GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana

Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana
UŠTEDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2024 / 08:02
Autor: SEEbiz
MILANO - Automobilski inženjeri u Europi i SAD-u mogu zaraditi godišnju plaću u rasponu od 140.000 do 185.000 eura, uključujući beneficije. S obzirom na to da se europski proizvođači bore za smanjenje troškova, scena trenutno zapošljava inženjere u Južnoj Americi, Africi i Aziji.

Dok se bori s kineskom konkurencijom i općim usporavanjem potražnje za električnim vozilima, Stellantis je otvoreno tražio jeftiniju radnu snagu u zemljama poput Maroka, Indije i Brazila. Matematika je jasna i štednja mora biti na prvom mjestu.

Stellantis zapošljava inženjere gdje je trošak po zaposleniku približno 50.000 eura godišnje ili manje, izvještava Automotive News Europe. Trošak rada inženjera u centrima poput Pariza i Detroita može biti čak pet puta veći od istog osoblja u manje razvijenim zemljama.

Zapadni proizvođači automobila osjećaju pritisak zbog usporavanja potražnje za električnim vozilima dok se bore da naprave pristupačnija vozila. Velik broj proizvođača, uključujući Teslu i Volkswagen grupaciju, ukidaju radna mjesta i sele dio proizvodnje u zemlje s jeftinijom radnom snagom. U konačnici, takva praksa nije ništa novo, ali masovni angažman "jeftinijih" inženjera svakako jest.

Stellantis je trenutno među agresivnijima i namjerava zaposliti na duže razdoblje otprilike dvije trećine radnika u strukovnim zanimanjima u zemljama s nižim životnim standardom. Pokretači Stellantisovih rezova su pristupačna vozila, uključujući i potpuno električni Citroen e-C3 vrijedan 23.300 eura bez subvencije, čije bi isporuke trebale započeti u drugom kvartalu ove godine.

Izrada pristupačnih vozila znači da tvrtka mora više uštedjeti negdje drugdje. Sveukupno, Stellantis ove godine predstavlja 25 novih modela i očajnički im treba jeftinija radna snaga. To se posebno odnosi na činjenicu da su dionice Stellantisa pale za 10,5 posto, što je njihov najveći pad u posljednje četiri godine jer je tržište električnih automobila u padu.

Godišnja plaća inženjera u Europi i SAD-u obično se kreće od 140.000 do 185.000 eura, uključujući beneficije. Međutim, inženjeri u zemljama kao što su Meksiko, Brazil ili Indija mogu koštati tvrtku samo 20 ili 30 posto tog iznosa.

U svom razvojnom sjedištu u Michiganu, Stellantis je prošli mjesec ukinuo oko 400 inženjerskih poslova, uključujući ljude koji rade na kalibraciji vozila, elektronici i kontrolama. Sada traže zamjene za te zaposlenike u Meksiku.

No, slika štednje u Stellantisu je kontradiktorna. Nekoliko savjetnika kritiziralo je Tavaresovo primanje paketa odštete od 36,5 milijuna eura, najvećeg iznosa među izvršnim direktorima tradicionalnih proizvođača, uz uštedu svakog eura na radnoj snazi.

U međuvremenu, Stellantisovi radnici u Italiji i Francuskoj žalili su se da su Tavaresove mjere rezanja troškova dovele do povećanog opterećenja, nehigijenskih uvjeta u nekim pogonima, nedostatka radne opreme i neadekvatnog grijanja.

Stellantis nije jedini koji traži jeftiniju radnu snagu. Renault i BMW također su u potrazi za inženjerskim i softverskim talentom na tržištima u razvoju. Renault je posljednjih godina ukinuo oko 1500 inženjerskih radnih mjesta u Francuskoj i gradi centre za to osoblje u Rumunjskoj, Brazilu i Južnoj Koreji. Pritisak se osjeća i među premium markama. Vrhunski proizvođači automobila poput BMW-a također traže radnu snagu u Indiji kako bi iskoristili lokalne talente po znatno nižim troškovima rada.

Tagovi: STELLANTIS, FIAT, INŽENJERI, TAVARES, TESLA, VOLKSWAGEN
PROČITAJ I OVO
Toyotu potresao niz skandala, ali analitičari je i dalje visoko vrednuju
POTPORA
Toyotu potresao niz skandala, ali analitičari je i dalje visoko vrednuju
NEW YORK - Najveći japanski proizvođač automobila Toyota nedavno je u središtu pozornosti, ali iz pogrešnih razloga.
Dioničari Tesle odobrili paket plaće Elona Muska težak 56 milijardi dolara
ZELENO SVJETLO
Dioničari Tesle odobrili paket plaće Elona Muska težak 56 milijardi dolara
NEW YORK - Dioničari Tesle u četvrtak su glasovali za ratifikaciju ogromnog plana plaća izvršnog direktora Elona Muska za 2018., pet mjeseci nakon što je sudac u Delawareu naredio tvrtki da povuče paket, utvrdivši da ga je upravni odbor nepropisno odobrio.
Šef BMW-a: EK najavom carina na kineske automobile šteti europskim interesima
OCJENE
Šef BMW-a: EK najavom carina na kineske automobile šteti europskim interesima
MUNCHEN - Europska komisija škodi europskim interesima najavom kaznenih carina na uvoz električnih automobila iz Kine, izjavio je šef njemačkog proizvođača automobila BMW-a, nadovezavši se na pozive iz vlade na pregovore s Pekingom kako bi se otklonila prijetnja trgovinskog sukoba.
Tesla uzletjela 7% nakon što je Musk otkrio da su mu dioničari odobrili paket plaće
UZLET
Tesla uzletjela 7% nakon što je Musk otkrio da su mu dioničari odobrili paket plaće
NEW YORK - Dionice Tesle skočile su u pretprodaji nakon što je Elon Musk rekao da su dioničari spremni odobriti njegov kontroverzni paket plaća od 56 milijardi dolara i odluku o preseljenju osnivanja proizvođača električnih automobila u Teksas.
Uzlet dionica kineskih električnih automobila nakon najava EU sankcija
SNAŽAN RAST
Uzlet dionica kineskih električnih automobila nakon najava EU sankcija
PEKING - Kineske dionice električnih vozila porasle su nakon što je EU uvela dodatne uvozne carine do 38%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE