GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Renault želi postati tehnološka tvrtka koja radi s automobilima

Renault želi postati tehnološka tvrtka koja radi s automobilima
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2021 / 14:57
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Francuski proizvođač automobila Renault usvojio je ambiciozniji plan smanjenja troškova do 2025. godine kako bi ubrzao elektrifikaciju modela, objavio je izvršni direktor, najavljujući preobrazbu u "tehnološku tvrtku koja radi s automobilima".

Fiksni troškovi bit će do 2025. smanjeni za tri milijarde eura, pokazuje novi petogodišnji plan kompanije. Dosadašnji plan predviđao je smanjenje troškova za dvije milijarde eura do 2022. godine.

Novi cilj odražava želju izvršnog direktora Luce de Mea da ubrza strategiju kompanije za električna vozila.

Renaultova buduća linija vozila bit će „opremljena tehnološkim rješenjima, elektrificirana i konkurentna“, rekao je de Meo u priopćenju.

„Danas smo automobilska kompanija koja radi s tehnologijom a u sljedećoj fazi bit ćemo tehnološka kompanija koja radi s automobilima", objavio je izvršni direktor Renaulta.

Do 2030. godine ostvarivat ćemo najmanje 20 posto prihoda od trgovine uslugama, podacima i energijom, dodao je.

Kompanija se prvo mora izvući iz gubitaka - u prvoj polovini prošle godine poslovali su s gubitkom od 7,3 milijarde eura, zajedno s japanskim partnerom Nissanom.

Podaci za cijelu godinu trebali bi biti predstavljeni sredinom veljače.

De Meo će se fokusiraati na dobit i učinkovitost i rekao je da će kroz idućih pet godina broj proizvedenih automobila pasti na 3,1 milijun. Prošle godine proizveli su ih četiri milijuna.

Kompanija je prošle godine najavila i da će otpustiti 15 tisuća radnika. De Meov plan ne uključuje dodatne otkaze, rekli su izvori iz kompanije.

Renault je pretrpio i nedaće u savezu s japanskim Nissanom i Mitsubishi Motorsom, na koji je utjecao skandal s uhićenjem tadašnjeg direktora tri kompanije Carlosa Ghosna krajem 2018. godine, podsjeća dpa.

Tagovi: Renault, Luca de Mea, Nissan
PROČITAJ I OVO
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
REGULATIVA
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
BERLIN - Na ljeto u Europskoj uniji stupaju na snagu novi propisi o kibernetičkoj sigurnosti automobila. Više proizvođača zato obustavlja proizvodnju nekih modela. Preskupo bi bilo prilagoditi ih novim pravilima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE