GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brunclik odlazi iz Uprave NLB-a

Brunclik odlazi iz Uprave NLB-a
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 22:16
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nadzorni odbor NLB-a danas je sa članom uprave Peterom Brunclikom dogovorio kraj mandata krajem lipnja.

"Odluke su motivirane osobnim razlozima, koje je Nadzorni odbor prihvatio s razumijevanjem. Njegove odgovornosti u području operativnog poslovanja banke u četvrtak će preuzeti drugi članovi uprave", priopćila je NLB.

Petr Brunclik pridružio se NLB-u u veljači prošle godine, neposredno prije izbijanja epidemije covida-19, što je donijelo brojne izazove, posebno na polju informacijske tehnologije. Nadzorni odbor zahvalio mu se na doprinosu rezultatima banke i naglasio da je strategija banke na ovom području ostala nepromijenjena. Svi projekti i u banci i u NLB Grupi nesmetano se odvijaju u skladu s planiranim rokovima, uključujući integraciju sustava u Srbiji.

"Unatoč teškim okolnostima, banka je postigla značajna strateška zbivanja u tom razdoblju. U posljednjih godinu dana pružila je ključne funkcionalnosti koje su omogućile zaključivanje ugovora putem interneta, povećale stabilnost sustava i poboljšale mogućnosti rada od kuće. Banka je pripremila novi IT strategiju i započeo provedbu procesa obnove. Poduzeti su i važni koraci za povećanje tehnoloških kapaciteta u regiji ", rekli su u priopćenju objavljenom na web stranici Ljubljanske burze.

Upravu NLB čine predsjednik Blaž Brodnjak i članovi Andreas Burkhardt i Archibald Kremser. Brunclik joj se pridružio nakon odlaska Laszla Pellea, koji se također iz osobnih razloga oprostio od uprave najveće banke u Sloveniji i vodio operativno poslovanje do kraja siječnja prošle godine.

Tagovi: Petr Brunclik, NLB Grupa, Blaž Brodnjak i članovi Andreas Burkhardt, Archibald Kremser, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Štednja građana u Crnoj Gori 1,8 milijardi eura
ŠTEDNJA
Štednja građana u Crnoj Gori 1,8 milijardi eura
PODGORICA - Štednja građana u Crnoj Gori povećana je za 70,4 miliona eura i na kraju marta je iznosila 1,8 milijardi eura, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).
Addiko bank ostvarila dobit u prvom kvartalu 2021.
U PLUSU
Addiko bank ostvarila dobit u prvom kvartalu 2021.
BEČ - Addiko bank AG ostvarila je dobit od 5,0 milijuna eura nakon oporezivanja u prvom kvartalu 2021. godine, nakon minusa od 8,4 milijuna eura u istom kvartalu prethodne godine.
Snažan skok dobiti NLB-a u prvom kvartalu
UZLET
Snažan skok dobiti NLB-a u prvom kvartalu
LJUBLJANA - U prva tri mjeseca ove godine NLB je ostvarila neto dobit od 64,6 milijuna eura, što je 3,5 puta više u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine.
Malezija tuži Deutsche Bank, JP Morgan i Coutts za krađu milijardi iz državnog fonda
TUŽBA
Malezija tuži Deutsche Bank, JP Morgan i Coutts za krađu milijardi iz državnog fonda
KUALA LUMPUR - Ugašeni malezijski stabilizacijski fond 1MDB podnio je tužbu protiv Deutsche Banka, J.P. Morgana i Couttsa, tražeći povrat nekoliko milijardi dolara ukradenih u korupcionaškom skandalu, priopćilo je malezijsko ministarstvo financija.
Koliko su hrvatske banke spremne za zelenu tranziciju?
SPREMNOST
Koliko su hrvatske banke spremne za zelenu tranziciju?
ZAGREB - Promjena klime je i na najvišoj političkoj razini prepoznata kao jedan o ključnih problema današnjice. Zašto onda banke u Hrvatskoj i dalje zanemaruju potrebu transformacije poslovanja prema ekološki održivoj ekonomiji?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE