GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Al Khudairy podnio ostavku nakon izjave o Credit Suisseau

Al Khudairy podnio ostavku nakon izjave o Credit Suisseau
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2023 / 16:30
Autor: SEEbiz
RIJAD - Ammar Al Khudairy, predsjednik najvećeg dioničara Credit Suisse Group AG, podnio je ostavku samo nekoliko dana nakon što je svojim komentarima pomogao pokrenuti pad dionica i obveznica što je potaknulo švicarsku vladu da uskoči i dogovori preuzimanje.

Al Khudairy, koji je postao predsjednik Saudijske nacionalne banke 2021. kada je osnovana spajanjem National Commercial Bank i Samba Financial Group, odlazi "zbog osobnih razloga", navodi se u priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Njegov odlazak dolazi dvanaest dana nakon što je u intervjuu za Bloomberg TV rekao da Saudijska nacionalna banka "apsolutno neće" biti otvorena za daljnja ulaganja u Credit Suisse ako se još jednom zatraži dodatna likvidnost.

Dionice švicarske banke pale su na najnižu razinu u povijesti, a njezini kreditni marži su porasli nakon njegovih komentara. To je pomoglo da sve europske banke padnu jer su se ulagači klonili rizika nakon kolapsa tri zajmodavca u SAD-u.

"Predsjednik SNB-a bio je žrtva davanja svog iskrenog mišljenja u tako napetim trenucima za Credit Suisse", rekao je Mohammed Ali Yasin, stručnjak za tržišta kapitala i investicijski savjetnik. “Gledajući unazad, gledajući stopu otkupa CS-a od strane UBS-a, njegov je odgovor bio ispravan postupak: čekati da kriza bude jasnija.”

U danima nakon svojih komentara za Bloomberg TV, Al Khudairy je pokušao smiriti tržište, rekavši za CNBC da je panika oko pada dionica Credit Suissea "potpuno neopravdana".

Dok su njegove primjedbe bile u skladu s prijašnjim stavom saudijske tvrtke, Al Khudairyjevi komentari uglavnom su viđeni kao prekretnica za šanse Credit Suissea za preživljavanje. Nekoliko dana kasnije, UBS Group AG pristao je kupiti Credit Suisse u povijesnom dogovoru uz posredovanje vlade s ciljem obuzdavanja krize povjerenja koja se počela širiti globalnim financijskim tržištima. UBS je ponudio platiti 3 milijarde franaka (3,3 milijarde dolara) za svog rivala u ugovoru o svim dionicama koji je uključivao opsežna državna jamstva i odredbe o likvidnosti.

Tagovi: Anmar Al Khudairy, Credit Suissea, Saudi Natioanl Bank
PROČITAJ I OVO
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
ŠTRAJK
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
BERLIN - Sindikalni čelnici zatražili su od radnika njemačke Postbanke da odobre štrajkove na neodređeno vrijeme protiv banke nakon što posljednji krug pregovora o kolektivnom pregovaranju nije postigao dogovor o zahtjevima za sigurnost plaća i posla.
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
TRENDOVI
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
BERLIN - Podizanje gotovine za kupnju postaje sve popularnije među potrošačima u Njemačkoj. Ukupni obujam gotovinskih plaćanja lani je porastao za dobrih 20 posto na 12,31 milijardu eura.
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
KUKAVIČKI
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
BEČ - Austrijska Raiffeisen banka priopćila je u utorak da zamjenjuje oglase za posao koji sadrže "obmanjujuće riječi" koje impliciraju da banka širi svoje poslovanje u Rusiji.
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
PAD
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
NEW YORK - Dobit Bank of America pala je u utorak jer je zajmodavac zaradio manje od plaćanja kamata klijentima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE