GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje

Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje
ŠTEDNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 10:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu - Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe i ove će godine povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje (koji se obilježava 31. listopada) nastaviti s brojnim aktivnostima.

Zbog ograničavajućih okolnosti uslijed izvanredne situacije uzrokovane pandemijom, radionice trenutno nije moguće provoditi u školama, stoga u suradnji s Muzejom štednje u Torinu (Museo del Risparmio) pripremamo video edukativni materijal za djecu u dobi od 6 i 10 godina pod nazivom „Cijena naših snova“ (The Price of Our Dreams). Uoči Svjetskoga dana štednje na društvenim mrežama PBZ-a ponudit ćemo mogućnosti virtualnog posjeta Muzeju štednje.

Kako bi osigurao kontinuitet projekta, PBZ je pokrenuo natječaj za djecu zaposlenika na temu štednje, u kojima djeca mogu sudjelovati ovisno o dobi u dvije kategorije. Djeca mlađa od 10 godina pozvana su sudjelovati u natječaju izradom crteža na temu: „Želje za koje štedimo“ kao i odgovorom na pitanje: „Što je za mene štednja?“ Djeca u dobi od 10 do 14 godina pozvana su sudjelovati u natječaju pisanjem sastavka na temu: „Zašto je važno štedjeti?“. Na natječaj je pristiglo preko 70 radova djece.

Temeljem dosadašnje dobre suradnje s HGK u aktivnostima iz područja financijske pismenosti, naša Banka pozvana je sudjelovati u obilježavanju Svjetskog dana štednje odgovaranjem na pitanja o štednji i davanjem izjava a što će biti komunicirano u javnosti putem medija dana 30. listopada. U ovom projektu sudjelovat će i predstavnici stambene štedionice, društva za osiguranje, investicijskog fonda, predstavnici Hrvatske narodne banke i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Za istaknuti je da je PBZ povodom inicijative Umjetnost štednje koja je pokrenuta 2017. godine i u kojoj sudjeluju međunarodne banke supsidijari Intesa Sanpaolo Grupe formirao tim od 50 edu-volontera koji su do sada u 57 škola diljem zemlje proveli više od 215 radionica za djecu.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, Intesa Sanpaolo, Svjetski dan štednje
PROČITAJ I OVO
Kredit EBRD-a od 85 miliona evra za prvu deonicu autoputa Niš-Priština
FINANSIRANJE
Kredit EBRD-a od 85 miliona evra za prvu deonicu autoputa Niš-Priština
BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas ugovor o kreditu od 85 miliona evra za projekat izgradnje autoputa Niš - Merdare sa regionalnom direktorkom EBRD-a za Zapadni Balkan Žužanom Hargitai, za prvu deonicu od Niša do Pločnika.
Dvije obvezujuće ponude za Croatia banku sukladne postavljenim kriterijima
PONUDE
Dvije obvezujuće ponude za Croatia banku sukladne postavljenim kriterijima
ZAGREB - Dvije od tri zaprimljene obvezujuće ponude za kupnju Croatia banke su sukladne postavljenim kriterijima i s obzirom na njihovu sličnost u novom su krugu zatražene dodatne korekcije ponuda, sukladno čemu će uslijediti daljnji koraci, izvijestili su u srijedu iz DAB-a.
Krediti poduzećima u godini porasli 6,1%
PLASMANI
Krediti poduzećima u godini porasli 6,1%
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti poduzećima za investicije i obrtna sredstva na kraju rujna iznosili su 65,4 mlrd. kuna.
Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije
USLUGE
Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije
ZAGREB - Klijenti Zagrebačke banke od sada svoja plaćanja na internetu mogu obavljati još brže i sigurnije.
Davidson Kempner kupuje portfelj loših kredita grčkog Alpha Banka
LOŠI KREDITI
Davidson Kempner kupuje portfelj loših kredita grčkog Alpha Banka
ATENA - Grčki Alpha Bank objavio je danas kako je odabrao američki investiicijski fond za kupca njegova portfelja loših kredita.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE