GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rimac seli tvrtku u novi prostor na Jankomiru

Rimac seli tvrtku u novi prostor na Jankomiru
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2021 / 08:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mate Rimac svoju tvrtku zbog velikog rasta i sve više zaposlenih seli u novi prostor, objavio je na svom Facebooku.

Ranije ovog mjeseca je objavljeno da je Porsche sa 70 milijuna eura dodatno povećao svoje ulaganje u Rimac Automobile, povećavši svoj udio u vlasništvu tvrtke na 24%. Najnovije ulaganje osnažuje položaj Rimac Automobila kao tvrtke specijalizirane za razvoj tehnologija i proizvodnju ključnih sustava za tržište električnih vozila visokih performansi.

Od prvog Porscheovog ulaganja 2018. godine, tim Rimac Automobila udvostručio se na gotovo 1000 zaposlenih.

Rimac je u svom Facebook statusu napisao da njegova tvrtka već godinama muku muči s prostorom te su raštrkani na deset lokacija. Dugoročno rješenje tog problema je gradnja Campusa, no dok to ne bude završeno, tvrtka će raditi iz novog prostora, a to je bivši Pevec na Jankomiru. Radi se o prostoru od 25.000 metara kvadratnih.

Facebook objavu Mate Rimca prenosimo u cijelosti:

- Kako vrlo brzo rastemo (kako brojem ljudi, tako i brojem projekata i proizvodnih linija), već godinama muku mučimo sa prostorom pa smo tako raštrkani na 10 lokacija (14 objekata u 9 gradova i 3 države) što nam jako otežava poslovanje. Mislim da je dobro poznato da već dugo vremena planiramo graditi Campus – naše dugoročno rješenje za problem lokacije. Na žalost neke stvari idu dosta sporo pa i dalje moramo „krpati“ i pronalaziti polu-rješenja. Tako smo nedavno otvorili R&D ured za 400+ ljudi u Zagrebu. Još nismo objavili nikakve slike ili detalje oko te lokacije – budemo uskoro.

Kako će realizacija Campusa trajati još neko vrijeme smo posljednjih mjeseci intenzivno tražili prostor koji će nam omogućiti preživljavanje do Campusa. Tražili smo prostor od minimalno 15.000 m2 u Zagrebu i okolici. Valjda nema prostora kojeg nismo obišli – čak smo išli toliko daleko da smo gledali sulude kombinacije tipa stari putnički terminal Zračne luke (Pleso), razne shopping centre (Mandi, West Gate, Tekstil Promet…), stare industrijske zgrade (Gredelj, Viadukt, hrpa nekih zapuštenih starih tvornica) itd. Mislim da smo doslovno pogledali sve što i približno može zadovoljiti uvjete (čak i prostore dosta daleko od Zagreba) i zaključak je – Hrvatska doista nema prikladnih (i dostupnih) prostora za bilo kakvu ozbiljniju proizvodnju. Neke lokacije se možda i mogu iskoristiti ali nisu prikladne radi zone u kojoj se nalaze ili vlasničkih/imovinsko-pravnih statusa (npr. Gredelj) ili imaju već ugovoren dugoročni najam pa je nemoguće početi koristiti zgradu u nekom razumnom roku (primjerice bivša Magma u Jaski, koja bi nam bila najbolje rješenje).

Sad bar znamo da smo prošli baš sve i na temelju svih dostupnih podataka donijeli najbolju odluku. Ili zapravo – najmanje lošu. „Loša“ zato što moramo uložiti jako puno novaca u prostor koji ćemo koristiti samo nekoliko godina dok se ne preselimo u Campus. Ali, to je valjda cijena rasta (i lokacije gdje nema dostupnih industrijskih postrojenja).

Odlučili smo se za bivši Pevec na Jankomiru – prostor od nekih 25.000 m2. Znam, daleko od savršenog, ali uzevši sve u obzir je ovo doista bila jedina moguća opcija.

Radovi su u punom jeku i kroz 4-5 mjeseci bismo trebali imati 400-500 zaposlenih na lokaciji. Ovdje će biti smješten dio proizvodnje, industrijalizacija, dio razvoja i drugi dijelovi našeg poslovanja. Kao i kod svih naših lokacija – unatoč kratkom vremenu korištenja, potruditi ćemo se urediti lokaciju da bude reprezentativna i ugodna za boravak/rad. Nadam se i ture/obilasci biti mogući do kraja godine.

P.S. Projekt Campusa sa svim detaljima ćemo objaviti kroz sljedećih nekoliko tjedana, napisao je Rimac na Facebooku.

Tagovi: Mate Rimac, Rimac Automobili, Porsche, Pevex, Jankomir
PROČITAJ I OVO
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
PRITISCI
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
RIM - Talijanske vlasti zaustavile su pod pritiskom prosvjeda ekoloških aktivista proširenje probnog poligona proizvođača sportskih vozila Porschea u Apuliji.
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE