GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banca Intesa omogućila Apple Pay korisnicima svojih Mastercard kartica

Banca Intesa omogućila Apple Pay korisnicima svojih Mastercard kartica
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2021 / 12:23
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Banca Intesa od danas omogućava korisnicima svojih Mastercard kartica Apple Pay uslugu, kao siguran i beskontaktni način plaćanja uz postizanje veće privatnosti na prodajnim mestima.

Na ovaj način omogućeno je svim korisnicima koji svakodnevno koriste iPhone uređaje da izbegavaju davanje svojih platnih kartica nekom drugom, fizički dodiruju POS terminale ili razmenjuju gotovinu, uz sigurnost svake obavljene transakcije.

Koristeći svoj uređaj, jednostavnim približavanjem iPhone ili Apple Watch terminalu mogu da obave beskontaktno plaćanje, a da uz to svaka Apple Pay kupovina bude bezbedna jer se identifikacija vrši putem Face ID (prepoznavanja lica), Touch ID (otisak prsta) ili lozinke uređaja, kao i putem jednokratnog jedinstvenog dinamičnog bezbednosnog koda. Apple Pay se prihvata u svim prodavnicama, apotekama, taksijima, restoranima, kafićima, maloprodajnim radnjama, i mnogim drugim mestima.

Korisnici mogu da koriste Apple Pay na svojim iPhone, iPad ili Mac uređajima, kako bi vršili brže i komfornije kupovine u aplikacijama, i to bez kreiranja naloga ili ponovljenog unosa kontakt podataka o dostavi i plaćanju. Apple Pay olakšava kupovinu hrane ili dostavu namirnica, onlajn kupovinu, transport i parking, među brojnim drugim stvarima. Apple Pay može da se koristi i za plaćanja unutar aplikacija na Apple Watch uređaju.

,,Moderan i dinamičan stil života, podržan savremenim tehnološkim rešenjima, doprineo je kreiranju novih navika i očekivanja klijenata koji žele da svoje poslove završe brzo, jednostavno i sigurno. Zadovoljstvo nam je što idemo u korak sa njihovim istančanim zahtevima obogativši našu ponudu Apple Pay uslugom beskontaktnog plaćanja za sve korisnike Mastercard kartica Banca Intesa. Kao lider na tržištu, neprekidno radimo na uvođenju novih usluga i unapređenju ukupnog korisničkog iskustva, anticipirajući potrebe svojih klijenata u izmenjenim tržišnim okolnostima, posebno tokom perioda pandemije.", izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora Banca Intesa.

„Besprekorno korisničko iskustvo, sigurnost i multifunkcionalnost su karakteristike koje savremene potrošače opredeljuju za korišćenje konkretnih platnih rešenja, a mobilna beskontaktna plaćanja uspešno odgovaraju na sve ove potrebe. Činjenica da je od danas moguće plaćati Banca Intesa Mastercard karticama u okviru popularnog Apple Pay mobilnog novčanika je još jedan dokaz da tržište Srbije uspešno ide u korak sa savremenim tehnologijama. Veoma mi je drago što je Banca Intesa, banka sa kojom smo premijerno predstavili Mastercard beskontaktnu tehnologiju na tržištu još 2008. godine, sada otišla korak dalje u digitalnim inovacijama i sigurna sam da ćemo i u narednom periodu uvoditi savremena rešenja baš po meri krajnjeg korisnika,“ izjavila je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Bezbednost i privatnost su u srži usluge Apple Pay. Kada korisnik koristi Mastercard kreditnu ili debitnu karticu sa Apple Pay uslugom, brojevi kartice se ne čuvaju unutar uređaja, niti na Apple serverima. Sigurnost i privatnost predstavljaju srž poslovanja kompanija Mastercard i Apple i zato uvek kada koristitite svoju debitnu ili kreditnu karticu u okviru Apple Pay mobilnog novčanika, na uređaju niti na Apple serverima se ne čuva stvarni broj vaše kartice, već se za dati uređaj dodeljuje jedinstveni broj koji je enkriptovan i bezbedno sačuvan u sigurnom elementu na uređaju na sertifikovanom čipu koji je kreiran da bezbedno čuva informacije na uređaju, što predstavlja industrijski standard.

Apple Pay se lako podešava. Na iPhone uređajima, jednostavno otvorite Wallet aplikaciju, pritisnite + i pratite korake kako biste dodali Mastercard kreditne ili debitne kartice Banca Intesa. Kada korisnik doda Mastercard karticu na svoj iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac uređaj, može odmah početi da koristi Apple Pay na tom uređaju. Korisnici će nastaviti da dobijaju sve nagrade i pogodnosti koje pružaju kartice Banca Intesa.

Tagovi: Banca Intesa, Apple Pay, Darko Popović, Mastercard, Jelena Ristić
PROČITAJ I OVO
I u Hrvatskoj sve više zombi poduzeća
HNB
I u Hrvatskoj sve više zombi poduzeća
ZAGREB - Unatoč sve bržem oporavku gospodarske aktivnosti, ukupna izloženost domaćeg financijskog sustava sistemskim rizicima zadržala se na povišenoj razini, upozorila je jučer Hrvatska narodna banka nakon sjednice Savjeta.
Zagrebačkoj banci 100 milijuna eura za kredite klijentima pogođenima krizom
KREDITI
Zagrebačkoj banci 100 milijuna eura za kredite klijentima pogođenima krizom
ZAGREB - UniCreditu je kroz Paneuropski jamstveni fond odobreno 300 milijuna eura za kredite klijentima pogođenima krizom, a od tog iznosa 100 milijuna eura ići će Zagrebačkoj banci, priopćili su u četvrtak iz te banke.
Savjet HNB-a: Sistemski rizici financijskog sustava i dalje na povišenoj razini
RIZICI
Savjet HNB-a: Sistemski rizici financijskog sustava i dalje na povišenoj razini
ZAGREB - Unatoč sve bržem oporavku gospodarske aktivnosti, ukupna izloženost domaćeg financijskog sustava sistemskim rizicima zadržala se na povišenoj razini, ocjenjuje u srijedu Hrvatska narodna banka (HNB) u priopćenju sa sjednice Savjeta HNB-a.
Štednja građana u Crnoj Gori 1,8 milijardi eura
ŠTEDNJA
Štednja građana u Crnoj Gori 1,8 milijardi eura
PODGORICA - Štednja građana u Crnoj Gori povećana je za 70,4 miliona eura i na kraju marta je iznosila 1,8 milijardi eura, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).
Addiko bank ostvarila dobit u prvom kvartalu 2021.
U PLUSU
Addiko bank ostvarila dobit u prvom kvartalu 2021.
BEČ - Addiko bank AG ostvarila je dobit od 5,0 milijuna eura nakon oporezivanja u prvom kvartalu 2021. godine, nakon minusa od 8,4 milijuna eura u istom kvartalu prethodne godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE