GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bank of America: Rezultati bolji od očekivanja

Bank of America: Rezultati bolji od očekivanja
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2022 / 08:41
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bank of America priopćila je u ponedjeljak da su tromjesečna dobit i prihod nadmašili očekivanja zbog boljeg od očekivanog trgovanja obveznicama s fiksnim prihodom i povećanja prihoda od kamata, zahvaljujući nestabilnim tržištima i rastućim stopama

Evo što je tvrtka izvijestila u usporedbi s onim što su analitičari očekivali, na temelju podataka Refinitiva:

Zarada po dionici: 81 cent u odnosu na očekivanih 77 centi
Prihod: 24,61 milijardi dolara prilagođeno naspram očekivanih 23,57 milijardi dolara

Bank of America je u priopćenju objavila da je dobit u trećem tromjesečju pala za 8% na 7,1 milijardu dolara, ili 81 cent po dionici, jer je tvrtka rezervirala 898 milijuna dolara za kreditne gubitke u tromjesečju. Prihodi bez rashoda kamata skočili su na 24,61 milijardu USD, na ne-GAAP osnovi.

Dionice banke porasle su 6,1 posto.

Bank of America, predvođena izvršnim direktorom Brianom Moynihanom, trebala je biti jedan od glavnih korisnika kampanje povećanja kamatnih stopa Federalnih rezervi. To se događa jer zajmodavci, uključujući Bank of America, JPMorgan Chase i Wells Fargo, ostvaruju više prihoda kako stope rastu, što im omogućuje da generiraju više profita od svojih osnovnih aktivnosti primanja depozita i davanja zajmova.

"Naši potrošači u SAD-u ostali su otporni sa snažnim, iako sporije rastućim razinama potrošnje i još uvijek su zadržali povišene iznose depozita", rekao je Moynihan u priopćenju. "U cijeloj banci povećali smo kredite za 12% tijekom prošle godine dok smo isporučivali financijska sredstva za podršku našim klijentima."

Neto prihod od kamata u banci skočio je 24% na 13,87 milijardi dolara u tromjesečju, nadmašivši procjenu StreetAccounta od 13,6 milijardi dolara, zahvaljujući višim stopama u tromjesečju i sve većoj knjizi zajmova.

Neto kamatna marža, ključna metrika profitabilnosti za ulagače u banku, povećala se na 2,06% sa 1,86% u drugom tromjesečju ove godine, nadmašivši procjenu analitičara od 2,00%.

Prihodi od trgovanja fiksnim prihodima porasli su 27% u odnosu na prethodnu godinu na 2,6 milijardi USD, lagano premašivši procijenjenih 2,24 milijarde USD. To je više nego nadoknadilo prihod od dionica koji je pao za 4% na 1,5 milijardi dolara, ispod procijenjenih 1,61 milijarde dolara.

Poput svojih rivala s Wall Streeta, prihodi od investicijskog bankarstva zabilježili su strmoglavi pad, pavši za oko 46% na 1,2 milijarde USD, neznatno premašivši procjenu od 1,13 milijardi USD.

Tagovi: Bank of America, Wall street
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE