GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stellantisu treba više gigatvornica

Stellantisu treba više gigatvornica
BATERIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2023 / 17:26
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Stellantis je objavio da planira izgraditi više velikih tvornica baterija, povrh šest planiranih u Europi i Sjevernoj Americi, istaknuvši i da će baterije za električna vozila u budućnosti morati biti upola lakše.

"Obvezali smo se izgraditi šest gigatvornica širom svijeta i rekli da nećemo na tome stati", rekao je danas viši potpredsjednik Stellantisa i voditelj globalnih pogonskih sustava Micky Bly.

Trebamo ih još kako bismo poduprli rastuću proizvodnju električnih vozila, objasnio je Bly na svečanosti otvaranja novog centra za tehnologiju baterija u Torinu. "Već smo najavili da ćemo diljem svijeta izgraditi postrojenja kapaciteta proizvodnje 250 gigavatsati, a smatramo da moramo ići do 400 gigavatsati kapaciteta", dodao je viši potpredsjednik Stellantisa.

Kompanija također želi proizvoditi upola lakše baterije kako bi se poboljšala održivost vozila, rekao je tom prigodom šef tehnologije Ned Curic. Baterije za električna vozila trenutno su "jednostavno preteške" pa vozila "nisu kompatibilna" sa svrhom održivosti, dodao je Curic.

"Hoću reći da je moj cilj - jako težak za moj tim - prepoloviti težinu baterija do kraja desetljeća", precizirao je šef tehnologije u Stellantisu. Priznao je ipak da trenutno doista "nema pojma" kako će izgledati baterija budućnosti. "Morat ćemo razmisliti o potpuno novim materijalima, kemijskoj strukturi, novom načinu zamjene vrlo teških materijala nečim puno lakšim", zaključio je.

Tagovi: Stellantis, gigatvornica, baterije, Tesla
PROČITAJ I OVO
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
BLIZU USPJEHA
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
NEW YORK - Dionice Tesle snažno su porasle u ponedjeljak, u ritmu svog najboljeg dana od ožujka 2021., nakon što je proizvođač električnih automobila prošao značajnu prekretnicu za uvođenje svoje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini.
BYD-ov prihod u prvom kvartalu ispod očekivanja
ISPOD OČEKIVANJA
BYD-ov prihod u prvom kvartalu ispod očekivanja
PEKING - Najveći kineski proizvođač električnih automobila BYD ostvario je 125 milijardi juana (16,1 milijardu eura) operativnih prihoda u prvom ovogodišnjem tromjesečju, što je četiri posto više nego u istom razdoblju prošle godine, ali ispod očekivanja analitičara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE