GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Znanstvenici: Porsche Taycan najinovativniji automobil na svijetu

Znanstvenici: Porsche Taycan najinovativniji automobil na svijetu
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2020 / 17:34
Autor: SEEbiz
BERLIN - S ukupno 27 inovacija, Porsche Taycan je najznačajniji nosilac inovacija na svjetskom tržištu automobila. Njih 13, dakle skoro polovina, su noviteti na svjetskom tržištu.

Ovo je rezultat izvještaja „AutomotiveINNOVATIONS Report“ Centra za Menadžment Automotiva (Center of Automotive Management-CAM).

Znanstvenici instituta CAM među inovacije električnog Porschea između ostalog ubrajaju 800-V arhitekturu, dvostupanjski mjenjač na zadnjoj osovini, visoke performanse rekuperacije do 265 kW, kao i najbolju vrijednost otpora zraka u segmentu (od 0,22).

CAM je nezavisni znanstveni institut za empirijsko istraživanje automobila i mobilnosti, kao i za strateško savjetovanje na Višoj Ekonomskoj školi (FHDW) u Bergisch Gladbachu. Još od 2005. godine suradnici pod vodstvom prof. dr. Stefana Bratzela provjeravaju inovacije proizvođača automobila širom svijeta i ocjenjuju ih svake godine u suradnji s kompanijom PricewaterhouseCoopers (PwC). U 2019/20.godini ocijenjeno je ukupno oko 250 serijskih vozila.

"Iznimno nas raduje što je naše prvo potpuno električno sportsko vozilo na izboru“ Automotive-INNOVATIONS-Award“ osvojilo prvo mjesto. To je sjajna potvrda za inovatorsku snagu naše kompanije, kao i za pionirski duh Porschea“, rekao je Oliver Blume, predsjednik Upravnog odbora Porsche AG.

„Zajedno s novim timom kreirali smo novi automobil i sagradili smo potpuno novi pogon, neutralan na CO2. Tehnološki noviteti poput nagrađene 800 V- arhitekture omogućavaju kraće vrijeme punjenja, dok dvostepeni mjenjač na zadnjoj osovini omogućava jedinstven doživljaj vožnje. Narudžbe vozila kao i povratne informacije kupaca su veoma ohrabrujuće“.

Izborom za "najinovativniji model“ samo se nastavlja nizanje uspjeha: Porsche Taycan je do sada osvojio već 40 međunarodnih nagrada, prije svega na najvećim svjetskim tržištima: u Njemačkoj, SAD Velikoj Britaniji i Kini.

Ovo su neke od njih:

“World Car of the Year 2020” u kategoriji “World Performance Car” i
“World Luxury Car”: žiri World Car of the Year (WCOTY)
“Car of the Year”: magazin Top Gear (Velika Britanija)
“Game Changer of the Year”: magazin Top Gear (Velika Britanija)
“The China Green Car of the Year”: žiri Chinese Car of the Year (CCOTY)
„Das deutsche Auto des Jahres“: Jžiri German Car of the Year (GCOTY)

Pored ovih, Taycanu je časopis Connect dodijelio nagradu za inovacije (Njemačka).

Tagovi: Porsche Taycan, inovacije, AutomotiveINNOVATIONS Report
PROČITAJ I OVO
Fisker zaustavlja proizvodnju, upozorio na mogući bankrot
PROBLEMI
Fisker zaustavlja proizvodnju, upozorio na mogući bankrot
LOS ANGELES - Fisker Inc. pauzira proizvodnju sljedećih šest tjedana jer proizvođač električnih vozila nastoji obuzdati zalihe i izbjeći mogućnost podnošenja zahtjeva za stečaj.
BYD priprema novi hibrid s 2.000 km autonomije
HIBRID
BYD priprema novi hibrid s 2.000 km autonomije
PEKING - BYD-ova sljedeća generacija plug-in hibridnih vozila bit će apsolutna revolucija u smislu autonomije. Kineski gigant radi na novoj tehnologiji koja omogućava domet od 2.000 kilometara.
Honda i Nissan udružuju snage u razvoju električnih automobila
UDRUŽIVANJE
Honda i Nissan udružuju snage u razvoju električnih automobila
TOKYO - Honda Motor Co. i Nissan Motor Co. udružuju se u razvoju električnih automobila dok se japanski brendovi bore da održe korak sa svojim kineskim konkurentima u brzom prelasku na čistu energiju.
Zemlje EU dogovorile učinkovitiju naplatu prometnih kazni
DOGOVOR
Zemlje EU dogovorile učinkovitiju naplatu prometnih kazni
BRUXELLES - Zemlje Europske unije planiraju bolju suradnju u kažnjavanju prometnih prekršaja - sada oko 40 posto prekršitelja ne plaća kaznu za prekršaje preko granice vlastite zemlje, objavio je Europski parlament (EP).
Musk ne odustaje od proširenja tvornice u blizini Berlina
ODUSTAJANJE
Musk ne odustaje od proširenja tvornice u blizini Berlina
BERLIN - Izvršni direktor Tesle Elon Musk najavio je da će proširiti tvornicu automobila u Greenheideu u blizini Berlina, unatoč napadu na električnu mrežu prošlog tjedna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE