GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Renault je jedna od najvećih korporativnih žrtava rata u Ukrajini

Renault je jedna od najvećih korporativnih žrtava rata u Ukrajini
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2022 / 08:29
Autor: SEEbiz / Dnevnik
PARIZ - Krajem ožujka Renault u Rusiji, koji je odmah nakon Francuske bio najveće tržište za njegove automobile, potpuno je obustavio proizvodnju. Sada su s njegovim odobrenjem rusku državu preuzele tvornice s 45.000 zaposlenih. Odšteta je vjerojatno simbolična, a francuski div izgubio je imovinu vrijednu dvije milijarde eura.

Renaultova imovina u Rusiji, gdje je prošle godine zapošljavao 45.000 ljudi i prodao pola milijuna ili petinu svih svojih automobila, postala je vlasništvo ruske države i grada Moskve. Renault se slaže, jer nisu imali izbora nego prekinuti sve aktivnosti u Rusiji krajem ožujka, usred pritiska Francuske i drugih zapadnih zemalja i poziva ukrajinskog ministra vanjskih poslova da bojkotiraju Renault. Velike Renaultove tvornice u Rusiji, uključujući Avtovaz, koji proizvodi ruske brodove, počele su zaustavljati proizvodnju krajem veljače jer su im europski dobavljači prestali slati komponente. Također, zbog sankcija Renault nije mogao prodati svoje pogone u Rusiji niti jednom drugom zapadnom proizvođaču automobila. Tako je ruskoj državi i Moskvi ostavio svu svoju imovinu u Rusiji, uključujući tvornice u kojima se sklapaju Lada i Dacia.

Budući da zbog sankcija nije bilo potražnje, vjerojatno je morao pristati na simboličnu cijenu. Renault je, međutim, htio prodati pod svaku cijenu, jer je bilo preskupo trošiti novac na troškove održavanja i plaće 45.000 zaposlenika koji su od travnja na plaćenom dopustu. Za Renault je kratkoročno dobro da se riješi tereta, ali ne i srednjoročno, jer mu je Rusija bila drugo najveće tržište nakon Francuske. Svaki peti Renaultov automobil prodan je u Rusiji. "Danas smo donijeli tešku, ali neizbježnu odluku, odgovorni za do 45.000 naših zaposlenika u Rusiji", rekao je u ponedjeljak izvršni direktor Renaulta Luca de Meo iz Milana.

Zapravo, moglo bi se pokazati da ovaj posao nije dobar ni za rusku državu, a ni za Moskvu, ako ne budu u mogućnosti pokrenuti proizvodnju. Prije svega, problem će biti kako doći do komponenti. Također će biti potrebno formirati novu upravu i zaposliti inženjere, budući da su se vodeći kadrovi ruskih Renaultovih tvornica vratili u Francusku. Vrlo je vjerojatno da će Renaultove tvornice u Rusiji, uključujući i Avtovazove, kao i mnoge druge ruske tvornice, i dalje biti onesposobljene zbog zapadnih sankcija.

"Odlučio sam da će tvornica biti u državnom vlasništvu i da ćemo u nju ponovno staviti Moskovljane", rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin iz tvornice Dacia koju je preuzeo.

Poznati Moskovljani u Rusiji prestali su proizvoditi 2001. nakon 70 godina, a danas se još 200.000 vozi ruskim cestama. No, nostalgija još nije jamstvo uspjeha. Povrh svega, teško je povjerovati da će im u pomoć priskočiti Kinezi, koji zbog problema s pandemijom nisu spremni na poslovne rizike, pa čak ni na financijska žrtvovanja. Međutim, navodno se moskovska proizvodnja može osloniti na Kamaz, ruskog proizvođača kamiona i autobusa sa sjedištem na južnom Uralu.

U ugovoru o prijenosu imovine, Renault je zadržao opciju otkupa svojih udjela u Avtovazu, brodogradilištu, u sljedećih šest godina. Tako se barem za sada odrekao 68 posto dionica Avtovaza, a zauvijek svih dionica Renaulta u Rusiji.
Svakako, gubitak tvornica i tako važnog tržišta još je jedan težak udarac nakon velikih gubitaka u 2020. godini i u trenutku kada je Renault pred zelenom tranzicijom, odnosno kada velike investicije pokušava prebaciti u proizvodnju hibrida. Moglo bi se reći da je on jedna od najvećih kolateralnih žrtava ukrajinskog rata među velikim zapadnoeuropskim tvrtkama.

Udarac je utoliko veći za Renault jer je – sada to možemo reći – u Kini potpuno podbacio, iako je prošle godine potražnja za automobilima među Kinezima bila rekordna. Iako je godinama bilo najvažnije za svakog europskog, američkog, japanskog i južnokorejskog proizvođača automobila imati što više uspjeha na ovom najvećem svjetskom tržištu automobila, Renault je prošle godine u Kini prodao 19.200 automobila s tržišnim udjelom od 0,08%. najblaže rečeno, katastrofa za francuskog automobilskog diva. Ranije ove godine se možda činilo da bi ovaj težak poraz u Kini mogao zamijeniti uspjeh u Rusiji, ali sada...

Tagovi: Renault, Avtovaz, Rusija, Kina, električni automobili, Sergej Sobjanjin, Dacia, Moskvič
PROČITAJ I OVO
Jaguar Land Rover gasi čak pet svojih modela
GAŠENJE
Jaguar Land Rover gasi čak pet svojih modela
LONDON - Jaguar Land Rover planira ove godine ukinut pet modela zbog slabe profitabilnosti, rekao je investitorima izvršni direktor Adrian Mardell.
Velike podjele u EU na glasanju o carinama na kineske električne automobile
PODJELE
Velike podjele u EU na glasanju o carinama na kineske električne automobile
LONDON - Vlade Europske unije izložile su podijeljena stajališta o valjanosti carina EU-a na uvoz električnih vozila proizvedenih u Kini u neobvezujućem, ali ipak utjecajnom glasovanju, rekli su u utorak izvori upoznati s glasovanjem.
Volkswagenu prijete ogromni troškovi zbog presude u Rusiji
TROŠKOVI
Volkswagenu prijete ogromni troškovi zbog presude u Rusiji
MOSKVA - Volkswagen je ponovno u problemima, a ovaj put to nema nikakve veze sa sindikatima, planovima štednje ili dizelskim motorima. Njemački div pogođen je sudskom presudom kojom mu je naloženo da plati gotovo 180 milijuna eura odštete zbog kršenja ugovora s GAZ-om, svojim bivšim partnerom u Rusiji.
Slovenija: Nove subvencije fizičkim osobama za kupnju električnih vozila
POTPORE
Slovenija: Nove subvencije fizičkim osobama za kupnju električnih vozila
LJUBLJANA - Eko fond je danas zatvorio javne pozive za bespovratne novčane poticaje za električna vozila građanima i pravnim osobama.
Nova Fiat grand panda predstavljena u Torinu, a proizvodit će se u Kragujevcu
NOVITETI
Nova Fiat grand panda predstavljena u Torinu, a proizvodit će se u Kragujevcu
TORINO - Na proslavi 125 godina od nastanka talijanskog proizvođača automobila Fiat u Torinu, novi model Fiat grande panda, inspiriran modelom iz 1980-ih, koji će se proizvoditi u tvornici Stellantis u Kragujevcu u Srbiji, službeno je predstavljen danas, i kao električni i kao hibrid, objavila je tvrtka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE