GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Toyota predstavila GR SUPER SPORT

Toyota predstavila GR SUPER SPORT
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 11:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hiperautomobil GR Super Sport se u subotu 20. rujna vratio u svoj duhovni dom i imao svoju prvu javnu vožnju, kao dio postupka njegovog razvoja koji i dalje traje, tijekom održavanja 88. utrke 24 sata Le Mansa na stazi La Sarthe.

Kako i priliči vozilu koje se temelji na trostrukom pobjedniku Le Mansa, trkaćem automobilu TS050 HYBRID, prilagođeni razvojni model GS Super Sport, prerađen u kabriolet te u kamuflažnoj odjeći GR-a, napravio je pokazni krug, prije sudjelovanja u svečanosti vraćanja trofeja Le Mans za ovogodišnju utrku. Za upravljačem je bio Alex Wurz, bivši vozač TOYOTA GAZOO Racinga.

Nedugo nakon svečanosti, započela je ovogodišnja, odgođena utrka 24 sata Le Mansa, a predstavnici TOYOTA GAZOO Racinga, dva TS050 HYBRID-a izborili su pobjedu treću godinu zaredom. TS050 HYBRID je stvarao povijest u Le Mansu od svog premijernog nastupa 2016., priskrbivši Toyoti prve pobjede na La Sartheu kao i odvezavši najbrži krug ikada te važeći najbrži krug utrke. Ta postignuća su nadahnuće za GR Super Sport, hiperautomobil s pedigreom i performansama trkaćeg automobila.

GR Super Sport utjelovljuje posvećenost TOYOTA GAZOO Racinga korištenju motosporta za stvaranje sve boljih cestovnih automobila za užitak kupaca, te simbolizira sve užu vezu između trkaćih i cestovnih proizvoda TOYOTA GAZOO Racinga.

Radi daljnjeg naglašavanja ovog značajnog odnosa, TOYOTA GAZOO Racing će 2021. sudjelovati u FIS Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC), koje uključuje 24 sata Le Mansa, s dva trkaća prototipa Le Mans Hypercar temeljena na GR Super Sportu.

Alex Wurz: „Bila je čast po prvi put u javnosti voziti ovu razvojnu verziju GR Super Sporta, a pogotovo na stazi kao što je Le Mans koja je tako usko povezana s ovim automobilom. GR Super Sport je rođen u Le Mansu, pa se ovo činilo kao povratak kući. Bilo je ovo prvi put da sam vozio ovaj automobil, pa mi pokazni krug nije omogućio tjeranje do granica, ali sam odmah osjetio da GR Super Sport ima potencijal za nevjerojatne performanse. Mogao sam osjetiti sličnosti između GR Super Sporta i TS050 HYBRID u smislu performansi, posebno pogona na četiri kotača i hibridnog sustava. Međutim, inženjeri mi kažu da je ovo bila samo mala naznaka stvarnih performansi GR Super Sporta, tako da se jako veselim ponovnoj prilici da ga vozim u skoroj budućnosti.“

Tagovi: Toyota GR SUPER SPORT, Toyota, 24 sata Le Mansa
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE