GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Revoz u velikim problemima zbog nedostatka dijelova

Revoz u velikim problemima zbog nedostatka dijelova
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2021 / 08:20
Autor: SEEbiz / STA
NOVO MESTO - Zbog nedostatka elektroničkih dijelova koji se ugrađuju u modele automobila, novomeški Revoz morao je zaustaviti proizvodnju u srpnju na tri tjedna nakon nekoliko zaustavljanja u prvoj polovici godine.

U međuvremenu su radnici bili na čekanju ili na dopustu. Kako je Revoz procijenio za STA, da će se ovogodišnji prekid proizvodnje teško nadoknaditi.

Voditeljica Revozove komunikacijske službe Nevenka Bašek Zildžović rekla je da je u srijedu ponovno pokrenuta proizvodnja. Oni će raditi do četvrtka sljedećeg tjedna, nakon čega će otprilike 2.400 zaposlenika Revoza otići na redoviti ljetni kolektivni odmor od tri tjedna.

Očekuje se da će proizvodnja ponovno započeti u ponedjeljak, 23. kolovoza, a situacija s opskrbom spomenutim elektroničkim komponentama očekuje se porast u rujnu ili stabilizirala se padom, dodala je.

Objasnila je da se problemi s opskrbom elektroničkim dijelovima već dugo predviđaju i da su povezani sa skokom u upotrebi i prodaji elektroničkih uređaja tijekom pandemije covida-19. Problem svojih tvornica globalno rješava matični Renault koji skladišti ili. pošiljke elektroničkih dijelova u pojedine tvornice.

Zastoj u proizvodnji pokušat će nadoknaditi radom subotom do kraja godine, ali to vjerojatno neće biti dovoljno za dostizanje prošlogodišnje razine proizvodnje, kada su proizveli nešto manje od 142.000 vozila, procijenio je Revoz.

Radnici na čekanju primaju naknadu plaće od 85%, koriste i vlastiti dopust i druga rješenja predviđena Revozovim internim sporazumom.

Bašek Zildžović rekao je i da će za vrijeme Revozovog kolektivnog odmora u tvornici Novo mjesto izvoditi uobičajene odn. redoviti radovi na održavanju.

Revoz inače radi u dvije smjene. U otprilike dvije trećine, Renault je jedina tvornica koja proizvodi model twingo, kao i električni twingo te modele clio i električne. Dnevno proizvede nešto više od 700 vozila. Zapošljava nešto više od 2.400 ljudi.

Nedostatak elektroničkih dijelova ili. elektronički čipovi inače su globalni problem i tijekom pandemije covida-19 nije paralizirana samo automobilska industrija.

Tagovi: Revoz, poluvodiči, čipovi, Nevenka Bašek Zildžović
PROČITAJ I OVO
Prvih milijardu i pol kuna iz EU covid-fonda ide Rimcu
GOLEM NOVAC
Prvih milijardu i pol kuna iz EU covid-fonda ide Rimcu
ZAGREB - Kreće isplata 48 milijardi kuna pomoći, a prvih milijardu i pol kuna iz EU covid-fonda ide Rimcu.
Renault ukida do 2.000 radnih mjesta u Francuskoj
REZOVI
Renault ukida do 2.000 radnih mjesta u Francuskoj
PARIZ - Francuski proizvođač automobila Reunault najavio je ukidanje do 2.000 inženjerskih i pomoćnih radnih mjesta u matičnoj zemlji u sklopu preusmjeravanja na proizvodnju električnih automobila.
Tesla otvara prvi prodajni salon u Hrvatskoj
SALON
Tesla otvara prvi prodajni salon u Hrvatskoj
ZAGREB - Tesla u Zagrebu otvara prvi prodajni salon. Nakon što je u studenom prošle godine Tesla Motors otvorio prvi pop-up store, odnosno izložbeni salon, u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mallu, sad će u Zagrepčanci otvoriti prvi prodajni salon.
Aston Martin očekuje da će Vettel ostati u ekipi i sljedeće sezone
OČEKIVANJA
Aston Martin očekuje da će Vettel ostati u ekipi i sljedeće sezone
LONDON - Momčad Formule 1 Aston Martin očekuje da će četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel (34) ostati u ekipi i sljedeće sezone, a službena potvrda mogli bi stići uskoro.
Volkswagen otvorio centar za istraživanje i razvoj baterija
POTEZI
Volkswagen otvorio centar za istraživanje i razvoj baterija
HANNOVER - Njemački proizvođač automobila Volkswagen otvorio je centar za istraživanje i razvoj za planiranu proizvodnju vlastitih baterijskih ćelija za vozila na električni pogon.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE