GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boris Centner preuzima novu ulogu u Erste banci

Boris Centner preuzima novu ulogu u Erste banci
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2022 / 16:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Boris Centner, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banke) nadležan za poslovanje s gospodarstvom i financijska tržišta, odlučio je s istekom važećeg mandata 31. srpnja 2022. godine povući se sa svoje dosadašnje funkcije.

S pozicije na kojoj je neprekidno od 1995. godine odlazi na vlastiti zahtjev, a karijeru će nastaviti u okviru Erste grupe kao glavni savjetnik uprave Erste banke za poslovanje s gospodarstvom i financijska tržišta. U novoj ulozi, uz fokus na razvoj poslovanja te daljnje jačanje odnosa s klijentima u Hrvatskoj, posvetit će se razvoju regionalne suradnje i implementaciji tzv. SEE Corporate Clustera. Slijedom navedenog, uprava Erste banke od 1. kolovoza 2022. brojat će pet članova, odnosno jednog člana manje nego dosad, a trenutačna Centnerova zaduženja preuzet će predsjednik uprave Christoph Schoefboeck.

„Kroz dosadašnju, ali vjerujem i kvalitetnu buduću zajedničku suradnju s Borisom Centnerom, u velikoj smo se mjeri približili ostvarenju njegove vizije o Erste banci kao banci prvog izbora za korporativne klijente. Uvažavajući njegovu odluku, u Erste grupi ovakav razvoj situacije vidimo kao odličnu priliku za implementaciju tzv. SEE Corporate Clustera na regionalnoj razini, s ciljevima daljnjeg razvoja regionalne suradnje u korporativnom segmentu na području jugoistočne Europe, kao i olakšavanja poslovanja s Erste grupacijom klijentima koji su prisutni u zemljama ove regije. Uz zahvalu na svemu što je Centner u svojoj dosadašnjoj karijeri člana uprave pružio Erste banci, preuzimanjem njegovih nadležnosti i dalje ću se s punim povjerenjem oslanjati na njegovu podršku“, istaknuo je ovom prigodom Christoph Schoefboeck.

„Približavanje dobrih praksi, alata i modela koje u Erste banci koristimo u područjima poslovanja s gospodarstvom i financijskih tržišta, ali prije svega odnosa koje gradimo, predstavljaju veliki potencijal za Erste grupu u regionalnom kontekstu. Odluku da preuzmem novu ulogu planirali smo već neko vrijeme te zahvaljujem svojim kolegama na uspješnoj suradnji i velikoj podršci na putu zajedničkog uspjeha tijekom svih ovih godina. U područjima poslovanja s gospodarstvom i financijskih tržišta postavili smo standarde koji predstavljaju ogledni primjer na hrvatskom tržištu, ali i puno šire. Siguran sam da ću u novoj ulozi imati priliku još više ojačati tržišnu poziciju Erste banke i Erste grupe, kako u Hrvatskoj tako i u regiji“, naglasio je Boris Centner ovom prigodom.

Tagovi: Boris Centner, Erste banka, Christoph Schoefboeck
PROČITAJ I OVO
NLB Komercijalna banka kreće u prinudni otkup akcija
OTKUP
NLB Komercijalna banka kreće u prinudni otkup akcija
BEOGRAD – Skupština NLB Komercijalne banke danas je donela odluku o prinudnom otkupu akcija.
Adrović: Kamate na kredite rast će već u srpnju
KAMATNE STOPE
Adrović: Kamate na kredite rast će već u srpnju
ZAGREB - Direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović bio je gost N1 Studija uživo. Govorio je o rastu kamata na kredite, uvođenju eura i bankarskom sustavu u Hrvatskoj.
NBS: Privremena mera za izračunavanje kapitala banaka
ODLUKE
NBS: Privremena mera za izračunavanje kapitala banaka
BEOGRAD – Izvršni odbor Narodne banke Srbije u sredu je na vanrednoj sednici usvojio Odluku o privremenoj meri koja se odnosi na izračunavanje kapitala banke kojom se daje mogućnost bankama da ublaže negativne efekte promene cena hartija od vrednosti na kapital, nastale usled poremećaja na globalnim finansijskim tržištima.
Zagrebačka banka i Feelsgood surađuju na projektima s društvenim učinkom
SURADNJA
Zagrebačka banka i Feelsgood surađuju na projektima s društvenim učinkom
ZAGREB - Zagrebačka banka i Feelsgood Capital Partners sklopili su u utorak ugovor o poslovnoj suradnji kojim se planira suradnja na projektima koji mogu ostvariti mjerljiv i namjeravan društveni učinak, priopćili su potpisnici.
Zaba na vrhu: Čak pet banaka među deset najprofitabilnijih tvrtki u Hrvatskoj
PROFITABILNOST
Zaba na vrhu: Čak pet banaka među deset najprofitabilnijih tvrtki u Hrvatskoj
ZAGREB - Listu prošlogodišnjih dobitaša više nego uvjerljivo predvodi Zagrebačka banka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE