GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdan Podlesnik novi glavni izvršni direktor Komercijalne banke Podgorica

Bogdan Podlesnik novi glavni izvršni direktor Komercijalne banke Podgorica
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2021 / 12:42
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Nakon preuzimanja Komercijalne banke Beograd i zavisnih banaka od NLB Grupacije krajem decembra 2020. i dobijene saglasnosti Centralne banke Crne Gore, Bogdan Podlesnik, kao Glavni izvršni direktor (CEO) i Dražen Vujošević, kao Izvršni direktor za upravljanje rizicima i finansije (CRO/CFO) 21.04.2021. su zvanično preuzeli dužnost i upravljanje Komercijalnom bankom AD Podgorica, članicom NLB Grupe.

Odbor direktora je uručio razrješenje sa dužnosti prethodnim izvršnim direktorima i zahvalio se na izvrsno odrađenom poslu i dobroj saradnji u proteklim mjesecima.

„Čast mi je upravljati Komercijalnom bankom Podgorica u okviru NLB bankarsko-finansijske grupacije. Do kraja novembra ove godine, Komercijalna banka će poslovati samostalno, a tokom sveobuhvatnog procesa integracije, udržiće se sa NLB bankom. Svi klijenti Komercijalne banke sada su dio snažne NLB Grupe, međunarodne finansijske institucije, posvećene ovom regionu, gde je naš dom. Najsavremenije međunarodno bankarsko iskustvo prilagođavamo potrebama lokalnog tržišta, svakodnevno omogućavajući klijentima Komercijalne banke moderne i povoljnije finansijske usluge i proizvode. Svim postojećim i novim klijentima poželjećemo dobrodošlicu paketom proizvoda i usluga , koji smo sa velikom pažnjom pripremili kako bi malim preduzetnicima i fizičkim licima pružili niz povoljnosti na jednom mjestu. Ubijeđen sam da će sinergijom dva snažna brenda, kao što su NLB i Komercijalna banka, klijenti dobiti novi kvalitet, superiornu uslugu veće vrijednosti, širi asortiman tradicionalnih i digitalnih bankarskih proizvoda, a što je najvažnije dodatnu stabilnost i garanciju kvaliteta u svim segmentima poslovanja”, izjavio je Bogdan Podlesnik, Glavni izvršni direktor Komercijalne banke Podgorica, nakon zvaničnog imenovanja.

„Posebnu pažnju usmjerićemo ka dodatnom razvoju zaposlenih. Vrlo sam ponosan na izuzetno motivisan tim profesionalaca i njihov entuzijazam u pružanju usluge, zahvalan na povjerenju klijenata, koje ćemo u narednom periodu dodatno opravdati, svakodnevno unaprjeđujući i snažeći poziciju NLB Grupacije na finansijskom tržištu Crne Gore“, zaključuje Bogdan Podlesnik, Glavni izvršni direktor.

Tagovi: Bogdan Podlesnik, Dražen Vujošević, NLB Grupa, Nova ljubljanska banka, Komercijalna banka, Komercijalna banka Podgorica
PROČITAJ I OVO
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
SKOK
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
NEW YORK - Dobit Goldman Sachsa (GS) porasla je 28% u prvom tromjesečju kako su prihodi od investicijskog bankarstva porasli, dajući izvršnom direktoru Davidu Solomonu potreban zamah početkom 2024.
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
POTRAŽNJA
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
BERLIN - Potražnja za potrošačkim kreditima u Njemačkoj lani je smanjena za 7,3 posto na godišnjoj razini, objavilo je ovoga tjedna udruženje banaka BFACH.
Citigroup i Wells Fargo s tromjesečnim padom dobiti
PAD
Citigroup i Wells Fargo s tromjesečnim padom dobiti
NEW YORK - Američke banke Wells Fargo i Citigroup zabilježile su u prvom kvartalu ove godine manju dobit nego u istom razdoblju lani.
JPMorgan povećao dobit, ali i objavio razočaravajuće prognoze
SUZDRŽANO
JPMorgan povećao dobit, ali i objavio razočaravajuće prognoze
NEW YORK - Američka banka JPMorgan Chase u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 13,4 milijarde dolara, što je šest posto više nego u istom razdoblju lani.
EBRD prošlu godinu zaključio s dobiti od 2,1 milijardu eura
U PLUSU
EBRD prošlu godinu zaključio s dobiti od 2,1 milijardu eura
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izvijestila je da je u 2023. godini poslovala s dobiti zahvaljući rastu kamatnih stopa i dobrim rezultatima tržišta dionica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE