GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velika Britanija: Punjenje električnog automobila gotovo dosegnulo cijenu benzina

Velika Britanija: Punjenje električnog automobila gotovo dosegnulo cijenu benzina
CIJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2022 / 08:46
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Vozačima električnih automobila u Ujedinjenom Kraljevstvu su troškovi korištenja javnog, "brzog" punjača na tarifi pay-as-you-go porasli za 42% od svibnja, prema podacima objavljenim u ponedjeljak.

Brojke RAC Charge Watcha — koji je dio RAC-a, automobilske organizacije — pokazuju da sada vozače električnih vozila koji koriste gore navedenu infrastrukturu košta u prosjeku 63,29 penija (72 centa) po kilovat satu za punjenje vozila.

RAC pojašnjava da to znači da brzo punjenje od 80% za "tipični električni automobil obiteljske veličine" korištenjem baterije od 64 kWh košta u prosjeku 32,41 funti (oko 34,87 USD).

RAC je priopćio da je povećanje rezultat "velikog rasta veleprodajnih cijena plina i električne energije". Onima koji koriste "ultra-brze" punjače prosječno je porastao trošak punjenja za 25%.

Analiza je također pokazala da će "vozač koji isključivo koristi brzi ili ultrabrzi punjač na javnoj mreži sada plaćati oko 18 penija po milji za električnu energiju", rekao je RAC.

“To se može usporediti s 19 penija po milji za benzinski [benzinski] automobil i 21 penija po milji za dizelski, na temelju nekoga tko vozi prosječno 40 milja na galon”, navodi se dalje.

Unatoč navedenom, RAC je primijetio da bi mnogi korisnici električnih vozila uglavnom punili kod kuće, gdje je struja jeftinija.

Budući da će Jamstvo cijene energije britanske vlade uskoro stupiti na snagu, cijena po milji za električno vozilo prosječne veličine iznosila bi otprilike 9 penija za punjenje kod kuće, ako se vozi na razumno učinkovit način. Punjenje od 80% kod kuće koštalo bi £17,87, rekao je RAC.

„Za one koji su već priješli na električni automobil ili razmišljaju o tome, i dalje je slučaj da punjenje izvan doma košta manje od punjenja benzinskog ili dizelskog automobila, ali ove brojke pokazuju da se razlika smanjuje jer rezultat enormnog povećanja cijene električne energije,” rekao je Simon Williams, glasnogovornik RAC-a za električna vozila.

"Ove brojke vrlo jasno pokazuju da su vozači koji najviše koriste javne brze i ultrabrze punjače oni koji su najviše pogođeni", dodao je.

Tagovi: Velika Britanija, električni automobili, punjenje električnog automobila, električna energija
PROČITAJ I OVO
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
REKORDI
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
PEKING - Kineski proizvođač električnih vozila BYD lani je zabilježio rekordnih 30 milijardi juana (3,8 milijardi eura) neto dobiti, što je gotovo 81 posto više nego prethodne godine.
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
POTEZI
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
INGOLSTADT - Audi je zaustavio proizvodnju TT-a 10. studenog prošle godine, dok je R8 trebao biti umirovljen ubrzo nakon toga. Međutim, tada se to nije dogodilo.
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
AGONIJA
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
NEW YORK - Fiskerovi pregovori s velikim proizvođačem automobila o potencijalnom dogovoru propali su, rečeno je u ponedjeljak usred rastuće neizvjesnosti za novoosnovano poduzeće koje je prošlog tjedna pauziralo proizvodnju električnih vozila.
Northvolt ulaže 4,5 milijardi eura u pogon u Njemačkoj
INVESTICIJE
Northvolt ulaže 4,5 milijardi eura u pogon u Njemačkoj
STOCKHOLM - Švedski proizvođač baterija Northvolt počeo je s gradnjom tvornice baterija u Njemačkoj u koju planira uložiti 4.5 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE