GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rimac najavio veliko iznenađenje za 2021.

Rimac najavio veliko iznenađenje za 2021.
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2020 / 19:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon uspješne prve konferencije „Poduzetnički mindset“ 2019., organizatori su i ove godine, sudeći po reakcijama publike, opravdali njihova visoka očekivanja. Vrhunski lideri, poduzetnice i poduzetnici iz Hrvatske i inozemstva podijelili su ondje svoje poslovne i životne priče, pokazujući primjerom kako je zajedništvo „po istome mindsetu“ ključ koji otključava mnoga vrata.

Nakon inspirativnoga govora domaćina konferencije Ognjena Bagatina, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG Jasminka Horvat Martinović iznijela je svoju priču o izazovima koje je tvrtki donijela pandemija koronavirusa. Poduzetnik na čelu fitness industrije u Hrvatskoj Orlando Lopac naglasak je stavio na međusobnu suradnju, pa i s konkurencijom, kako bi se očuvali tržište i radna mjesta. Na scenu je doveo suradnicu Andreju koja se, iako s ugrađenom protezom na jednoj nozi, intenzivno bavi fitnessom i ogromna mu je motivacija u poslu i u životu.

U ime programskog partnera, publici se obratio Berislav Horvat iz EY Hrvatska koji je također izdvojio snagu zajedništva i sinergiju kao ključne faktore na putu do cilja, a poduzetnike kao pokretačku snagu cijelog društva. U intervjuu koji je vodio s Matom Rimcem dotaknuo se poduzetničke upornosti, znatiželje, izdržljivosti i nezaustavljivosti, a obojica su se složili da cijela šira zajednica profitira zahvaljujući dugoročno održivom poduzetništvu. Publiku je Rimac ostavio u velikom iščekivanju najavivši iznenađenje koje sa svojim timom sprema za iduću godinu.

Ksenija Vrbanić, vlasnica brenda XD - Xenia Design i Saša Cvetojević, CEO tvrtke MBE Adriatic razgovarali su o izazovima u modnoj industriji. Ksenija budućnost vidi u cyber modi, koja će rezultirati manjim onečišćenjem Zemlje i redizajnom starih odjevnih predmeta, a publici je poručila da unatoč svemu, treba biti dosljedan, nikada ne odustajati i preuzeti odgovornost za sve svoje pogreške.

Na iznimno dinamičnom panelu, koji je moderirala članica Uprave Hanza medije Ana Hanžeković, sudjelovali su Ivan Franičević, predsjednik Uprave tvrtke RASCO, Ana Volk, članica Nadzornog odbora Sunce hoteli d.d. i Zoran Mamić, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke TOMMY. Razgovarali su o obiteljskom poslovanju, balansu između poslovnog i privatnog života, prednostima i nedostacima prijenosa poslovanja na drugu generaciju vlasnika i onoga kako ih drugi vide, a kako to zapravo jest.

Jakov Urbanke iz tvrtke HSM Informatika podijelio je s publikom savjete za aktivno pronalaženje kupaca u svako doba. „Tvrtke koje se budu znale postaviti kao edukatori na tržištu i postignu sinergiju svojih marketinških i prodajnih timova bit će uspješne jednako danas, kao i u godinama koje slijede“, zaključio je Urbanke.

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe i predsjednik žirija za dodjelu nagrade EY Poduzetnik godine, razgovarao je s australskim poduzetnikom Mannyjem Stulom, direktorom tvrtke Moose Toys i predsjednikom žirija za dodjelu svjetske nagrade WEOY Poduzetnik godine, a u razgovoru su se dotaknuli skromnih početaka tvrtke Moose Toys i principa poslovanja kojima se dolazi do vrha. Manny Stul svoj uspjeh zahvaljuje strasti koja potječe iz želje da bude najbolji i fer pleju, pri čemu napominje da se uvijek držao zadane riječi. Moose Toys je danas tvrtka koja postavlja trendove i nudi inovacije na svjetskome tržištu u svojoj branši.
Na panelu „Kako uspjeti u Hrvatskoj: kriza kao prilika“ moderator Boris Trupčević, direktor 24sata, razgovarao je s Joeom Bašićem, organizatorom festivala Ultra Europe, Bernardom Ceceljom, članicom Uprave tvrtke Bernarda i Anom Lisak, direktoricom tvrtke Catering Lisak. Svi sugovornici složili su se u činjenici da im birokracija znatno otežava poslovanje, ali da za njih ne postoji nemoguće, da „trava nije zelenija“ kod susjeda, da od kukanja nema napretka i da treba puno raditi da bi se nešto postiglo.
Naši najpoznatiji stranci u Hrvatskoj, Jan de Jong i Paul Bradbury, kao najbolji ambasadori Hrvatske u svijetu, otvoreno su razgovarali o svojim privatnim i poslovnim izazovima, kao i o razlozima zašto o(p)staju u Hrvatskoj. Konferenciju je zaključio Korado Korlević, edukator, poduzetni voditelj Zvjezdarnice Višnjan, koji je među ostalim rekao da živimo u vremenu „izmišljenih problema“, zaključivši na kraju: „Ne isplati se živjeti život bez strasti, tog važnog poticaja živčanog sustava, koji mora za nas stvarati dovoljno iona.“
Budući da je ostalo još jako puno poduzetničkih priča u Hrvatskoj koje treba ispričati, konferencije pod krovnim brendom „Poduzetnički mindset“ idu dalje.

Tagovi: Poduzetnički mindset, Mate Rimac, Saša Cvetojević, Korado Korlević, Ognjen Bagatin, Emil tedeschi, Paul Bradbury
PROČITAJ I OVO
Radnici Fiata u Kragujevcu ponovo na odmoru
ODMOR
Radnici Fiata u Kragujevcu ponovo na odmoru
KRAGUJEVAC - Zaposleni u kragujevačkoj fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija ponovo su upućeni na plaćeno odsustvo, do ponedeljka, 4.oktobra.
Mercedes preuzima udio u proizvođaču baterija
ŠIRENJE
Mercedes preuzima udio u proizvođaču baterija
BERLIN - Mercedes-Benz objavio je u petak da će preuzeti trećinu udjela u proizvođaču baterijskih ćelija Automotive Cells Company (ACC), zajedničkom poduhvatu čiji su osnivači francuske tvrtke Stellantis i TotalEnergies.
Češka predlaže reviziju europskog plana smanjena štetnih emisija iz automobila
EMISIJE
Češka predlaže reviziju europskog plana smanjena štetnih emisija iz automobila
ZAGREB - Češke vlasti obratile su se Europskoj komisiji s prijedlogom revizije plana za smanjenje emisije ispušnih plinova u Europskoj uniji, iz motora automobila koji rade na tradicionalna goriva.
Automobili koji se prodaju u Sloveniji morat će progovoriti slovenski
REGULATIVA
Automobili koji se prodaju u Sloveniji morat će progovoriti slovenski
LJUBLJANA - Korisnička sučelja u elektroničkim uređajima u automobilima morat će biti prilagođena za slovensko tržište, a korisničke upute na svim vozilima na slovenskom jeziku, što uvoznici automobila moraju provesti u roku od šest mjeseci.
Hrvatska: Solidan broj punjača, ali malo električnih automobila
STATISTIKA
Hrvatska: Solidan broj punjača, ali malo električnih automobila
ZAGREB - Najnoviji podaci Europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) pokazuje kako se Hrvatska smjestila otprilike na sredinu europske ljestvice kad je riječ o količini punionica za električna vozila, a kad je riječ o udjelu električnih vozila na cestama, tu smo pri dnu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE