GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Renault restrukturira poslovanje, u opasnosti 15.000 radnih mjesta

Renault restrukturira poslovanje, u opasnosti 15.000 radnih mjesta
RESTRUKTURIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 11:25
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Francuski proizvođač automobila Renault objavio je u petak da u iduće tri godine planira smanjiti troškove za dvije milijarde eura, što bi moglo utjecati na 15.000 radnih mjesta širom svijeta.

Planovi bi mogli utjecati na gotovo 4.600 radnih mjesta u Francuskoj, objavio je Renault u priopćenju.

Trenutno zapošljavaju gotovo 180 tisuća radnika u 39 zemalja svijeta.

Prije dva dana francuska je kompanija s partnerima Nissanom i Mitsubishijem najavila raspodjelu proizvodnje po regijama i tipovima vozila kako bi smanjili troškove i lakše prebrodili krizu koju je prouzročila pandemija koronavirusa.

Cilj im je smanjiti troškove raspodjelom proizvodnje po geografskom i hijerarhijskom principu, prema kojem će u svakoj regiji jedna od tri kompanije upravljati upravljati proizvodnjom određenog tipa vozila a druge će joj biti podređene.

Izvršni direktori rekli su također da će biti više usmjereni na učinkovitu proizvodnju modela nego na količinu i očekuju da će se do 2025. broj proizvedenih vozila smanjiti za 20 posto.

Do 2024. godine Renaultov sadašnji standardni proizvodni kapacitet od četiri milijuna vozila godišnje bit će smanjen na 3,3 milijuna, objavila je danas privremena izvršna direktorica Clotilde Delbos.

Naglasila je ipak da će kompanija ostati fleksibilna, uz maksimalni ukupni proizvodni kapacitet u 2024. godini od 4,9 milijuna vozila.

Početkom tjedna Renault je izvijestio da je prošlu godinu zaključio s neto gubitkom od 141 milijuna eura, u odnosu na 3,3 milijarde eura neto dobiti u 2018. godini.

Njegov japanski partner Nissan također je prošlu financijsku godinu zaključio s gubitkom zbog pada prodaje, troškova restrukturiranja i pandemije. Jučer su najavili zatvaranje tvornice u Barceloni, što će dovesti do gubitka oko 3.000 radnih mjesta.

Tagovi: Renault, Renault Nissan, Dacia, Clotilde Delbos, Mitsubishi, Bruno Le Maire
PROČITAJ I OVO
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
REKORDI
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
PEKING - Kineski proizvođač električnih vozila BYD lani je zabilježio rekordnih 30 milijardi juana (3,8 milijardi eura) neto dobiti, što je gotovo 81 posto više nego prethodne godine.
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
POTEZI
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
INGOLSTADT - Audi je zaustavio proizvodnju TT-a 10. studenog prošle godine, dok je R8 trebao biti umirovljen ubrzo nakon toga. Međutim, tada se to nije dogodilo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE