GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Senzacionalni Lincolnov futuristički izgled (VIDEO)

Senzacionalni Lincolnov futuristički izgled (VIDEO)
FUTURISTIČKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2022 / 08:47
Autor: SEEbiz / VIDI
ZAGREB - Lincoln je u svom konceptu električnog autonomnog automobila donio nevjerojatan dizajn.

Na Tjednu automobila u Montereyu, Lincoln je otkrio model L100, svoj futuristički koncept "elektrificirane mobilnosti", koji crpi inspiraciju iz prve luksuzne limuzine tvrtke, modela L iz 1922. godine.

U svojoj objavi Fordov luksuzni brand Lincoln kaže da kao i njegov prethodnik prije Velike depresije, model L100 pokazuje šokantan stupanj raskoši. “Tehnologije baterijskih ćelija i pakiranja sljedeće generacije, isporučit će revolucionarnu gustoću energije", navodi Lincoln, no ne govori ništa o tome o kakvoj se tehnologiji radi i koliki će dometa nove baterije omogućiti.

Jedan od najzanimljivijih detalja u L100 dolazi u obliku interaktivne digitalne ploče koja se nalazi između prednjih sjedala, te predstavlja dodatno sučelje za upravljanje svim funkcijama automobila, a osim dodirnog zaslona sadrži i figuricu auta za koju nisu objasnili kakva će joj biti funkcija, kao što možete vidjeti u videu.

Obzirom da je auto zamišljen kao potpuno autonoman, u njemu nema volana i pedala, pa je i interaktivna ploča više u funkciji dizajna jer je za pretpostaviti da će Model L 100 imati mogućnosti glasovne komunikacije, pa se doista nećete morati previše brinuti oko upravljanja.

"Konceptna vozila omogućuju nam da ponovno zamislimo i ilustriramo kako nova iskustva mogu oživjeti uz pomoć naprednih tehnologija i omogućuju našim dizajnerima više kreativne slobode nego ikad prije", izjavio je Anthony Lo, Fordov glavni direktor dizajna.

Ostali fantastični detalji dizajna uključuju interijer sa sjedalima u prvom redu koja se mogu okrenuti prema putnicima straga, digitalni pod i nadstrešnicu koji mogu projicirati realistične animirane scene na pod i strop, dugački stakleni krov i vrata s obrnutim šarkama koja se otvaraju poput ljiljana.

Još uvijek nema riječi o tome hoće li iz ovog koncepta proizići neko vozilo serijske proizvodnje.

Tagovi: Lincoln, Ford, Lincoln L100
PROČITAJ I OVO
Teški dani za Ford u Europi
PROBLEMI
Teški dani za Ford u Europi
LONDON - Europska podružnica američkog proizvođača automobila pala je na vrlo niske grane.
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
EPILOG
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
BERLIN - Njemački proizvođač završio je pregovore s Francuzima, što znači da će sada možda morati samostalno razvijati vlastito pristupačno električno vozilo. Renault će nastaviti s projektom električnog Twinga čija bi prodaja trebala krenuti 2026. godine.
Toyota oprezna s električnim automobilima
OPREZ
Toyota oprezna s električnim automobilima

LONDON - Najveći svjetski proizvođač automobila trenutno obara rekorde profitabilnosti.

Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE