GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnici Fiata ponovo na odmoru, čekaju spajanje FCA i PSA

Radnici Fiata ponovo na odmoru, čekaju spajanje FCA i PSA
ODMOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 20:18
Autor: SEEbiz
BEOGRAD/KRAGUJEVAC - Radnici Fiata u Kragujevcu biće ponovo tokom avgusta na odmoru, kao i svake godine, rekao je Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fiat Chrysler  automobili Srbija Zoran Marković.

Radnici, kaže, čekaju najavljeno spajanje FCA i PSA Peugeot grupe - u čijem su vlasništvu Peugeot, Citroen i Opel.

Zbog pandemije korona virusa, radnici Fiata u Kragujevcu bili su na plaćenom odsustvu od polovine marta do jula, a Marković kaže da su onda počeli da rade, ali da su sada na godišnjem odmoru koji se tradicionalno koristi u svim fabrikama Fijata.

"Počeli smo nešto malo da radimo, ali od 3. avgusta, tri nedelje, tradicionalno kompanija Fijat u Srbiji i drugim zemljama ima godišnji odmor. Kod nas je to malo dopunjeno sa četvrtom nedeljom", rekao je on dodao da su tri nedelje na kolektivnom godišnjem odmoru i četvrtu na plaćenom odusustvu.

Objašnjava da je proizvodnja organizovana isključivo u skladu sa potražnjom na tržištu.

Fabrika u Kragujevcu može, navodi Marković, u jednom danu da napravi 400 automobila, to jest 200 po smeni ili oko 2.000 nedeljno i da se radi prema porudžbinama.

Marković dodaje da će proizvodnja biti redukovana sve dok se ne oporavi prodaja automobila u Evropi, a posebno u zemljama koje su bile glavni kupci automobila napravljenih u Kragujevcu, a to su Italija, Španija i Francuska.

Napominje da su upravo te zemlje u prethodnom periodu bile najviše pogođene korona virusom, zbog čega je dosta smanjena prodaja automobila.

"Očekujemo spajanje između FCA i PSA. To je ono što je trebalo da se uradi i nadamo se da će, kako idu najave i pošto nije toliki pad koliko se očekivalo, doći do spajanja između ove dve vodeće kompanije i da ćemo mi u Kragujevcu dobiti neki novi model jer imamo obrazovanu i kvalitetnu radnu snagu", naveo je Marković.

Takođe, ističe da je kragujevačka fabrika jedna od najmodernijih fabrika grupacije Fijat u Evropi i smatra da je upravo fabrika u Kragujevcu na redu da dobije novi model, što bi uposlilo sve radnike.

Tagovi: Fiat Chrysler automobili Srbija, Peugeot, Citroen, Opel, Zoran Marković
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE