GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CEO Goldmana poručio: Trebao sam otkaze podijeliti ranije

CEO Goldmana poručio: Trebao sam otkaze podijeliti ranije
NAKNADNA PAMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2023 / 21:16
Autor: SEEbiz / Financial Times
NEW YORK - Glavni izvršni direktor Goldman Sachsa David Solomon rekao je na privatnom okupljanju najviših rukovoditelja Goldman Sachsa da je pogriješio što nije ukinuo radna mjesta ranije 2022., prema ljudima koji su upoznati s tim izjavama.

Govoreći pred oko 400 Goldmanovih partnera na zatvorenom sastanku u Miamiju ovog tjedna, izvršni direktor je rekao da je preuzeo odgovornost za sporost u smanjivanju broja zaposlenih i smanjenju ulaganja u nove projekte kada je postalo očito da će doći do značajnog usporavanja poslovanja. Goldman je čekao do siječnja da ukine 3200 radnih mjesta, otprilike 6,5 posto svoje radne snage, u sklopu najvećeg rezanja troškova banke u godinama.

Goldman je čekao do siječnja da ukine 3200 radnih mjesta, otprilike 6,5 posto svoje radne snage, u sklopu najvećeg rezanja troškova banke u godinama. Solomon je priznao da bi to bilo manje drastično da je nešto poduzeo ranije.

Goldmanova neto dobit u 2022. godini pala je gotovo 50 posto u odnosu na rekordnu zaradu u 2021. zbog oštro nižih naknada investicijskog bankarstva, smanjenja u poslovanju upravljanja imovinom i gubitaka u odjelu financijske tehnologije.

Glasnogovornik banke rekao je da bi "bilo neobično ne obratiti pažnju na proces smanjenja broja zaposlenih ove godine" na sastanku partnera.

Otkazi su uslijedili nakon razdoblja brze ekspanzije dok je Goldman ulazio u nove poslove, a istovremeno je pauzirao godišnje izdvajanje zaposlenika s najlošijim učinkom tijekom pandemije.

Solomon, koji je razgovarao s partnerima oko sat vremena, iskoristio je svoje pripremljene primjedbe kako bi naglasio temeljnu snagu Goldmanovog poslovanja u trgovačkom i investicijskom bankarstvu, koji su posljednjih godina stekli udio na tržištu.

Tagovi: David Solomon, Goldman Sachs, Wall Street
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE