GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Toyota Yaris WRC u novom ruhu

Toyota Yaris WRC u novom ruhu
NOVO RUHO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2021 / 12:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team je predstavio novi izgled Toyote Yaris WRC tijekom priprema za nizanje novih uspjeha ovog automobila u FIA Svjetskom prvenstvu u reliju tijekom sezone 2021.

Novi izgled je vrlo sličan onom kojim se odlikuje novi GR010 HYBRID za FIA Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti – uz oblik i izgled slova GR koji ukazuju na snažnu vezu između Toyotinih natjecateljskih i cestovnih automobila kao što je GR Yaris, koji je razvijen uz korištenje znanja koje je ekipa prikupila kroz WRC.

Ispod ovog novog izgleda, ekipa će nastaviti s dokazanim paketom Toyote Yaris WRC petu uzastopnu sezonu – zadnju prije uvođenja novih tehničkih propisa u prvenstvo 2022. godine.

Do sada je ovaj automobil ostvario 17 pobjeda u Svjetskom prvenstvu u reliju (WRC) (pobijedivši u više od trećine utrka u kojima je sudjelovao) odnosno 322 pobjede u brzinskim ispitima. Nakon naslova u poretku konstruktora 2018., osvojio je dva uzastopna naslova u poretku vozača i suvozača 2019. i 2020. Za 2021. cilj je osigurati oba naslova.

Ekipa nastavlja raditi na poboljšanju Yarisa WRC, uz dodatne razvojne elemente koji će biti predstavljeni tijekom 2021. Ovaj automobil je sada opremljen i gumama Pirelli jer je ovaj talijanski proizvođač postao jedini dobavljač za vršnu kategoriju u WRC-u od ove sezone.

Ekipa prenosi odlične rezultate u 2021., prije svega vozačke postave, jer sve tri posade ostaju na okupu, drugu sezonu zaredom. Nakon osvajanja svojeg sedmog svjetskog naslova 2020., Sébastien Ogier i Julien Ingrassia vraćaju se uz Elfyna Evansa i Scotta Martina, koji su završili kao drugi u svojoj najboljoj sezoni do sada. Kalle Rovanperä i Jonne Halttunen će pokušati napraviti daljnji korak naprijed nakon obećavajuće prve sezone u kojoj su završili peti u prvenstvu.

Sezona bi trebala započeti legendarnim otvaranjem na Reliju Monte Carlo od 21. do 24. siječnja.

Tagovi: Toyota Yaris WRC, Toyota Gazoo World Rally Team, Toyota
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE