GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdan Podlesnik novi glavni izvršni direktor Komercijalne banke Podgorica

Bogdan Podlesnik novi glavni izvršni direktor Komercijalne banke Podgorica
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2021 / 12:42
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Nakon preuzimanja Komercijalne banke Beograd i zavisnih banaka od NLB Grupacije krajem decembra 2020. i dobijene saglasnosti Centralne banke Crne Gore, Bogdan Podlesnik, kao Glavni izvršni direktor (CEO) i Dražen Vujošević, kao Izvršni direktor za upravljanje rizicima i finansije (CRO/CFO) 21.04.2021. su zvanično preuzeli dužnost i upravljanje Komercijalnom bankom AD Podgorica, članicom NLB Grupe.

Odbor direktora je uručio razrješenje sa dužnosti prethodnim izvršnim direktorima i zahvalio se na izvrsno odrađenom poslu i dobroj saradnji u proteklim mjesecima.

„Čast mi je upravljati Komercijalnom bankom Podgorica u okviru NLB bankarsko-finansijske grupacije. Do kraja novembra ove godine, Komercijalna banka će poslovati samostalno, a tokom sveobuhvatnog procesa integracije, udržiće se sa NLB bankom. Svi klijenti Komercijalne banke sada su dio snažne NLB Grupe, međunarodne finansijske institucije, posvećene ovom regionu, gde je naš dom. Najsavremenije međunarodno bankarsko iskustvo prilagođavamo potrebama lokalnog tržišta, svakodnevno omogućavajući klijentima Komercijalne banke moderne i povoljnije finansijske usluge i proizvode. Svim postojećim i novim klijentima poželjećemo dobrodošlicu paketom proizvoda i usluga , koji smo sa velikom pažnjom pripremili kako bi malim preduzetnicima i fizičkim licima pružili niz povoljnosti na jednom mjestu. Ubijeđen sam da će sinergijom dva snažna brenda, kao što su NLB i Komercijalna banka, klijenti dobiti novi kvalitet, superiornu uslugu veće vrijednosti, širi asortiman tradicionalnih i digitalnih bankarskih proizvoda, a što je najvažnije dodatnu stabilnost i garanciju kvaliteta u svim segmentima poslovanja”, izjavio je Bogdan Podlesnik, Glavni izvršni direktor Komercijalne banke Podgorica, nakon zvaničnog imenovanja.

„Posebnu pažnju usmjerićemo ka dodatnom razvoju zaposlenih. Vrlo sam ponosan na izuzetno motivisan tim profesionalaca i njihov entuzijazam u pružanju usluge, zahvalan na povjerenju klijenata, koje ćemo u narednom periodu dodatno opravdati, svakodnevno unaprjeđujući i snažeći poziciju NLB Grupacije na finansijskom tržištu Crne Gore“, zaključuje Bogdan Podlesnik, Glavni izvršni direktor.

Tagovi: Bogdan Podlesnik, Dražen Vujošević, NLB Grupa, Nova ljubljanska banka, Komercijalna banka, Komercijalna banka Podgorica
PROČITAJ I OVO
Posljedice klimatskih promjena mogle bi teško pogoditi banke u eurozoni
ECB
Posljedice klimatskih promjena mogle bi teško pogoditi banke u eurozoni
FRANKFURT - Banke u eurozoni mogu očekivati veće gubitke ako se ne ublaže klimatski rizici, a najveći će biti u zemljama s učestalim prirodnim katastrofama, pokazala je u srijedu studija Europske središnje banke (ECB).
Uvođenje eura: Krediti će se konvertirati, a evo što će biti s kamatnim stopama
KREDITI
Uvođenje eura: Krediti će se konvertirati, a evo što će biti s kamatnim stopama
ZAGREB - Ako je kredit ugovoren uz fiksnu kamatnu stopu, neće biti potrebna nikakva prilagodba jer će se nastaviti primjenjivati ista kamatna stopa. Kada je riječ o kreditima ugovorenima uz promjenjivu kamatnu stopu, u nekim će slučajevima biti potrebno prilagoditi promjenjivi parametar.
Nikad niže kamatne stope za gotovinske kredite u Zabi
KAMATE
Nikad niže kamatne stope za gotovinske kredite u Zabi
ZAGREB - U promotivnom razdoblju od 20. rujna do 2. listopada 2021. klijenti će u Zabi moći ugovoriti gotovinske kredite po nominalnoj kamatnoj stopi već od 3,99%
HNB predlaže ukidanje odluke o privremenom ograničenju isplate dividendi banaka
DIVIDENDE
HNB predlaže ukidanje odluke o privremenom ograničenju isplate dividendi banaka
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) u utorak je pustila u javnu raspravu prijedlog da se od 1. listopada ukine odluka o privremenom ograničenju raspodjela, kojom se od banaka traži da ni u 2021. godini ne isplaćuju dividendu u svrhu povećanja njihove otpornosti i održavanja stabilnosti financijskog sustava u tijeku pandemije bolesti covid-19.
CERP lijepo zaradio na prodaji beogradske Alta banke
ZARADA
CERP lijepo zaradio na prodaji beogradske Alta banke
ZAGREB - Državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) postao je vlasnik 5,3 posto dionica beogradske Alta banke, objavila je Beogradska burza, navodeći da je riječ o provedbi Sporazuma o sukcesiji bivše Jugoslavije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE