GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen dobio posao elektrifikacije prijevoza na grčkoj Astipalei

Volkswagen dobio posao elektrifikacije prijevoza na grčkoj Astipalei
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2020 / 14:14
Autor: SEEbiz / H
ATENA - Njemački proizvođač automobila Volkswagen izvijestio je u srijedu da će osigurati električna vozila, punionice i usluge dijeljenja vožnje za projekt 'ozelenjavanja' prometnog sustava na grčkoj Astipalei.

Izvršni direktor Volkswagena Herbert Diess i zamjenik grčkog ministra vanjskih poslova Konstantinos Fragogiannis potpisali su u srijedu na virtualnom sastanku memorandum o realizaciji projekta na otoku u Egejskom moru, koji broji oko 1.300 stanovnika.

Grčka se dugo oslanjala na ugljen, ali premijer Kyriakos Mitsotakis obećao je da će s vremenom napustiti fosilna goriva i okrenuti se obnovljivim izvorima energije.

"Čvrsto vjerujem u partnerstva. Vlade ne mogu sve same, a privatni sektor nije odgovor na svako pitanje", rekao je premijer koji je također sudjelovao na virtualnom sastanku.

Astipalea je popularno turističko odredište ali trenutno ima vrlo ograničenu uslugu javnog prijevoza, uz samo dva autobusa, a potražnju za energijom gotovo u cijelosti podmiruje iz fosilnih goriva.

Projekt bi prema početnom planu trebao biti realiziran u šest godina a uključuje pretvaranje dijela usluga iznajmljivanja vozila na otoku u uslugu dijeljenja vožnje električnim automobilima i električnim skuterima, te elektrifikaciju vozila u komercijalnom i javnom prijevozu.

Oko 1.500 vozila s motorima s unutrašnjim izgaranjem zamijenit će oko 1.000 električnih a Volkswagen će instalirati svoje Elli punionice i osigurati 230 privatnih i nekoliko javnih punionica.

Financijski uvjeti sporazuma nisu objavljeni.

Tagovi: Volkswagen, Astipalea, električna vozila, punionice
PROČITAJ I OVO
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
REGULATIVA
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
BERLIN - Na ljeto u Europskoj uniji stupaju na snagu novi propisi o kibernetičkoj sigurnosti automobila. Više proizvođača zato obustavlja proizvodnju nekih modela. Preskupo bi bilo prilagoditi ih novim pravilima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE