GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb Auto Show u znatno skromnijem izdanju

Zagreb Auto Show u znatno skromnijem izdanju
SMIJEŠNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2020 / 20:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački velesajam izvijestio je u petak da je na sastanku Grupacije generalnih zastupnika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), koja okuplja 15 uvoznika vozila, zaključeno da se dopunjava i mijenja koncept Zagreb Auto Showa odnosno da će se snažniji fokus staviti na motocikle i gospodarski program.

Kako se navodi u priopćenju, s obzirom na dramatična globalna kretanja na automobilskom tržištu, Zagrebački velesajam po hitnom je postupku tražio sastanak Grupacije generalnih zastupnika. Zajednički stav donesen na sastanku je da se dopunjava i mijenja koncept Zagreb Auto Showa i čine se svi napori da se održi.

Odluka je donesena u skladu s globalnim trendovima, koje je proteklih godina obilježio pad odaziva izlagača na vodećim svjetskim i europskim sajmovima automobila poput Frankfurta, Pariza i Ženeve te izostanak marki Citroën, Dacia, Fiat, Jeep, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Suzuki, dodaje se.

Fokus ovogodišnjeg izdanja sajma pored motocikala stavljen je na gospodarski program - prateća industrija i gospodarska vozila, sve u cilju rasta proizvodnog potencijala značajnog za razvoj gospodarstva Grada Zagreba i Hrvatske, dok će segment osobnih automobila biti zastupljen u manjoj mjeri, ističe se u priopćenju.

Uz postojeći trend, jedan od razloga promjene koncepta je i odustajanje od sudjelovanja na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu većine izlagača marki osobnih vozila, napominje se dalje.

Zagrebački velesajam, kaže se, prezentirao je model i koncept Zagreb Auto Showa 2020. na sjednici Grupacije uvoznika osobnih i lakih gospodarskih vozila 20. svibnja prošle godine, koji je bio istovjetan realiziranom u razdoblju od 10. do 15. travnja 2018. te koji je tada bio prihvaćen.

Nakon emitiranja prijava izlaganja u prvoj polovini srpnja 2019. svim zainteresiranim izlagačima s jasno definiranim uvjetima i terminima, u kratkom razdoblju zaprimljene su potvrde izlaganja u tematskim cjelinama vezanim uz moto program, gospodarska vozila i prateću industriju te najave izlaganja osobnih vozila.

Tagovi: Zagreb Auto Show, Zagrebački velesajam, gospodarska vozila
PROČITAJ I OVO
Njemačka traži pomoć Tajvana zbog nestašice čipova u automobilskom sektoru
ČIPOVI
Njemačka traži pomoć Tajvana zbog nestašice čipova u automobilskom sektoru
BERLIN - Njemačka je zatražila pomoć od Tajvana u rješavanju problema nestašice čipova u automobilskom sektoru, najavljujući i državnu potporu povećanju domaćih i europskih kapaciteta za proizvodnju poluvodiča.
Stiže dotjerani Audi A8
NESLUŽBENO
Stiže dotjerani Audi A8
INGOLSTADT - Posljednjih tjedana procurile su informacije kako je Audi odlučio dotjerati A8 i učiniti ga nešto konkurentnijim u duelu s novom S klasom, ali i uvijek opasnom serijom 7 iz BMW-a.
Globalna prodaja električnih vozila porasla 43 posto
RAST
Globalna prodaja električnih vozila porasla 43 posto
LONDON - U 2020. godini prodaja električnih vozila na globalnoj razini porasla je za 43 posto, a najdalje u kupovini električnih automobila otišla je Norveška, gdje je udio tih vozila u prodaji novih automobila u 2020. godini iznosio 54,3 posto.
Tesla bi mogla imati velikih problema u Njemačkoj
PROBLEMI
Tesla bi mogla imati velikih problema u Njemačkoj
BERLIN - Njemačka uprava za motorna vozila ispituje sigurnosne rizike povezane s zaslonima osjetljivim na dodir u automobilima Tesla i zatražila je od američkog proizvođača automobila da pruži informacije nakon sličnog zahtjeva američkih vlasti.
Rezultati Volkswagena bolji od očekivanja, ali čeka ga visoka kazna
AUTO DIVOVI
Rezultati Volkswagena bolji od očekivanja, ali čeka ga visoka kazna
FRANKFURT - Operativna dobit Volkswagena za 2020. godinu je gotovo prepolovljena, ali je u četvrtom tromjesečju zabilježen snažan oporavak isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE