GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Citi i Deutsche Bank prodaju 9 milijardi dolara duga Dubai Port Worlda

Citi i Deutsche Bank prodaju 9 milijardi dolara duga Dubai Port Worlda
DUG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2020 / 20:29
Autor: SEEbiz
LONDON - Citi i Deutsche Bank započeli su razgovore s drugim bankama za prodaju otprilike 9 milijardi dolara duga koji je Dubai prikupio kako bi preuzeo potpunu kontrolu nad DP World-om i zaduživanjem za refinanciranje Dubai Worlda, rekli su u srijedu izvori upoznati s tim problemom.

Dubai je ovaj tjedan najavio da će jedna od njegovih državnih tvrtki, Port and Free Zone World (PFZW), dio državnog sredstva za ulaganje Dubai World, namjeravati otkupiti javne dionice lučkog operatora DP World iz sporazuma s procjenom od 13,9 milijardi USD koji će završiti. dodajući milijarde dolara duga knjigama DP World.

Citi i Deutsche Bank preuzeli su oko 9 milijardi dolara duga za transakciju i započeli razgovore s drugim zajmodavcima kako bi smanjili svoju izloženost raspodjelom duga, rekli su izvori.

Banke su odbile komentirati. DP World nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.

Dubai World, konglomerat koji investira u luke, nekretnine i ugostiteljstvo, potpisao je 2011. ugovor o restrukturiranju duga u iznosu od 25 milijardi dolara nakon što je Dubai pogodila globalna financijska kriza.

Tagovi: Citigroup, Deutsche Bank, Dubai Port World, Dubai
PROČITAJ I OVO
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
DOKUP
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
HONG KONG - Ping An, osiguravajuća grupa iz Kine, najveći dioničar HSBC Holdings Plc, kupio je dodatni paket dionica u britanskoj banci i svoj udjel podigao na 8%.
Dušan Banović novi predsjednik NO-a Slatinske banke
KADROVI
Dušan Banović novi predsjednik NO-a Slatinske banke
SLATINA - Nadzorni odbor Slatinske banke jučer je održao sjednicu na kojoj je Dušan Banović, dosadašnji zamjenik predsjednice Nadzornog odbora, izabran za novog predsjednika Nadzornog odbora.
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
REKORDI
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
BEOGRAD - U sistemu instant plaćanja Narodne banke Srbije (IPS NBS) i kliring sistemu NBS zabeležen je u ponedeljak, 21. septembra, novi dnevni rekordan broj transakcija.
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
PRODAJA
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
FRANKFURT - Europska centralna banka (ECB) priprema internetsko mjesto ili trgovinu u stilu diva Amazona gdje bi prodavala stotine milijardi eura bankarskih kredita, stvorenih kao rezultat koronavirusne krize. ECB ima za cilj ojačati ekonomiju i zasjeniti velike ulagače s Wall Streeta.
Sve više građana zadužuje se u kunama
KREDITI
Sve više građana zadužuje se u kunama

ZAGREB - Unatoč tome što nas guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić uvjerava da ćemo euro uvesti već 1. siječnja 2023., što je de facto za samo nešto više od dvije godine, podaci pokazuju da se građani i dalje sve više zadužuju u kunama, odnosno preferiraju kredite u domaćoj valuti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE