GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banca Intesa uvela u ponudu EE Farmer invest kredit

Banca Intesa uvela u ponudu EE Farmer invest kredit
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2022 / 11:34
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, uvrstila je u ponudu EE Farmer invest, dugoročni investicioni kredit za kupovinu energetski efikasne pogonske mehanizacije namenjen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

EE Farmer invest kredit Banca Intesa odobrava sa rokom otplate od 25 meseci do 72 meseca, uz mogućnost korišćenja grejs perioda do 12 meseci. Kredit je dostupan u iznosu od 5.000 do 500.000 evra u dinarskoj protivrednosti, uz minimalno učešće od 20 odsto od ukupne vrednosti investicije.

„Uvažavajući ESG aspekte u svim oblastima poslovanja, ponudu kredita za unapređenje energetske efikasnosti proširili smo i na segment registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Imajući u vidu činjenicu da je poljoprivreda značajan uzročnik globalnog zagrevanja i emisije štetnih gasova, između ostalog i usled korišćenja zastarele mehanizacije, želimo da pomognemo klijentima da nabavkom savremene opreme investiraju u modernizaciju proizvodnje i ujedno smanje svoj karbonski otisak, istovremeno umanjujući indirektni uticaj banke na životnu sredinu i doprinoseći racionalnijem upravljaju resursima u uslovima globalne energetske krize“, izjavio je Željko Petrović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Stalno unapređenje proizvoda i usluga na planu održivog razvoja i cirkularne ekonomije deo je strateškog opredeljenja Banca Intesa da posluje u skladu sa ESG principima. Uz podršku svoje matične grupe Intesa Sanpaolo, banka je podržala projekte cirkularne ekonomije sa 28 miliona evra kredita tokom ove godine i plasirala dodatnih 25 miliona evra za unapređenje energetske efikasnosti, zaštitu životne sredine i podršku preduzetnicama.

U isto vreme, zahvaljujući raznovrsnosti ponude, vrhunskoj usluzi i unapređenju distributivnog modela, kreditna podrška banke registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima je u prvih deset meseci 2022. godine dostigla nivo od 50 miliona evra, što predstavlja povećanje od 37 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Tagovi: Banca Intesa, EE Farmer invest, Željko Petrović
PROČITAJ I OVO
EBRD u 2022. u Hrvatsku uložio gotovo 300 milijuna eura
INVESTICIJE
EBRD u 2022. u Hrvatsku uložio gotovo 300 milijuna eura
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) uložila je 297 milijuna eura u hrvatsko gospodarstvo 2022. godine, što je rekordna godina za ulaganja privatnog sektora (82 posto godišnjeg obujma poslovanja u zemlji). Većina sredstava (63 posto) poduprla je projekte tranzicije zelene ekonomije.
OTP s konačnim zelenim svjetlom za preuzimanje Nove KBM
ZELENO SVJETLO
OTP s konačnim zelenim svjetlom za preuzimanje Nove KBM
LJUBLJANA - Ugovor o kupnji druge najveće slovenske banke potpisan je krajem svibnja 2021., a OTP je u međuvremenu već dobio suglasnost u okviru zajedničkog nadzora banaka u eurozoni.
ECB bilježi rekordni pad potražnje za kreditima
PAD
ECB bilježi rekordni pad potražnje za kreditima
FRANKFURT - Kućanstva i poduzeća bore se s višim troškovima zaduživanja, a gospodarski su izgledi također lošiji nego što su bili. Zbog toga je manji interes za kredite, objavila je danas Europska središnja banka (ECB).
Novi vizualni korporativni identitet Erste Groupa i Erste banke
PROMJENE
Novi vizualni korporativni identitet Erste Groupa i Erste banke
ZAGREB – Cjelokupni vizualni korporativni identitet međunarodnog Erste Groupa, uključujući i Erste banku u Hrvatskoj, u siječnju 2023. temeljito je moderniziran i prilagođen budućnosti.
Prva zajednička inicijativa Međunarodne mreže za unaprjeđenje financijske pismenosti ISP
INICIJATIVE
Prva zajednička inicijativa Međunarodne mreže za unaprjeđenje financijske pismenosti ISP
ZAGREB/TORINO – FLITIN - Međunarodna mreža za unaprjeđenje financijske pismenosti Intesa Sanpaolo Grupe promiče inicijativu S.A.V.E. Ambassadors International Edition, prvu zajedničku inicijativu za mlade iz srednjih škola (16-18 godina) provedenoj u Hrvatskoj, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Egiptu, Mađarskoj, Moldaviji, Rumunjskoj i Srbiji, a u sklopu koje su škole aktivno uključile svoje učenike koji su na praktičan način učili o ciljevima ekonomske i ekološke održivosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE