GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodnjak: Moramo zadržati talente

Brodnjak: Moramo zadržati talente
DAN INVESTITORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2022 / 16:49
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - “Dobro došli u naš dom, dobro došli u region mogućnosti“, bila je ključna poruka prvog Dana investitora NLB d.d. koji je organizovan juče u Beogradu, u prisustvu više od 150 ključnih investitora iz celog sveta, finansijskih stručnjaka, analitičara, direktora ključnih kompanija ovog regiona, kao što su Atlantic Group, MK Group, Petrol, Fortenova, Alkaloid AD Skopje, Delta Holding, Comtrade System Integration i mnogih drugih, koji pišu uspešne priče ovog regiona.

NLB je krenuo na put podizanja svesti i prepoznatljivosti regiona u očima i srcima globalnih investitora uvrstivši akcije na Ljubljanskoj i Londonskoj berzi u novembru 2018. godine, ali danas je naš cilj širi, objasnio je predsednik Uprave NLB d.d. Blaž Brodnjak pozdravljajući goste.

“Osim što smo predstavili sebe i svoje strateške prioritete, pozvali smo renomirane govornike i paneliste da podele svoje stavove, iskustvo i entuzijazam, i pokažu da je naš region zaista pun mogućnosti, te da će osvojiti zasluženu pažnju i još snažnije ulaganje, zadržavajući naše najtalentovanije ljude ovde“, objasnio je on.

Između ostalih, finansijski direktor Petrola Matija Bitenc, potpredsednik MK Grupe i član Upravnog odbora AEC bankarske grupe Aleksandar Kostić, generalni direktor Comtrade System Integration Dušan Milićević, generalni direktor Fortenova Fabris Peruško, član Izvršnog odbora Delta Holding Andrej Sovrović, generalni direktor Atlantic Group Emil Tedeschi i generalni direktor Alkaloid AD Skopje Živko Mukaetov su se pridružili događaju i izneli svoje viđenje regiona Jugoistočne Evrope, regiona mogućnosti.

“Pokazujemo da biznis ne poznaje, niti prihvata granice, jer smo okupili lidere nekih od najznačajnijih biznisa iz četiri zemlje regiona. Iskreno verujemo da je jedini odgovarajući odgovor na sve veću podelu- povezivanje i saradnja“, naglasio je predsednik Uprave NLB-a.”

Njegove misli ponovio je i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, koji je istakao da ujedinjeni region može da učini čuda. Prema njegovim rečima, regionalna saradnja je adekvatan odgovor na buduće izazove.

„Možemo da iskoristimo priliku da privučemo nove strane investicije samo ako radimo zajedno, ako radimo kao jedan region, jedna ekonomija, kao zajedničko regionalno tržište i jedinstvena investiciona destinacija“, naglasio je on.
Predsednik Privredne komore Srbije ukazao je i na značaj međusobnog povezivanja u ekonomskim integracijama, što i Richard Grieveson, zamenik direktora Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije, takođe vidi kao veliku priliku za region. On smatra da je region Jugoistočne Evrope veoma otporan i sa velikim potencijalom, posebno u pogledu pristupanja EU.

NLB se pridružuje Zero Banking Alliance
Tokom prvog Dana investitora, Upravni odbor NLB d.d-a je predstavio i poslovne rezultate NLB Grupe u prvom kvartalu 2022. (snimak možete pronaći ovde). Još važnije, pridružio se Finansijskoj inicijativi Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu Net Zero Banking Alliance koja okuplja banke širom sveta, posvećene usklađivanju svojih kreditnih i investicionih portfelja sa neto nultim emisijama do 2050. godine.

Tagovi: Dan investitora, Blaž Brodnjak, NLB Grupa, Marko Čadež, Privredna komora Srbije, Fortenova grupa, Petrol, MK Grupa, Atlantic Grupa
PROČITAJ I OVO
Bankar HSBC-a: Financijski rizici klimatskih promjena pretjerani
KONTROVERZE
Bankar HSBC-a: Financijski rizici klimatskih promjena pretjerani
LONDON - Središnje banke i vladajuće administracije diljem svijeta pretjeruju s ukazivanjem na financijske rizike klimatskih promjena, rekao je voditelj održivih ulaganja u banci HSBC Stuart Kirk, izazvavši kritike klimatskih aktivista, a HSBC se ogradio od njegovih tvrdnji.
Sberbank napušta Londonsku burzu
ODLAZAK
Sberbank napušta Londonsku burzu
LONDON - Najveći ruski zajmodavac, Sberbank, koji je teško pogođen zapadnim sankcijama, planira napustiti Londonsku burzu.
Ukupni depoziti u godinu dana veći za 1,2 milijarde kuna
DEPOZITI
Ukupni depoziti u godinu dana veći za 1,2 milijarde kuna
ANALIZA - Prema posljednjim podacima središnje banke krajem ožujka ukupni depoziti kod poslovnih banaka koji obuhvaćaju depozitni novac te štedne i oročene depozite iznosili su 364,6 mlrd. kuna što je 1,2 mlrd. kuna ili 0,3% niže u odnosu na kraj 2021.
JPMorgan se kladi na Njemačku
STRATEŠKI
JPMorgan se kladi na Njemačku
FRANKFURT - JPMorgan Chase & Co planira jači prodor u Njemačkoj ciljajući više tvrtki srednje veličine koje čine okosnicu najvećeg europskog gospodarstva, rekli su čelnici američke banke.
Od idućeg tjedna četiri HBOR-ova financijska instrumenta vrijedna 1,1 mlrd kn
INSTRUMENTI
Od idućeg tjedna četiri HBOR-ova financijska instrumenta vrijedna 1,1 mlrd kn
PULA - HBOR od idućeg tjedna kreće s četiri financijska instrumenta u okviru NPOO-a ukupne vrijednosti 1,1 milijardu kuna, kojima će se subvencionirati kamatne stope poduzećima, kao i izravno kreditirati posebne ciljne skupine, istaknuto je u četvrtak na otvaranju 19. HBOR-ove međunarodne konferencije o poticanju izvoza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE