GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CKV nadograđuje bankarsku infrastrukturu s Mbanq Sky

CKV nadograđuje bankarsku infrastrukturu s Mbanq Sky
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 17:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Centrale Kredietverlening NV, neovisna belgijska obiteljska banka koja posluje u Belgiji i Francuskoj, nadogradit će svoju in-house bankarsku infrastrukturu na platformu Mbanq Sky.

Mbanq Sky isporučuje Mbanq d.o.o. Osijek, europska podružnica američkog FinTech inovatora Mbanq koji ima sjedište u SAD-u, a na čijem “single-instance” digitalnom bankarskom rješenju financijske institucije imaju kompletnu podršku za svoje poslovanje. U prvom na takav način zaključenom poslu za kompleksni bankarski software, cijeli se postupak obavlja potpuno digitalno (remotely) - od ugovaranja, pa do konačne isporuke, bez obavljanja rada na lokaciji banke.

Rudi Deruytter, predsjednik Uprave CKV banke, je rekao: „U CKV-u smo nastojali nadograditi svoj stari, legacy bankarski sustav koji je razvijan in-house u posljednjih 25 godina. S obzirom da nastavljamo s rastom potrebna nam je skalabilna platforma koja se lako može prilagoditi novim poslovnim prilikama, promjenama regulative, te ponuditi odgovarajući povrat ulaganja u narednim godinama.”

Mbanq će isporučiti cjelokupni angažman kao i daljnje operacije u potpunosti na daljinu. Tijekom faze implementacije Mbanq Sky-a ne očekuju se prekidi u uslugama.

Emmanuel Lambert, Digital Transformation Officer u CKV-u, izjavio je: „Fleksibilnost, pouzdanost i skalabilnost bili su ključni čimbenici za CKV u odabiru tehnološkog partnera. Želimo da IT sustavi budu sredstvo dobrobiti za posao, a ne samo trošak. Već od prvih radionica koje smo obavili Mbanq-ova softverska arhitektura me je uvjerila. To je kamen temeljac Mbanq-ove mogućnosti isporuke otvorenog, skalabilnog, komercijalno podržanog, ali i dovoljno fleksibilnog softverskog rješenja, koje može udovoljiti specifičnim potrebama kupaca i lokalnim regulatornim potrebama bez ugrožavanja održivosti i ukupnih troškova vlasništva. Činjenica da Mbanq kombinira značajke upravljanja kreditom i depozitima s integriranim računovodstvom jedinstven je, ali kritičan zahtjev za CKV. "

CKV će nakon isporuke moći brzo I efikasno reagirati na zahtjeve tržišta i kupaca, a njihovi klijenti uživati u svim blagodatima digitalnog bankarstva kroz web i mobilne bankarske funkcionalnosti, te će u svakom trenutku imati potpun pregled svog odnosa s bankom.

Lars A. Rottweiler, CTO & suosnivač Mbanq-a i bivši Managing Director Deutsche Bank, rekao je: „Naša softverska arhitektura je jedinstvena jer je cijelo rješenje izgrađeno na osnovi analitike velikih podataka. Ovo jamči izuzetnu fleksibilnost, pouzdane podatke i usklađenost s propisima u bilo kojem trenutku ".

CKV je neovisna banka u obiteljskom vlasništvu osnovana u Belgiji 1956. godine, a prisutna je u Francuskoj od 2018. godine. CKV je specijalizirana za “tailor-made” rješenja za hipotekarne kredite, kako za stanovništvo tako i za corporate klijente. Ima distribucijsku mrežu od preko 400 neovisnih kreditnih posrednika. www.ckv.be

Mbanq je pružatelj digitalne bankarske tehnologije sa sjedištem u Silicijskoj dolini i jedan je od najbrže rastućih FinTech-a na svijetu. Mbanqova tehnologija prisutna je u bankama i kreditnim unijama diljem SAD-a, Europe i Azije. Tvrtka ima 150 zaposlenika sa uredima i razvojnim centrima širom svijeta, uključujući SAD (San Francisco), Njemačku, Singapur, Hrvatsku i Crnu Goru. Nakon što je 2017 započeo proces preuzimanja osječke IT tvrtke (ABBA), isti je dovršen u siječnju 2020 preuzimanjem kompletnih 100% udjela i promjenom imena u Mbanq d.o.o. Paralelno s preuzimanjem hrvatske tvrtke Mbanq je preuzeo i podružnicu u Crnoj Gori, Mbanq d.o.o. Podgorica.

Tagovi: Centrale Kredietverlening, Mbanq Sky, Lars A. Rottweiler, Deutsche Bank, Rudi Deruytter, Emmanuel Lambert
PROČITAJ I OVO
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
DOKUP
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
HONG KONG - Ping An, osiguravajuća grupa iz Kine, najveći dioničar HSBC Holdings Plc, kupio je dodatni paket dionica u britanskoj banci i svoj udjel podigao na 8%.
Dušan Banović novi predsjednik NO-a Slatinske banke
KADROVI
Dušan Banović novi predsjednik NO-a Slatinske banke
SLATINA - Nadzorni odbor Slatinske banke jučer je održao sjednicu na kojoj je Dušan Banović, dosadašnji zamjenik predsjednice Nadzornog odbora, izabran za novog predsjednika Nadzornog odbora.
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
REKORDI
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
BEOGRAD - U sistemu instant plaćanja Narodne banke Srbije (IPS NBS) i kliring sistemu NBS zabeležen je u ponedeljak, 21. septembra, novi dnevni rekordan broj transakcija.
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
PRODAJA
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
FRANKFURT - Europska centralna banka (ECB) priprema internetsko mjesto ili trgovinu u stilu diva Amazona gdje bi prodavala stotine milijardi eura bankarskih kredita, stvorenih kao rezultat koronavirusne krize. ECB ima za cilj ojačati ekonomiju i zasjeniti velike ulagače s Wall Streeta.
Sve više građana zadužuje se u kunama
KREDITI
Sve više građana zadužuje se u kunama

ZAGREB - Unatoč tome što nas guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić uvjerava da ćemo euro uvesti već 1. siječnja 2023., što je de facto za samo nešto više od dvije godine, podaci pokazuju da se građani i dalje sve više zadužuju u kunama, odnosno preferiraju kredite u domaćoj valuti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE