GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

5G, AI i IoT nepovratno će promijeniti bankarstvo

5G, AI i IoT nepovratno će promijeniti bankarstvo
TEHNOLOGIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2021 / 10:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Na summitu financijske industrije „Empowering FinTech with Cloud Transformation“, kojeg je u Beču organizirao Huawei i IDG, raspravljalo se o post-pandemijskim trendovima, razvoju i izazovima u financijskoj tehnologiji (FinTech), ali i Huaweijevim inovacijama koje ubrzavaju digitalnu transformaciju ove industrije koja se nalazi na prekretnici.

Na Summitu je zaključeno da su potrebne tehnološke inovacije poput 5G tehnologije, AI i IoT-a, kako bi se svladali brojni izazovi u svijetu modernog financijskog poslovanja, posebice u post-pandemiji, a svoja je rješenja ponudio i Huawei koji surađuje sa 47 od 100 najvećih svjetskih banaka.

Moderno financijsko poslovanje bilježi porast beskontaktnih plaćanja od preko 40%, a integracija tehnologija kao što su 5G, AI, cloud i IoT, s financijskim uslugama, dodatno će potaknuti razvoj industrije. Huawei do 2025. predviđa preko 100 milijardi povezanih uređaja što otvara vrata novim načinima poslovanja, ali istovremeno naglašava potrebu za bržom digitalizacijom čitave industrije kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo.

„Najbolji put prema naprijed za financijske institucije je da u potpunosti prihvate okruženje u cloudu, izgrade optimalnu infrastrukturu kroz tehnološke inovacije, ubrzaju digitalnu i inteligentnu konvergenciju i izgrade agilnu digitalnu platformu. Pored toga, moraju ubrzati prijenos povjerljivih podataka na siguran i jednostavan način”, rekao je Ronald Wright Raffensperger, glavni direktor za digitalnu transformaciju Huawei Technologies.

Prije deset godina Huawei je službeno pokrenuo svoje poslovanje u FinTech industriji, a do danas je surađivao s više od 2.000 financijskih korisnika u više od 60 zemalja i regija. Huawei i njegovi partneri kontinuirano svojim korisnicima pružaju konkurentna financijska ICT rješenja i pomažu institucijama u rješavanju bezbrojnih izazova u svim fazama digitalne transformacije.

„Očekivanja potrošača su velika, a postoji i potreba za brzim i personaliziranim financijskim uslugama. Kako IoT i trend prema elektroničkim transakcijama napreduju u bankarskom sektoru, ključne tehnologije koje se bave sigurnošću, poput pouzdanih sustava identiteta, bit će presudne. Iako gotovina u ovom trenutku neće izaći iz upotrebe, digitalne valute središnje banke mogle bi se uvesti kao prikladna paralelna alternativa", rekla je dr. Barbara Kolm, direktorica Austrijskog ekonomskog centra i potpredsjednica Općeg vijeća Oesterreichische Nationalbank.

Summitu u Beču prisustvovalo je više od 150 sudionika i 250 internetskih posjetitelja iz vodećih financijskih institucija i poduzeća u SIE i Nordijskoj regiji, uključujući Raiffeisen Bank International AG, Erste Group AG, OTP Bank, Orange Business, T-Systems, Atos i analitičara institucije IDC te brojni drugi predstavnici javnog i privatnog sektora.

Tagovi: 5G tehnologija, umjetna inteligencija, Ronald Wright Raffensperger, Huawei
PROČITAJ I OVO
Švaljek o aferi HNB: Zaključuje se naglo i diskreditira se ljude
AFERE
Švaljek o aferi HNB: Zaključuje se naglo i diskreditira se ljude
ZAGREB - Zamjenica guvernera HNB-a Sandra Švaljek u N1 Studiju uživo komentirala je veliku aferu HNB-a. Osvrnula se i na ulaganje u obveznicu Erste banke te komentirala je li imala neke povlaštene informacije.
Vujčić: Ne razmišljam o ostavci
GUVERNER
Vujčić: Ne razmišljam o ostavci
ZAGREB - "Pa, sasvim sigurno nismo pogriješili ništa što bih ja vidio da bismo pogriješili. Šteta dolazi ove halabuke što dolazi iz svega toga."
JPMorgan razočarao investitore, dionice tonu
REZULTATI
JPMorgan razočarao investitore, dionice tonu
NEW YORK - Počela je sezona objava poslovnih rezultata američkih korporacija za zadnji kvartal 2021. godine, a prve su krenule neke velike banke koje, barem se čini, još nisu u stanju iskoristiti strmiju krivulju prinosa američkih obveznice.
Banke najavljuju rast naknada
NAKNADE
Banke najavljuju rast naknada
ZAGREB - Banke su najavile da će iznosi naknada i u ovoj godini rasti.
Slučaj Raiffeisen: Savezni vrhovni sud Njemačke potvrdio odluku kojom je prihvaćen tužbeni zahtjev RH
EPILOG
Slučaj Raiffeisen: Savezni vrhovni sud Njemačke potvrdio odluku kojom je prihvaćen tužbeni zahtjev RH
ZAGREB - Savezni vrhovni sud Njemačke odbacio je žalbu Raiffeisen banke i potvrdio odluku Visokog regionalnog suda u Frankfurtu kojom je prihvaćen tužbeni zahtjev RH da je arbitražni postupak, koji se temelji na arbitražnoj klauzuli sadržanoj u austrijsko-hrvatskom BIT-u, nedopustiv, priopćio je u petak DORH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE