GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Superautomobil Pagani Huayra Tricolore košta čak 5,5 milijuna eura

Superautomobil Pagani Huayra Tricolore košta čak 5,5 milijuna eura
ENORMNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2020 / 09:20
Autor: SEEbiz / Bug.hr
RIM - Kako bi obilježili 60. rođendan talijanske zrakoplovne akrobatske skupine Frecce Tricolori, u Paganiju su pripremili posebno ograničeno izdanje svoje Huayre. Početna cijena ovog hiperautomobila bit će 5,5 milijuna eura, plus porezi i druga davanja, a proizveden je u samo tri primjerka

Talijanski proizvođač remek-djela na kotačima, Pagani Automobili, najavio je ovoga tjedna novu ediciju svojeg aktualnog modela, Huayre. Ovo obljetničko izdanje naziva se Pagani Huayra Tricolore, a odaje počast talijanskoj zrakoplovnoj akrobatskoj skupini Frecce Tricolori, koja 1. ožujka sljedeće godine slavi 60. rođendan. Sličnu posvetu u Paganiju su organizirali i prije 10 godina, na 50. rođendan ove skupine, s modelom Zonda Tricolore.

Kao i tada, ovogodišnji model bit će izrađen u samo tri primjerka. Vanjski dizajn i inženjerska rješenja ostaju istovjetna legendarnom modelu Huayra, a izdanje Tricolore vizualno će se isticati talijanskom trobojnicom rastegnutom preko boka vozila te brojnim detaljima preuzetima iz avioindustrije.

Uzor za dizajn kokpita bio je model mlaznog zrakoplova kakav je proslavio Frecce Tricolore, Aermacchi MB-339. Tako su pomno odabrani materijali, svi odreda iz zrakoplovne industrije, posebno osmišljen izgled, dekorativna rasvjeta i umeci koji označavaju izdanje Tricolore – sve je u ovim automobilima posvećeno zrakoplovima i podređeno “pilotu”, tj. vozaču.

Od ostalih manjih promjena izdvajaju se prednji i stražnji aerodinamički dodaci zaduženi za maksimalni downforce, pa uz ugrađeni V12 motor s 840 KS i 1.100 Nm te masu od 1.270 kg ovaj automobil zaista “leti” kao mlažnjak.

Snaga se prenosi 7-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem s elektromehaničkim diferencijalom. Sustav prijenosa 35% je lakši od standardnog prijenosa s dvostrukom spojkom. To je tek jedna od mjera olakšavanja konstrukcije ovog vozila kojoj su u Paganiju pribjegli. Ostale uključuju napredne kompozitne materijale šasije i karoserije, te korištene u izradi V12 motora.

Cijena ovog ograničenog izdanja će, dakako, biti u skladu s tradicijom Paganija i njihovih posebnih ograničenih izdanja vozila. Svaki od tri primjerka Huayre Tricilore koštat će 5,5 milijuna eura, plus porez i ostala davanja.

Iako Huayru Tricolore kupiti ne možete, a sva je prilika da je nikada nećete uživo ni vidjeti, nitko vas ne može spriječiti da uživate u atraktivnom video zapisu kojim Pagani s Frecce Tricolori akrobatima najavljuje svoje novo izdanje jednog od najluksuznijih sportskih automobila u svijetu.

Tagovi: Pagani Huayra Tricolore, Pagani Automobili
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE