GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AIK banka preuzela 100 posto dionica Sberbank Srbija

AIK banka preuzela 100 posto dionica Sberbank Srbija
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2022 / 13:52
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Srbijanska AIK banka preuzela je 100 posto dionica Sberbanke Srbija, čime je ona prestala biti dio bankarske skupine na čijem je čelu Sberbank Europe AG, Beč, a Sberbank Srbija službeno je promijenila ime u Naša AIK banka, objavljeno je u srijedu Beogradu.

Nakon što je realizirana transakcija temeljem ugovora o stjecanju dionica Sberbank Srbija a.d. Beograd između Narodne banke Srbije i AIK banke, Sberbank Srbija je i promjenom imena "u potpunosti postala dio domaće bankarske grupacije koju uspješno predvodi AIK banka", potvrdila je predsjednica Izvršnog odbora AIK banke Jelena Galić.

Predsjednik Izvršnog odbora Naša AIK banka Vladimir Bošković istaknuo je u priopćenju da su "štednja svih klijenata i njihov novac na računima u banci osigurani", a "sve usluge, aplikacije i servisi nastavljaju funkcionirati kao i ranije", uključujući i korištenje svih platnih i kreditnih kartica.

Nakon službeno provedene transakcije, u tijeku je i promjena brendinga svih ekspozitura, a narednih dana Banka će nastaviti s usuglašavanjem i primjenom novog vizualnog identiteta, uz daljnju integraciju s novim vlasnikom.

Narodna banka Srbije objavila je, uz ovu transakciju, da je "imajući u vidu novonastale okolnosti koje se odnose na poslovanje dosadašnjeg akcionara iz Europske unije", odobrila pokretanje postupka restrukturiranja Sberbank Srbija, čime je omogućena neposredna prodaja dionica banke.

Pripajanjem Sberbanke ukupna aktiva bankarske grupacije porast će za 1,7 milijardi eura, na gotovo četiri milijarde eura, što dovodi do udjela od devet posto i šeste pozicije na bankarskom tržištu Srbije, dok će baza biti povećana za oko 180.000 klijenata.

Tagovi: AIK banka, Sberbank Srbija, Sberbank
PROČITAJ I OVO
Commerzbank zatvara još 50 poslovnica u Njemačkoj
ZATVARANJE
Commerzbank zatvara još 50 poslovnica u Njemačkoj
FRANKFURT - Njemačka banka Commerzbank planira smanjiti broj podružnica u Njemačkoj s 450 na nešto više od 400.
UniCredit kupio Allianzov udjel u Zagrebačkoj banci
PARTNERI
UniCredit kupio Allianzov udjel u Zagrebačkoj banci
ZAGREB - UniCredit i Allianz objavljuju da su potpisali okvirni ugovor i dva dodatna ugovora o kupoprodaji udjela u Zagrebačkoj banci, s namjerom da otpuste svoje izravne i neizravne dioničke udjele.
Financijske institucije i korporacije imat će važnu ulogu u ESG revoluciji
KONFERENCIJE
Financijske institucije i korporacije imat će važnu ulogu u ESG revoluciji
ZAGREB – U organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) i pod pokroviteljstvom Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. održana je konferencija „Pridružite se ESG revoluciji“.
Njemačke banke uglavnom otporne na krizu
OTPORNOST
Njemačke banke uglavnom otporne na krizu
BERLIN - Njemačke banke i štedionice uglavnom su otporne na krizu, objavile su nadzorne institucije.
Kažnjene velike američke banke, evo zašto
KAZNA
Kažnjene velike američke banke, evo zašto
NEW YORK - Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of America I Citigroup u utorak su pogođene kaznama od 1,8 milijardi dolara povezanih s istragama o tome kako tvrtke nisu pratile korištenje neovlaštenih poruka od strane zaposlenika aplikacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE