GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barclays nadmašio očekivanja

Barclays nadmašio očekivanja
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2021 / 08:30
Autor: SEEbiz
LONDON — Barclays je u petak objavio kako je u prvom kvartalu ostavario neto dobit od 1,7 milijardu funti.

Britanski div objavio je kako rezultate može zahvaliti drastično manjim troškovima umanjenja zajmova. Oni su s 2,1 milijardu funti iz prvog kvartala prošle godine pakli na samo 100 milijuna funti u prvom kvartalu ove godine.

Analitičari su očekivali da će neto dobit doseći 1,3 milijarde funti za prva tri mjeseca godine, navodi Refinitiv. Britanska banka zabilježila je neto prihod od 220 milijuna funti za četvrti kvartal 2020.

Prihodi su dosegnuli 5,9 milijardi funti, u odnosu na 6,3 milijarde funti prije godinu dana. Naknade za umanjenje vrijednosti kredita iznosile su 55 milijuna funti, u odnosu na 2,1 milijardu funti prije godinu dana. Omjer CET 1, mjera solventnosti banaka, iznosio je 14,6%, što je pad sa 15,1% u prošlom tromjesečju.

"Iako će trebati vremena za zamah u potrošačkim poduzećima, posebno na karticama, Barclays je u prvom tromjesečju osigurao značajne nove mogućnosti za rast", rekao je Jes Staley, izvršni direktor Barclaysa.

“Iako su dokazi oporavka ohrabrujući, nastavili smo oprezno promatrati utjecaj pandemije na poslovanje. I dalje smo disciplinirani u pogledu troškova, s omjerom troškova i dohotka od 61% u ovom tromjesečju ”, dodao je.

Dionice Barclaysa porasle su za oko 31% od početka godine.

Tagovi: Barclays, poslovni rezultati, Jes Staley
PROČITAJ I OVO
Snažan skok dobiti NLB-a u prvom kvartalu
UZLET
Snažan skok dobiti NLB-a u prvom kvartalu
LJUBLJANA - U prva tri mjeseca ove godine NLB je ostvarila neto dobit od 64,6 milijuna eura, što je 3,5 puta više u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine.
Malezija tuži Deutsche Bank, JP Morgan i Coutts za krađu milijardi iz državnog fonda
TUŽBA
Malezija tuži Deutsche Bank, JP Morgan i Coutts za krađu milijardi iz državnog fonda
KUALA LUMPUR - Ugašeni malezijski stabilizacijski fond 1MDB podnio je tužbu protiv Deutsche Banka, J.P. Morgana i Couttsa, tražeći povrat nekoliko milijardi dolara ukradenih u korupcionaškom skandalu, priopćilo je malezijsko ministarstvo financija.
Koliko su hrvatske banke spremne za zelenu tranziciju?
SPREMNOST
Koliko su hrvatske banke spremne za zelenu tranziciju?
ZAGREB - Promjena klime je i na najvišoj političkoj razini prepoznata kao jedan o ključnih problema današnjice. Zašto onda banke u Hrvatskoj i dalje zanemaruju potrebu transformacije poslovanja prema ekološki održivoj ekonomiji?
HSBC testira: Petak poslijepodne bez Zooma
TEST
HSBC testira: Petak poslijepodne bez Zooma
LONDON - Britanski bankarski div HSBC planira da petkom poslijepodne prolazi bez online sastanaka na Zoomu.
Bankari čine sve ne bi li dužnike u švicarcima spriječli u tužbama
SLUČAJ FRANAK
Bankari čine sve ne bi li dužnike u švicarcima spriječli u tužbama
ZAGREB - Agencija za zaštitu prava na pristup osobnim podacima izdaje rješenja kojima nalaže bankama da građanima omoguće pristup traženoj dokumentaciji, ali banke odbijaju postupiti po tim rješenjima i pokreću upravne sporove protiv rješenja Agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE