GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rimac isplaćuje male ulagače u Greyp Bikesu, dio investitora nezadovoljan

Rimac isplaćuje male ulagače u Greyp Bikesu, dio investitora nezadovoljan
KONTROVERZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 16:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Rimčev Greyp Bikes ovih je dana podigao dosta prašine u investicijskim krugovima.

Tvrtka je, kako doznaje Jutarnji list, u pripremama za novu rundu ulaganja. Neslužbeno se spominju dva do tri krupna ulagača koji bi mogli dokapitalizirati tvrtku. Formalno, u Greypu tvrde da više nisu dio Rimac grupe te da će stoga do kapitala ići samostalno. No, osim dobrodošlog interesa novih ulagača u najpoznatijeg hrvatskog proizvođača električnih bicikala, pripreme za predstojeću investicijsku rundu izazvale su i podijeljene emocije tvrtkinih postojećih malih ulagača.

Greyp se, naime, odlučio na uobičajenu financijsko-pravnu proceduru prije ulaska velikih riba. Krenuo je s čišćenjem poslovnih knjiga od svega što bi eventualno moglo biti sporno. Investitori, naime, izrazito ne vole nepotrebne rizike, a jedan takav nalazi se u njegovoj bilanci.

Prije dvije godine tvrtka je prikupila kapital preko njemačke kripto-platforme Neufunda, pohvalivši se da je time izvela prvi regulirani kripto-IPO u Europi, poznatiji kao ICO (Initial Coin Offering). Na Neufundu su ga zbog loših asocijacija na ICO zvali ETO (Equity Token Offering).

Međutim, s legalnošću cijelog posla, a posebno radom Neufunda, nisu se složili lihtenštajnski i njemački pandani Hanfe, FMA i BaFin, piše Jutarnji list.

Greyp je stoga odlučio ne riskirati, odnosno ne ulaziti u materiju i eventualni sukob s regulatorima, te to otvoreno pitanje planira zaključiti do kraja ove godine kroz izravan dogovor s malim ulagačima.

Tvrtka Smart Zero UG, preko koje je Greyp Bikes izveo ETO na Neufundu, poslala je e-mail malim ulagačima, odnosno kupcima Greyp tokena da do 28. kolovoza, znači u idućih nekoliko dana, glasaju o prijedlogu da im se vrati sva uplaćena sredstva.

Za razliku od uobičajenih glasanja, gdje je potreban kvorum, ovdje se za glasanje primjenjuje pravilo da će prijedlog biti usvojen u svim slučajevima, osim u onom gdje više od polovice ulagača ne glasa protiv.

Na Neufundu stoji da je 2019. tokene za 1,44 milijuna eura kupilo 1017 ulagača i svi oni imaju pravo glasa.

'Menadžment Smart Zero UG-a predlaže prodaju svih udjela u hrvatskoj tvrtki Greyp Bikes, gdje ima 3,8 posto udjela, najkasnije do 31. prosinca 2021. godine za minimalnu cijenu od ukupno 1,78 milijuna eura', piše u mailu Krešimir Hlede, operativno prvi čovjek Greyp Bikesa, a koji je uz Matu Rimca jedini član uprave tog društva.

Neki ulagači tvrde da ih se zbog male likvidnosti dosad i nije moglo unovčiti pa u Greypovu potezu vide dobru priliku da izađu iz investicije. Drugi su pak prilično kritični prema načinu na koji se radi otkup.

Jedan investitor koji je želio ostati anoniman ističe da mu je drago što je mogao podržati Matu Rimca, ali da se zaključivanje posla s Greypovim tokenima trebalo izvesti na isti način kao i ETO.

'Tada su informacije o Greypovom ETO-u bile posvuda, u svim medijima i na televiziji, a sad, kad se predlaže otkup tih tokena, odnosno istiskivanje malih dioničara, ne samo da to nije slučaj već se ne koriste ni službeni kanali koji su najavljeni za tako nešto poput "Greyp ETO - Official" grupe na Telegram chat aplikaciji na kojoj je oko 280 članova što je više od četvrtine ulagača', kaže taj investitor za Jutarnji list.

Prema podacima platforme koja prati kripto-transakcije Etherscan.io-a, dosad je o Greypovom prijedlogu glasao 21 investitor. Ne zna se kako. Najviše se isplati glasati onima koji su protiv prijedloga, jer se glasanje plaća kriptovalutom Ethereum i nominalno stoji oko 80 kuna. Svi ostali, uključujući i one koji ne glasaju, računaju se kao da podržavaju prijedlog.

Investitor, koji je želio ostati anoniman, kaže da si je investiciju u Greyp već isplatio s obzirom na to da je prilikom kupnje njegovih tokena dobio i tokene Neufunda koje je odmah potom prodao na jednoj kineskoj burzi i potom, prilično profitabilno, uložio dalje u kripto-imovinu. Međutim, navodi da je komunikacija Greypa i Rimca u ovom slučaju jako loša i zbog dodatnih obveza za ulagače zbog poreza na kapitalnu dobit.

'Kako je ETO započeo krajem 2019, a završio početkom 2020. nije jasno po čemu će se računati porezna obveza koja ističe nakon dvije godine, a prisilna isplata ulagača se radi baš oko tog roka', kaže ulagač.

Krešimir Hlede, čelni čovjek u Greypu umiruje male ulagače i naglašava da sve što rade ide u cilju da oni profitiraju od svog ulaganja.

'Greyp je, neovisno od Rimac Automobila, u procesu prikupljanja kapitala i u tom procesu razgovaramo s nekoliko investitora. Jedan od tih investitora je iskazao interes za otkup udjela koje drže vlasnici tokena pa smo na Neufund platformi predložili glasanje kojim želimo saznati da li vlasnici tokena žele prodati udjele koje drže', kaže Hlede.

Navodi da je taj proces transparentan i da vlasnici tokena sami imaju priliku odlučiti što će biti s njihovim udjelima. Pojašnjava da su sva pravila raspolaganja s tim udjelima detaljno definirana kod ETO-a te da o tome ne odlučuje Greyp već vlasnici tokena. Dodaje da mu je nezahvalno komentirati prodaju kao i cijenu koju bi mali dioničari potencijalno mogli postići.

'U ovom trenutku ne možemo reći hoće li do prodaje udjela doći niti po kojoj cijeni, jer je to pitanje pregovora i na kraju odluka naših suvlasnika. Ono što smo vlasnicima tokena dali na odlučivanje je da li su suglasni s minimalnom cijenom. Drugim riječima, neće doći do prodaje u kojoj bi vlasnici tokena bili na gubitku', navodi Hlede.

Ističe pak da se nikako ne može složiti s mišljenjem nekih vlasnika tokena da ih se samo isplaćuje kao da su besplatno kreditirali Greyp dvije godine.

'Tijekom ETO-a, svi vlasnici tokena su uz Greyp tokene (GRP) dobili i Neumark tokene (NEU). NEU je likvidan i vlasnik tokena koji danas proda dobivene NEU-e, ostvarit će samo na tome povrat od oko 42 posto od svoje inicijalne investicije tako da ako bi i GRP tokeni bili prodani danas po nominalnoj cijeni, uz prodaju NEU-a, povrat vlasnicima tokena bi bio 142% od uloženog iznosa', pojašnjava Hlede.

Priznaje pak da se Greypovim tokenima u praksi baš i nije moglo trgovati, što je bio inicijalni plan. No, tumači da je razlog za to znatno širi. Kaže da je Neufund odlično zamišljena platforma koja malim ulagačima omogućava sudjelovanje u VC tržištu, a kompanijama poput Greypa omogućuje brže, lakše i jeftinije prikupljanje kapitala uz transparentnost, sigurnost i zaštitu kroz blockchain tehnologiju.

'Na žalost, regulatorni okvir u EU je još uvijek vrlo krut, a šira populacija još uvijek ne zna dovoljno o blockchain tehnologiji. Uz takva ograničenja, ulaganje putem ETO-a prosječnom malom dioničaru je dugotrajno, komplicirano i nejasno iskustvo. Sve to je dovelo do toga da se tržište Equity Tokena razvija sporije nego je bilo očekivano i trenutno nema burzi na kojima se kontinuirano trguje GRP tokenima. Nešto trgovanja se događa na decentraliziranim burzama, ali sporadično. To naravno ne znači da se s GRP tokenima ne može trgovati. GRP je ERC20 token i od prvog dana je peer-to-peer tradable. Tako da je trenutno glavni izazov pronaći exchange/investitora koji je u potrazi za ovakvim equity tokenom', kaže Hlede.

Ponovio nam je da je Greypu ključno da zaštiti interese svojih investitora.

'Najjasniji dokaz je da uopće ne razmatramo prodaju po vrijednosti manjoj od nominalne. Ali morao biti racionalni i svjesni da ulaganje u startup ne garantira očuvanje uloženog kapitala ili eventualan profit. I Greyp Bikes i Rimac Automobili već godinama uspješno stvaraju dodatnu vrijednost svojim suvlasnicima, ali time su ove dvije kompanije iznimka, nikako pravilo u startup svijetu', kaže Hlede za Jutarnji list.

Tagovi: Greyp Bikes, Krešimir Hlede, Mate Rimac, BaFin, Smart Zero, Initial Coin Offering, Neufund, Rimac Automobili
PROČITAJ I OVO
Hrvatska: Solidan broj punjača, ali malo električnih automobila
STATISTIKA
Hrvatska: Solidan broj punjača, ali malo električnih automobila
ZAGREB - Najnoviji podaci Europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) pokazuje kako se Hrvatska smjestila otprilike na sredinu europske ljestvice kad je riječ o količini punionica za električna vozila, a kad je riječ o udjelu električnih vozila na cestama, tu smo pri dnu.
Takata na udaru: SAD provjerava 30 milijuna vozila zbog potencijalno neispravnih zračnih jastuka
ZRAČNI JASTUCI
Takata na udaru: SAD provjerava 30 milijuna vozila zbog potencijalno neispravnih zračnih jastuka
WASHINGTON - Američka uprava za sigurnost prometa odlučila je provjeriti 30 milijuna vozila zbog potencijalno neispravnih zračnih jastuka japanske tvrtke Takata, pokazuje vladin dokument.
Prvih milijardu i pol kuna iz EU covid-fonda ide Rimcu
GOLEM NOVAC
Prvih milijardu i pol kuna iz EU covid-fonda ide Rimcu
ZAGREB - Kreće isplata 48 milijardi kuna pomoći, a prvih milijardu i pol kuna iz EU covid-fonda ide Rimcu.
Renault ukida do 2.000 radnih mjesta u Francuskoj
REZOVI
Renault ukida do 2.000 radnih mjesta u Francuskoj
PARIZ - Francuski proizvođač automobila Reunault najavio je ukidanje do 2.000 inženjerskih i pomoćnih radnih mjesta u matičnoj zemlji u sklopu preusmjeravanja na proizvodnju električnih automobila.
Tesla otvara prvi prodajni salon u Hrvatskoj
SALON
Tesla otvara prvi prodajni salon u Hrvatskoj
ZAGREB - Tesla u Zagrebu otvara prvi prodajni salon. Nakon što je u studenom prošle godine Tesla Motors otvorio prvi pop-up store, odnosno izložbeni salon, u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mallu, sad će u Zagrepčanci otvoriti prvi prodajni salon.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE