GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Razlog nemirnog sna Elona Muska

Razlog nemirnog sna Elona Muska
KONKURENCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2020 / 13:53
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Elon Musk poznat je kao vrlo samouvjeren tip. Vlasniku Tesle ovih dana dobro ide, dionice njegove kompanije obaraju rekorde.

No, ima i jedan mali razlog koji ga možda ipak brine u kontekstu budućnosti. Zove se Lucid Air.

Taj novi model električnog automobila moći će se kupiti početkom sljedeće godine i trenutno je u pretprodaji. Automobil se može pohvaliti elegantnim dizajnom i čak 1080 konjskih snaga. Lucid Air dizajniran je da pruži manje otpora od Teslinog modela S, što ga čini energetski učinkovitijim.

“Puno smo radili na aerodinamičkoj optimizaciji automobila i na protoku zraka. Posebnu smo pozornost posvetili otvorima za zrak, jer manji protok kroz vozilo znači i manji otpor ”, kaže Derek Jenkins, potpredsjednik Lucida.

Kratka hauba automobila, golema kabina dovršena punim staklenim krovom i dizajn stražnjeg vjetrobranskog stakla daju automobilu istovremeno praktičnost i moderan izgled. Stakleni krov vozila omogućit će velik dotok prirodne svjetlosti u unutrašnjost.

"Unatoč činjenici da je Air manjeg, nižeg i užeg modela, ima više mjesta za putnike i teret", rekao je Jenkins, dodajući kako je unutrašnjost automobila pažljivo dizajnirana, ima futuristički izgled. U vozilu se nalaze dva zaslona koja omogućuju upravljanje automobilom dodirom. Unutrašnjost automobila je luksuzna, ali koristi i ekološki prihvatljive materijale, poput veganske kože, reciklirane pređe, okova od alpaka vune i eukaliptusa.

“Naša se inovacija može pohvaliti da smo puno pažnje posvetili tehnologiji baterija i punjenja. Nastojimo smanjiti toplinu, gubitke energije i težinu ”, rekao je Eric Bach, šef hardvera i inženjeringa tvrtke, o prednostima modela Air.

Lucid je već otvorio prodajne salone na ključnim tržištima električnih vozila, gdje potencijalni kupci mogu pregledati vozilo i predbilježiti se po želji. Osnovni model jednodijelnog vozila Lucid Air imat će 480 konjskih snaga, a vrijednost će mu biti približno 77.400 američkih dolara. Touring model bit će dostupan po cijeni od 87.500 USD. Imat će dva motora; jedan straga i jedan sprijeda, pogon na sva četiri kotača i 170 konjskih snaga više od osnovnog modela. Model Grand Touring bit će dostupan za 139.000 dolara, a model Dream Edition imat će 1.080 konjskih snaga i vrijedit će 169.000 dolara.

Tagovi: Lucid Air, Elon Musk, Tesla, Lucid Motors, električni automobili, Derek Jenkins
PROČITAJ I OVO
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
REGULATIVA
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
BERLIN - Na ljeto u Europskoj uniji stupaju na snagu novi propisi o kibernetičkoj sigurnosti automobila. Više proizvođača zato obustavlja proizvodnju nekih modela. Preskupo bi bilo prilagoditi ih novim pravilima.
Bavarski premijer: Opozvati zabranu motora s unutarnjim izgaranjem
STAVOVI
Bavarski premijer: Opozvati zabranu motora s unutarnjim izgaranjem
MUNCHEN - Bavarski premijer Markus Söder ponovno je pozvao na povlačenje zabrane ispuštanja CO2 iz automobila u cijeloj EU od 2035. uoči izbora za Europski parlament u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE