GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Addiko i Erste poskupljuju svoje usluge u Srbiji

Addiko i Erste poskupljuju svoje usluge u Srbiji
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 19:57
Autor: SEEbiz / NOVA.rs

BEOGRAD - Addiko banka od 7. jula i Erste banka od 1. avgusta povećaće svoje usluge za doznake i onlajn plaćanje, kao i korišćenje usluga za bankomate u bankama gde nemate otvorene račune i transakcije između dve banke.

Početkom 2021. godine banke su poskupele svoje usluge, a takav biće nastavljen i u drugoj polovini ove godine. Prema najnovijem planu, od 1. avgusta biće povećane naknade za razne vrste usluga za Erste banku, dok promene u ceni za ove usluge u Addiko banci biće povećane od 6. jula ove godine, piše Nova.rs.

Menja se Cenovnik proizvoda i usluga za stanovništvo i registrovana poljoprivredna gazdinstva, a one uključuju nekoliko segmenata.

Od 1. avgusta biće povećan Prenos novčanih sredstava u EUR po osnovu kupoprodaje nepokretnosti sa računa kupca na račun prodavca. Do sada, korisnici su za ovu uslugu plaćali maksimalno 5.000 dinara, a sada će plaćati maksimalno 7.000 dinara.

Dodatno, kada je reč o doznakama, bezgotovinski prenos novčanih sredstava u drugim valutama sa deviznog tekućeg računa biće povećan za 200 dinara. Sa minimalnih 1.000, a sada će koštati 1.200 dinara.

Biće povećana i naknada za podizanje gotovine u zemlji, pa će se tako sa računa umesto dosadašnjih 150 dinara, skidati 200. Kada je reč o šalterima drugih banaka, naknada će biti povećana sa minimalnih 200 na 250 dinara.

U Addiko banci promeniće se praktično cela korisnička usluga. Najavljeno je da se menja tarifni stav uplata/prenos na račun fizičkog ili pravnog lica kod drugih banaka sa minimalnih 110 na 150 dinara.

Kada je reč o transakcijama na prenos sredstava kod drugih pravnih lica, minimalna naknada će biti povećana sa 80 na 100 dinara.

Takođe, menja se tarifni stav prenos na račune kod drugih banaka preko 300.000 dinara Addiko eBank/Addiko.

Dodatno, doći će do izmena tarifnog stava kod isplate gotovog novca platnim karticama na bankomatima i šalterima drugih banaka, sa Mastercard kreditna kartica sa postojećih 3 odsto, na 3,25 odsto.

Menja se tarifni stav za naknade za osnovni račun sa 150 na 200 dinara mesečno.

Tagovi: Addiko banka, Erste, onlajn plaćanje, usluge za bankomate
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE