s Fiatom, priopćio je da će 31. siječnja njegove tri tvornice u Wuhanu ostati zatvorene do 14. veljače.

- Renault je 7. veljače rekao da će njegova južnokorejska jedinica RSM obustaviti proizvodnju na svom mjestu Busan na četiri dana od 11. veljače zbog poremećaja u lancu opskrbe.

- Suzuki Motor Corp rekao je 7. veljače da razmišlja o nabavi dijelova vozila izvan Kine, jer je izbijanje virusa prijetilo da će prekinuti proizvodnju vozila na najvećem tržištu u Indiji.

- Teslina tvornica u Šangaju nastavit će proizvodnju 10. veljače uz pomoć lokalnih vlasti u borbi s izbijanjem epidemije, izjavio je 8. veljače dužnosnik šangajske vlade.

- Toyota Motor priopćila je u subotu da planira nastaviti proizvodnju u tri od četiri glavna tvornica automobila u Kini sljedeći tjedan. Nastavak proizvodnje prvotno je planiran za 3. veljače nakon kineskih lunarnih novogodišnjih praznika, ali je odgođen zbog novog izbijanja koronavirusa u Kini.

- Francuski proizvođač auto dijelova Valeo rekao je da će 31. siječnja njegova tri mjesta u Wuhanu ostati zatvorena barem do 13. veljače.

- Volkswagen je 8. veljače rekao da je odgodio ponovno pokretanje proizvodnje u većini tvornica u svom kineskom zajedničkom JV-u s tvrtkom SAIC Motor i tvornicom u Tianjinu svog JV-a s FAW Group-om do 17. veljače. Postrojenja u FAW JV ponovno će se pokrenuti 10. veljače.

Tagovi: kinesko auto tržište, BMW, Volkswagen, Toyota, Nissan, Tesla, Hyundai, PSA Peugeot Citroen, Kia Motor, Chongqing Changan Automobile
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE