GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

VW će ove godine naoknaditi zaostatke, planira mali e-automobil do 2026.

VW će ove godine naoknaditi zaostatke, planira mali e-automobil do 2026.
AUTO DIVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2023 / 18:32
Autor: SEEbiz / DPA
WOLFSBURG - Volkswagenova temeljna marka trebala bi sustići ove godine nakon zaostatka u proizvodnji i isporuci u 2022. i ponovno povećati ponudu automobila kupcima, rekao je u srijedu glavni financijski direktor Patrik Andreas Mayer.

Cilj je postići značajno povećanje isporuka, uključujući e-automobile, rekao je Mayer predstavljajući poslovne brojke u sjedištu tvrtke u gradu Wolfsburgu na sjeveru Njemačke. Nedavno je, međutim, bilo dodatnih poteškoća u nabavi elektronike i nekih sirovina, dodao je.

"Oprezno smo optimistični da će se situacija s opskrbom stabilizirati tijekom godine", rekao je Mayer prije večernje prezentacije planova za novi mali automobil u električnoj seriji ID.

ID.2 bi trebao biti spreman za lansiranje do 2026. i koštati ispod 25.000 eura (26.400 dolara) u osnovnoj verziji.

Klimatski aktivisti već dugo zahtijevaju da tvrtka opremi ne samo veća vozila alternativnim pogonima. Mayer je međutim naglasio da VW-ov glavni odjel mora nastaviti paziti na svoje troškove.

Osim toga, "vrlo izazovno okruženje u smislu opskrbe, cijena sirovina i energije, kao i geopolitičke situacije" vjerojatno će ostati i 2023. godine, upozorio je.

Volkswagenov novi izvršni direktor Thomas Schäfer i član uprave Thomas Ulbrich već su postavili ambicioznije ciljeve za daljnje širenje e-mobilnosti.

Na primjer, udio isključivo električnih vozila u VW osobnim vozilima u Europi trebao bi biti najmanje 80% do 2030. godine, a 10 novih električnih modela trebalo bi biti lansirano na tržište do 2026. godine.

ID.2 bit će među njima i bit će otprilike veličine Pola, a koncept će se i dalje prodavati pod imenom ID.2all. "Elektromobilnost će tada biti ponuđena u svakom segmentu količine", rekli su iz tvrtke.

Tagovi: Volkswagen, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE