GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Revoz dodatno reže proizvodnju, radit će se samo u jednoj smjeni

Revoz dodatno reže proizvodnju, radit će se samo u jednoj smjeni
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2022 / 20:14
Autor: SEEbiz
NOVO MESTO - Revoz, koji je u studenom prošle godine sveo proizvodnju na jednu i pol smjenu, a potom najavio dodatno smanjenje u travnju ove godine, prijeći će na jednu radnu smjenu mjesec dana ranije. Kako se problemi s opskrbom poluvodiča na svjetskom tržištu nastavljaju, Revoz će u ponedjeljak, 28. veljače, preći na rad u jednoj smjeni.

Uprava Revoza izvijestila je danas zaposlenike da osjećaju posljedice problema s opskrbom poluvodiča kako u ovom novomeškom tako i u drugim Renaultovim tvornicama.

Zbog toga su prošli tjedan imali svih pet neradnih dana, a kako u ožujku nema naznaka smirivanja, odlučili su prijeći na jednu smjenu ranije nego što je prvobitno planirano kako bi izbjegli nove neradne dane. U ponedjeljak, 28. veljače, dodali su.

Ovu namjeru za STA je potvrdio Revozov sindikalac Slavko Pungeršič.

Kako je Revoz istaknuo najavljujući prelazak na jednu smjenu proizvodnje u siječnju, kriza s poluvodičima još uvijek nije gotova, proizvodnja električnih smarta staje, a uvjeti na tržištu su neizvjesni. Dodali su kako se očekuje smanjenje proizvodnje do travnja, a bit će pogođeno oko 450 radnih mjesta.

Uprava tvrtke započela je razgovore sa socijalnim partnerima za pripremu prijelaza proizvodnje s jedne i pol smjene na jednu smjenu, što odgovara smanjenju dnevne proizvodnje sa 486 na 325 vozila dnevno. Mjera će utjecati na oko 450 radnih mjesta, priopćio je u siječnju ovaj novomeški proizvođač automobila.

“Uprava tvrtke predano će pomoći zaposlenicima koji napuštaju tvrtku, zajedno sa Zavodom za zapošljavanje i partnerskim agencijama u pronalaženju novih radnih mjesta”, dodali su.

Revoz je prošle godine proizveo 95.797 vozila u teškim uvjetima krize s opskrbom poluvodiča i problemima povezanih s posljedicama epidemije covida-19, što je 31 posto manje nego 2020. godine.

Tagovi: Revoz, Renault, Slavko Pungeršič
PROČITAJ I OVO
Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu
ODLUKE
Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu
NEW YORK - Volkswagen radnici u Chattanoogi, Tennessee, velikom su većinom glasali da se pridruže Ujedinjenim automobilskim radnicima - obilježavajući veliku prekretnicu za sindikat i njegovu prvu uspješnu organizacijsku akciju proizvođača automobila izvan velike trojke Detroita.
Tesla snižava američke cijene modela Y, X, S za 2000 dolara
SNIŽENJE
Tesla snižava američke cijene modela Y, X, S za 2000 dolara
DALLAS - Tesla je u petak snizila američke cijene svojih vozila Model Y, Model X i Model S za 2000 dolara po komadu, nekoliko dana nakon što su isporuke najvrjednijeg svjetskog proizvođača automobila u prvom tromjesečju izmakle tržišna očekivanja.
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE