GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Addiko i Erste poskupljuju svoje usluge u Srbiji

Addiko i Erste poskupljuju svoje usluge u Srbiji
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 19:57
Autor: SEEbiz / NOVA.rs

BEOGRAD - Addiko banka od 7. jula i Erste banka od 1. avgusta povećaće svoje usluge za doznake i onlajn plaćanje, kao i korišćenje usluga za bankomate u bankama gde nemate otvorene račune i transakcije između dve banke.

Početkom 2021. godine banke su poskupele svoje usluge, a takav biće nastavljen i u drugoj polovini ove godine. Prema najnovijem planu, od 1. avgusta biće povećane naknade za razne vrste usluga za Erste banku, dok promene u ceni za ove usluge u Addiko banci biće povećane od 6. jula ove godine, piše Nova.rs.

Menja se Cenovnik proizvoda i usluga za stanovništvo i registrovana poljoprivredna gazdinstva, a one uključuju nekoliko segmenata.

Od 1. avgusta biće povećan Prenos novčanih sredstava u EUR po osnovu kupoprodaje nepokretnosti sa računa kupca na račun prodavca. Do sada, korisnici su za ovu uslugu plaćali maksimalno 5.000 dinara, a sada će plaćati maksimalno 7.000 dinara.

Dodatno, kada je reč o doznakama, bezgotovinski prenos novčanih sredstava u drugim valutama sa deviznog tekućeg računa biće povećan za 200 dinara. Sa minimalnih 1.000, a sada će koštati 1.200 dinara.

Biće povećana i naknada za podizanje gotovine u zemlji, pa će se tako sa računa umesto dosadašnjih 150 dinara, skidati 200. Kada je reč o šalterima drugih banaka, naknada će biti povećana sa minimalnih 200 na 250 dinara.

U Addiko banci promeniće se praktično cela korisnička usluga. Najavljeno je da se menja tarifni stav uplata/prenos na račun fizičkog ili pravnog lica kod drugih banaka sa minimalnih 110 na 150 dinara.

Kada je reč o transakcijama na prenos sredstava kod drugih pravnih lica, minimalna naknada će biti povećana sa 80 na 100 dinara.

Takođe, menja se tarifni stav prenos na račune kod drugih banaka preko 300.000 dinara Addiko eBank/Addiko.

Dodatno, doći će do izmena tarifnog stava kod isplate gotovog novca platnim karticama na bankomatima i šalterima drugih banaka, sa Mastercard kreditna kartica sa postojećih 3 odsto, na 3,25 odsto.

Menja se tarifni stav za naknade za osnovni račun sa 150 na 200 dinara mesečno.

Tagovi: Addiko banka, Erste, onlajn plaćanje, usluge za bankomate
PROČITAJ I OVO
Krediti poduzećima i dalje padaju, upitna sposobnost za nova zaduživanja
KREDITIRANJE
Krediti poduzećima i dalje padaju, upitna sposobnost za nova zaduživanja
ANALIZA - Četvrti mjesec za redom ukupni krediti nefinancijskim društvima bilježe negativnu mjesečnu stopu rasta koja za lipanj iznosi -0,5%.
Commerzbank u gubitku zbog restrukturiranja
GUBITAK
Commerzbank u gubitku zbog restrukturiranja
FRANKFURT - Commerzbank je u srijedu izvijestio o neto gubitku u drugom tromjesečju zbog troškova restrukturiranja i iznimnog otpisa projekta outsourcinga.
NBS: Dinarska štednja u julu premašila 100 mlrd dinara
ŠTEDNJA
NBS: Dinarska štednja u julu premašila 100 mlrd dinara
BEOGRAD – Dinarska štednja je u julu premašila iznos od 100 milijardi dinara, saopštila je danas Narodna banka Srbije.
HNB nabavlja oklopljeno vozilo za 12 milijuna kuna
ZANIMLJIVO
HNB nabavlja oklopljeno vozilo za 12 milijuna kuna
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) nabavlja oklopljeno trezorsko vozilo vrijedno 12 milijuna kuna koje će se koristiti i za prijevoz novca tijekom zamjene kune eurom, kada će se istodobno povlačiti kune iz optjecaja i opskrbljivati tržište eurima, piše u srijedu Večernji list.
Krediti stanovništva porasli za milijardu kuna od kraja svibnja
RAST
Krediti stanovništva porasli za milijardu kuna od kraja svibnja

ZAGREB - Ukupni krediti stanovništvu krajem lipnja dosegnuli su 138,9 milijardi kuna, što je za oko milijardu kuna više nego krajem svibnja, a rast za 4,2 milijarde kuna u odnosu na lipanj prošle godine, pokazuju najnoviji podatci Hrvatske narodne banke (HNB).

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE