GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tesla pokreće lanac restorana

Tesla pokreće lanac restorana
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2021 / 09:00
Autor: SEEbiz / vidi.hr
SAN FRANCISCO - Elon Musk najavljuje iskorak u ugostiteljski biznis, pokretanjem lanca restorana pod imenom branda Tesla.

Točnije rečeno, Tesla je podnijela zahtjeve za zaštitne znakove koji pokrivaju kategorije "restaurant services, pop-up restaurant services, self-service restaurant services i take-out restaurant services", što znači da se odnose na sve vrste ugostiteljske ponude jela i pića, od klasičnih restorana pa sve do restorana brze hrane i usluga "hrane za van".

Ako se pitate što će povezati tvrtku Tesla s lancem ugostiteljskih objekata, odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Kao što na mnogim benzinskim crpkama imate razne restorane i restorančiće, tako ćete i na Teslinim Supercharger postajama za punjenje električnih automobila imati "popratne sadržaje" koji će vam omogućiti da nešto prezalogajite prije, u toku, ili nakon punjenja vašeg električnog limenog ljubimca.

Tesla je ovo već zapravo testirao kada je u postaji za punjenje California Supercharger station u Kettleman Cityu uveo mali kiosk s ponudom jela i pića, a sada to žele podići na znatno višu razinu.

Lanac Teslinih restorana krasit će veliko slovo T iz logotipa tvrtke, a Musk i ekipa su također za restoranske potrebe podnijeli zahtjev za zaštitni znak samog imena Tesla, kao i za stiliziranu inačicu te riječi.

Kako bi bili još zanimljiviji posjetiteljima, Tesla supercharger restorani će biti tematski dizajnirani i u njima će se naći brojne tehnologije koje krase Muskovu automobilsku tvrtku pa možda vidimo i konobara robota s Tesla autopilotom.

Tagovi: Tesla, lanac restorana, California Supercharger station, Elon Musk, punionice za električne automobile
PROČITAJ I OVO
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
REGULATIVA
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
BERLIN - Na ljeto u Europskoj uniji stupaju na snagu novi propisi o kibernetičkoj sigurnosti automobila. Više proizvođača zato obustavlja proizvodnju nekih modela. Preskupo bi bilo prilagoditi ih novim pravilima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE