GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen će naplaćivati korištenje autonomne vožnje

Volkswagen će naplaćivati korištenje autonomne vožnje
NAPLATA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2021 / 13:03
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - VW grupa najvjerojatnije će naplaćivati sedam eura po satu za tehnologiju autonomne vožnje razine 4 u automobilima.

Za sada većina novih automobila koji se prodaju u Europi koriste drugu razinu autonomne vožnje, odnosno ta vozila mogu samostalno ubrzavati, voziti i kočiti. To se odražava u nizu sustava pomoći, kao što su: aktivno odražavanje vozila na prometnoj traci, prilagodljivi tempomat i automatsko kočenje u slučaju potrebe. Ali niti jedan od ovih sustava ne može funkcionirati bez unajmljivanja vozača. Čak i kada je odabrana pomoć u vožnji u punom opsegu, ruke moraju biti na upravljaču.

Treća razina autonomne vožnje podrazumijeva da vozilo preuzima potpunu kontrolu nad vozilom tijekom vožnje kroz gradske gužve. U takvim uvjetima automobil se sam ubrzava, koči, pa čak i okreće, odnosno sposoban je zaobići i pretjecati. Nadzor okoliša vrši se putem brojnih senzora, ali i 3D karata. Ali vozač mora sjediti na svom mjestu i upravljati kad god je to potrebno. Hodna je prva tvrtka kojoj je dopušteno koristiti ovu razinu u svom Legend modelu.

Tehnologija autonomne vožnje razine 4 ne zahtijeva nadzor vozača kada se koristi i može se instalirati u vozila koja nemaju čak ni komande za upravljanje, poput taksija bez vozača i slično.

Peta razina je najnaprednija i znači da vozilo koristi umjetnu inteligenciju i kreće se potpuno neovisno, izbjegava prepreke, gužvu, koristi podatke u stvarnom vremenu i komunicira s drugim vozilima.

U intervjuu za Top Gear, šef prodaje i marketinga u VW-u, sugerirao je da bi se u budućnosti moglo dogoditi da proizvođači automobila u potpunosti opreme vozila, a zatim vlasnicima naplaćuju aktiviranje i korištenje određenih funkcija, piše Auto Club.

Još je zanimljivije da je Zellmer otkrio da bi tvrtka mogla koristiti 7 eura po satu za upotrebu tehnologije autonomne vožnje razine 4. Rekao je da bi ovo bio "unosan poslovni primjer" i da bi potrošačima bio puno jeftiniji od vožnje vlakom.

Iako će se mnogi ljudi vjerojatno ljutiti na mogućnost pretplate po satima, Zellmer je rekao da samo instaliranje tehnologije autonomne vožnje razine 4 košta puno, štoviše, riječ je o peteroznamenkastom iznosu, što je stavlja izvan dosega glavnih potrošača. Međutim, kada naplaćujete upotrebu tehnologije koja je već ugrađena u vozilo i samo kada je potrošač koristi, tako da teoretski svi mogu profitirati. Zato je sedam eura po satu, prema njihovim riječima, poštena ponuda.

Tagovi: Volkswagen, Klaus Zellmer, autonomni automobili, autonomna vožnja
PROČITAJ I OVO
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
PRITISCI
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
RIM - Talijanske vlasti zaustavile su pod pritiskom prosvjeda ekoloških aktivista proširenje probnog poligona proizvođača sportskih vozila Porschea u Apuliji.
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE