GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodnjak: U Beogradu NLB-ov centar kompentencija za regiju

Brodnjak: U Beogradu NLB-ov centar kompentencija za regiju
NLB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 08:10
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka će u Beogradu postaviti grupni centar kompetencija za razvoj zajedničkih IT platformi za sve banke iz sastava grupacije van Slovenije, čime će na neki način Beograd postati drugo sjedište NLB Grupacije.

Ovo je u razgovoru za Blic kazao Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave slovenskog NLB-a.

Brodnjak je istakao očekivanja da će integracija banaka nakon preuzimanja Komercijalne banke u Srbiji biti završenba u roku od 18 mjeseci.
On je istovremeno kazao da će to "biti period kada će biti puno toga poznato" u smislu racionalizacije poslovanja i broja zaposlenih.

- Tačne brojke koliko će nas biti u banci za 5 godina sada ne mogu dati jer radimo još analize, ali sve će biti pošteno i transparentno. Ali takođe bih želio da naglasim, da se sa druge strane otvaraju velike mogućnosti i tu je Srbija u prednosti jer je brzo razumjela šta donose nova vremena. Tu će Komercijalna banka biti novi centar za kvalitetna radna mjesta, talenti koji imaju motivaciju i vrijedno će raditi, imaće mogućnost da razvijaju karijeru ne samo u Srbiji već i susjednim državama, jer u Beogradu postavljamo grupni centar kompetencija za razvoj zajedničkih IT platformi za sve naše banke van Slovenije, čime na neki način Beograd postaje drugo sjedište NLB Grupacije, istakao je Brodnjak.

On je kazao da je generalno, digitalizacija u bankarstvu globalan trend zbog čega pada broj zapsolenih.

- Mi smo u NLB banci prije deset godina imali 4.200 zaposlenih, a u narednih nekoliko godina ćemo pretežno sa blagim odlascima imati 2.100, znači smanjićemo za polovinu. Ali to je posljedica unapređenja tehnologija i očekivanja klijenata koji sve manje posjećuju poslovnice, stoga je i ovih poslova manje, a potreba za osobljem sa IT vještinama i kompetencijama sa druge strane se znatno povećava, istakao je Brodnjak.

On je, između ostalog, dodao da za svoje klijente, NLB Grupa nudi uslugu podizanja novca na bankomatima u svim zemljama gdje je prisutna bez naknada. To konkretno znači, da klijenti iz Srbije mogu besplatno da podižu novac na bankomatima NLB u Ljubljani, Banjoj Luci, Podgorici, Skoplju...

Tagovi: Blaž Brodnjak, Komercijalna banka, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Fauci: U ožujku počinjemo ispitivati Modernino cjepivo protiv južnoafričkog soja
NAJAVE
Fauci: U ožujku počinjemo ispitivati Modernino cjepivo protiv južnoafričkog soja
WASHINGTON - Sredinom ožujka u Sjedinjenim Državama počinju ispitivanja cjepiva koje je laboratorij Moderne razvio protiv južnoafričkog soja, rekao je Anthony Fauci, savjetnik Bijele kuće.
APN objavio popis 14 banaka koje će davati subvencionirane stambene kredite
POPIS
APN objavio popis 14 banaka koje će davati subvencionirane stambene kredite
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je u petak popis 14 banaka banaka s kojima je potpisan ugovor o davanju subvencioniranih stambenih kredita, a kod kojih se efektivne kamatne stope reću se od 2,09 do 3,50 posto za kune odnosno od 2,15 do 3,50 posto za eure.
Revolut u Sloveniji otvorio banku, nudi depozitne račune
OTVORENJE
Revolut u Sloveniji otvorio banku, nudi depozitne račune
LJUBLJANA - Revolut, globalna financijska platforma s više od 15 milijuna klijenata širom svijeta, danas je počeo koristiti svoju specijaliziranu europsku bankarsku dozvolu u Sloveniji.
Rezervacije gotovo prepolovile dobit Erste Groupa u 2020.
LOŠA GODINA
Rezervacije gotovo prepolovile dobit Erste Groupa u 2020.
BEČ - Austrijska banka Erste Group preliminarno je u petak izvijestila o gotovo upola nižoj neto dobiti u 2020. i manjim prihodima zbog većih rezervacija za rizike na svim glavnim tržištima u vrijeme pandemije koronavirusa.
PBZ lani s neto dobiti od 817 milijuna kuna
U PLUSU
PBZ lani s neto dobiti od 817 milijuna kuna

ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) u prošloj je godini ostvarila neto dobit od 817 milijuna kuna, što je za 56,5 posto manje nego godinu prije, pokazuje financijsko izvješće PBZ-a objavljeno u petak.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE