GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen inovativniji od Tesle

Volkswagen inovativniji od Tesle
RANGIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 22:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U međunarodnoj usporedbi proizvođača automobila, Volkswagen donosi najviše tehnoloških inovacija. Ovo je rezultat godišnjeg rangiranja inovacija njemačkog Centra za automobilski menadžment (Center of Automotive Management - CAM).

- Njemački proizvođači automobila za sada su jako dobri s gledišta inovacija, rekao je direktor CAM-a Stefan Bratzel, piše tportal.

Po prvi put tri kineske automobilske grupe također su se našle u prvih deset na ljestvici inovacija.

Za rangiranje, stručnjaci za automobile su analizirali tehnološke inovacije 30 svjetskih proizvođača automobila s ukupno oko 80 marki automobila. 654 tehnološke inovacije zabilježene su pojedinačno i ocijenjene prema kriterijima poput originalnosti i korisničke koristi. Rezultat: Volkswagen je postigao vrijednost indeksa 149 s ukupno 67 inovacija, uključujući 24 svjetske, te je tako dospio na prvo mjesto ispred Daimlera s vrijednošću indeksa 133. Tvrtka sa sjedištem u Wolfsburgu već je i prošle godine bila na vrhu ljestvice. Treće mjesto pripalo je Tesli s vrijednošću indeksa 93.

Volkswagen je bio posebno dobar u inovacijama na području elektromobilnosti i korisničkog sučelja, kako je objasnio Bratzel. Daimler je impresionirao inovacijama na području autonomne vožnje. Tesla se poboljšala za tri mjesta u odnosu na prethodnu godinu, između ostalog i zbog velike snage punjenja i raspona svojih modela.

BMW je također dobro prošao s 88 indeksnih bodova te je dospio na četvrto mjesto. Kineski proizvođač SAIC slijedi na petom mjestu, a s Great Wall-om i Geelyjem još dvije kineske automobilske tvrtke ušle su u prvih deset na svijetu.

S druge strane, japanske i francuske korporacije našle su se na dnu ljestvice inovacija. Najveći svjetski proizvođač automobila, Toyota, bila je tek na 13. mjestu, Honda na 18. Renault i PSA (sada Stellantis) stoje lošije nego prošle godine te su došli na 14. odnosno 17. mjesto.

Tagovi: Volkswagen, Tesla, Daimler, BAIC, BMW, Great Wall, Geely
PROČITAJ I OVO
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
REGULATIVA
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
BERLIN - Na ljeto u Europskoj uniji stupaju na snagu novi propisi o kibernetičkoj sigurnosti automobila. Više proizvođača zato obustavlja proizvodnju nekih modela. Preskupo bi bilo prilagoditi ih novim pravilima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE