GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen i E.ON predstavili superbrzi punjač e-vozila

Volkswagen i E.ON predstavili superbrzi punjač e-vozila
PUNJAČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2020 / 20:03
Autor: SEEbiz / Bug.hr
FRANKFURT - Jedna od većih prepreka za širu primjenu električnih automobila, osim ponekad njihove visoke cijene, je i nedovoljna dostupnost punjača, pogotovo onih brzih koji mogu bateriju dopuniti za 10-20 minuta.

Problem kod širenja mreže ovakvih punionica najčešće je nedostatak električnih instalacija koje mogu podnijeti opterećenja, a zbog visokih energetskih zahtjeva takvih punjača i njihovo je postavljanje skupo i komplicirano. No, Volkswagen i E.ON imaju rješenje za to.

Njemački proizvođač automobila (koji sve više skreće prema elektrifikaciji) i energetska kompanija zajednički su osmislili novi vid superbrzog punjača – a koji se može "uštekati" u bilo koju električnu mrežu, a opet ispuniti svrhu brzog punjenja automobila. Ultrabrzo punjenje u skorijoj bi budućnosti, prema njima, trebalo biti jednostavno, jeftino i dostupno svugdje.

Za sada još u fazi prototipa, rješenje koje su VW i E-ON najavili uključuje snažan baterijski sustav. On je u stanju istodobno puniti do dva automobila snagom od najviše 150 kW. To bi, kažu, trebao prosječnom električnom automobilu dodati 200-tinjak kilometara dosega kroz 15-ak minuta. Kako bi baterija punjača u svakom trenutku bila sposobna primiti vozilo na punjenje, ona je priključena na elektroinstalaciju iz koje konstantno crpi struju jakosti između 16 i 63 ampera, ovisno o dostupnoj infrastrukturi.

Ovakvi će punjači biti posebno prilagođeni instalaciji u gradovima, na parkiralištima, benzinskim postajama i sličnim lokacijama na kojima postoji sve veća potreba za brzim punjačima. Osmišljeni su da rade na principu "plug and play", a da se konfiguriraju na daljinu, putem Interneta. E.ON kaže i kako će ih napajati isključivo iz "zelenih" izvora energije.

Proizvodnja punjača počinje već ove godine, a u drugoj polovici godine prvi će testni primjerci biti instalirani na njemačkom tržištu, pod nazivom E.ON Drive Booster.

Tagovi: Volkswagen, E.ON, superbrzi punjač za električne automobile, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Vodeći europski proizvođači automobila odgovorni za deforestaciju u Paragvaju
KRIVNJA
Vodeći europski proizvođači automobila odgovorni za deforestaciju u Paragvaju
ASUNCION - Udruga za zaštitu okoliša Earthsight u srijedu je priopćila da neke od najvećih europskih proizvođača automobila, među kojima je BMW, smatra odgovornim za deforestaciju Chacoa, suhog šumskog područja u Paragvaju koje je stanište jaguara i dom jedne od posljednjih izoliranih urođeničkih skupina.
Prvi električni BMW M stiže 2021.
NOVITETI
Prvi električni BMW M stiže 2021.
MUNCHEN - Prvi BMW-ov električni auto M branda na tržište će stići iduće godine.
Total kupuje mrežu punionica za električna vozila u Londonu
PUNIONICE
Total kupuje mrežu punionica za električna vozila u Londonu
LONDON - Francuski naftni div Total priopćio je u utorak da će od grupe Bollore kupiti najveću mrežu punionica za električna vozila u Londonu 'Blue Point London'.
Britanski automobilski sektor pomaže dobavljačima u koronakrizi
POMOĆ
Britanski automobilski sektor pomaže dobavljačima u koronakrizi
LONDON - Britansko udruženje automobilske industrije pokrenulo je u utorak uz podršku vlade program pomoći dobavljačima koje je teško pogodila pandemija koronavirusa, dovodeći u opasnost tisuće radnih mjesta.
Uber ponovo dobio dozvolu za rad u Londonu
TRAKAVICA
Uber ponovo dobio dozvolu za rad u Londonu
LONDON - Prije nešto više od tri godine, u rujnu 2017., Uber je u britanskoj prijestolnici ostao bez dozvole za rad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE