GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tesla otvara prvi prodajni salon u Hrvatskoj

Tesla otvara prvi prodajni salon u Hrvatskoj
SALON
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Tesla u Zagrebu otvara prvi prodajni salon. Nakon što je u studenom prošle godine Tesla Motors otvorio prvi pop-up store, odnosno izložbeni salon, u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mallu, sad će u Zagrepčanci otvoriti prvi prodajni salon.

Američka kompanija o tome zasad nije objavila nikakve informacije. Međutim, u salonskom prostoru u sklopu nekad najvišeg nebodera u Zagrebu užurbano se radi, a na lokaciji se nalaze i dvije nove Tesline punionice i njegov poster.

Saša Cvetojević, vlasnik prvog Tesla vozila u Hrvatskoj i najbolje upućeni u poslovanje američkog proizvođača električnih vozila potvrdio je Jutarnjem listu tu informaciju.

- Točno je da Tesla Motors planira otvoriti uskoro prvu trgovinu u Hrvatskoj, i to u Zagrepčanci u Zagrebu. Poster je već na zidu, ispred su postavljena 2 punjača, radovi na unutrašnjem uređenju su u punom jeku i po svemu sudeći prva trgovina Tesle u Hrvatskoj mogla bi biti otvorena krajem rujna, odnosno početkom listopada - kaže Cvetojević.

Dodaje da Tesla Motors trenutačno ima pop-up store u Avenue Mallu u Zagrebu. Pojašnjava da ono što će otvoriti u Zagrepčanci bit će punokrvni prodajni salon kakav kompanija ima i u drugim državama.

- Bit će i prilično velik, a i to je od prije poznati prostor za izlaganje vozila jer se koristio kao auto-salon za druge marke - kaže Cvetojević.

Navodi da kompanija ne objavljuje podatke o svojoj prodaji na lokalnom tržištu. Iznimka je, doduše, bio lipanj za koji je Tesla objavila da je u Hrvatskoj prodala 111 svojih vozila.

- Poznato je da je prodaja u vrijeme poticaja bila jako dobra. Još uvijek se vide da dolaze šleperi s Teslama u Hrvatsku i tako će biti još neko vrijeme. Električna vozila se izvan sezone poticaja slabije prodaju pa je tako i s Teslom - kaže Cvetojević.

Tagovi: Tesla, Elon Musk, Saša Cvetojević, Zagrepčanka
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE